Sombrero 1 Napisano Jul 11, 2018 U prolazu, 9 postova Lokacija: Jagodina-Zurich Motocikl: Yamaha Majesty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da dodam nesto.U decembru sam iz svice doterao Yamahu Majesty 125 2004 god.Troskovi su sledeci.250e prevoz,carina 150e,ulazni papiri na granici oko 50e,80e amms.15e prevod saobracajne.I 360 din ovlascenje kod notara da moze da ga carini u moje ime.Carina zavisi koliko vredi po katalogu a ne koliko si ga platio.Ja sam za moj dao 250e.Takodje obavezo ti treba kupoprodajni ugovor.Ako kupujes od pravnog lica treba da lupi pecat na ugovor.Posle toga ti ostaje samo registracija.To su troskovi.Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pin2003 12 Napisano Jul 11, 2018 U prolazu, 10 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: YAMAHA FZ8 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekom od clanova treba pomoc oko uvoza,sracunavanje troskova iz kataloga ili savet oko papirologije,moze slobodno da me kontaktira. Saveti su besplatni,naravmo:)) 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Jul 11, 2018 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
codemitra 2 Napisano Jul 19, 2018 U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Aj da i ja dodam posto sam ja poseban slucaj ( ja sam uvezao motor iz Ruuumunije jbt ). Posto je moj motor tajvanac ( imaju neka pravila oko toga koji deo delova mora da bude proizveden u EU), za njega je to malo skuplje. Al eto cisto moj primer: Ja sam uvezao Kymco Downtown 2010, njemu je kataloska cena bila nesto kao 1100e. Mi smo stavili nizu cenu od toga jer valjda ako stavis visu u ugovoru , onda ti se racuna ta visa, ako stavis nizu , razuna se kataloska ako sam dobro razumeo. Troskovi carine i poreza i sve to oko uvoza ( s homologacijom ) su me izasli nekih 470 e ( napominjem to je dosta jer nije motor EU... ). Ja sam ga vozio otud tako da mi prevoz nije mnogo izasao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pin2003 12 Napisano Jul 20, 2018 U prolazu, 10 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: YAMAHA FZ8 Prijavi odgovor kao problematičan Na robu iz Tajvana ima 70% uvecanje postojece carine! Samo za robu iz EU sa dokumentom EUR1 moguce je ostvariti carinsko oslobodjenje(5 ili 8% je carina na motore,zavisno od ccm3) i onda se placa 20% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 383 Napisano Avgust 8, 2018 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan @pin2003 Možeš li da daš informaciju koliko izađu troškovi uvoza GSA LC iz DE kod nas? Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pin2003 12 Napisano Avgust 9, 2018 U prolazu, 10 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: YAMAHA FZ8 Prijavi odgovor kao problematičan Mogu ali mi treba tacan naziv modela,ccm3,kw,datum prve reg? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 383 Napisano Avgust 9, 2018 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Računaj onda ovako: BMW R1200GS Adv, 1170 ccm, 92kW, od 2015 na ovamo. Još nešto od informacija? Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pin2003 12 Napisano Avgust 9, 2018 U prolazu, 10 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: YAMAHA FZ8 Prijavi odgovor kao problematičan oko 2250e carina i pdv ako imas EUR1 negde oko 1400e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 383 Napisano Avgust 9, 2018 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan OK. Po tome ispada da mi je bolje otići u DE kupiti motor iz ove godine sa svime što želim i ispašće me jeftinije nego da ga ovdje kupim ispod cijene, prema trenutnom stanju na oglasima (PA)... Još samo da te zamolim, ako te ne mrzi da mi kažeš da li je cifra i koliko drugačija za 2018. godište? Hvala na informaciji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pin2003 12 Napisano Avgust 9, 2018 U prolazu, 10 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: YAMAHA FZ8 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo ti je obracun za 2015.godiste Mora da bude registrovan bar 6 meseci da se ne bi racunao kao nov. Kad je novo vozilo u pitanju troskovi su veci,tako da ti preporucujem 2017.da je prva registracija Za cenu je sad kasno a i idem na odmor Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 383 Napisano Avgust 9, 2018 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Hvala u svakom slučaju, i ovo su bitne informacije. Uživaj na GO. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...