Mahasematman 2 Napisano Maj 18, 2018 U prolazu, 7 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: VStrom 650DL Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav bajkeri, Imam pitanje, jer sam malo zbunjen. U potrazi sam za kacigom. Trenutno polažem za motor, pa gledam polako da skupljam sve što mi treba pre kupovine motora (a i ne prija mi da nosim tuđe kacige iz autoškole) i nekakvim istraživanjem sam došao do Scorpion Exo-R710. E sada, kada gledam na njihovom sajtu ili na nekim evropskim/američkim prodajnim sajtovima, ta kaciga je Snell-certified, ima pin lock, to je fiberglass itd itd, za 200$. Primer: https://www.revzilla.com/motorcycle/scorpion-exo-r710-helmet-solid U Maxmoment-u kad pogledam, ta kaciga se zove Exo-710, fali joj R, napravljena od termoplastike, nije certifed (bar to nisu naglasili, ali cenim da je to vrlo bitno, tako da sumnjam da bi to izostavili iz opisa), i košta 25-30k. Primer: http://www.maxmoment.rs/kacige/integralne/exo-710-mugello-black-neon-red.html Dakle, pitanje. Da li to znači da su kacige za naše tržište 1/5 kvaliteta evropskog ili američkog tržišta? Ili su ovo kopije? Ili je ovo totalno druga kaciga? U tom slučaju, da li ima negde da se kupi R verzija, a da može da se proba, da nije online kupovina..? Hvala svima u napred na odgovorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VR46 560 Napisano Maj 18, 2018 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS "13 LC Prijavi odgovor kao problematičan Мислим да је то само ознака за Америчко тржиште а да је кацига иста. Јер се моја кацига зове Shoei NXR у Европи док се у Америци зове Shoei RF-1200. Нису копије сигурно,доста мојих другара су купили Scorpion EXO-710 и сви су презадовољни. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mahasematman 2 Napisano Maj 18, 2018 U prolazu, 7 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: VStrom 650DL Prijavi odgovor kao problematičan Moguće, samo mi čudno da nema ni sertifikat i da je skroz drugi materijal.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VR46 560 Napisano Maj 18, 2018 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS "13 LC Prijavi odgovor kao problematičan Ако мислиш на онај сертификат DOT што је залепљен позади,мислим да је то само сертификат који важи у Америци. Немаш разлога за бригу. https://sharp.dft.gov.uk/helmets/scorpion-exo-710-air/ Ево ти линк са Sharpovog сајта. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mahasematman 2 Napisano Maj 18, 2018 U prolazu, 7 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: VStrom 650DL Prijavi odgovor kao problematičan Mislim na SNELL, pošto tako stoji na Scorpionovom sajtu, a isto tako i na revzilli. Za DOT znam da je Američki i da je prilično beskoristan. Ali na ovom linku što si ti posalo, stoji da ima ECE, kod nas nema ni jedno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...