Duckey Kawasaki 35 Napisano April 13, 2018 U prolazu, 96 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ER 5 Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav drugari nadam se da je tema a i moje pitanje na pravom mestu (ovde... ) naime ako sam na putu a moram da podmažem lanac kako zaštititi zadnji točak iliti gumu?! i da li postoji navlaka nalik onoj kojom greju gume pred trke ali samo u svrhu zaštite od prskanja sprejom. jako bih voleo saznati, a bio bih presrećan da čujem da tako nešto postoji, i neke savete starijih motociklista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano April 13, 2018 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan komad novina .Bolje sto veci format presavijeno 2-3 lista da ti bude čvršće.Držiš iza lanca dok prskaš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 16336 Napisano April 13, 2018 moto merkat °°, 5000 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Nista bolje od kartona,koji nazalost kod nas mozes naci svugde. Licno neznam za takvu vrstu zastite ali mislim da nebi bila prakticna,kako je spakovati kada je sa jedne strane prljava od spreja a sa druge od gume. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6834 Napisano April 14, 2018 Ne silazi, 6595 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kako to prskate lance pa je potrebna zaštita za gumu? Ozbiljno pitam? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6626 Napisano April 14, 2018 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, bdada je napisao: Nista bolje od kartona,koji nazalost kod nas mozes naci svugde. Licno neznam za takvu vrstu zastite ali mislim da nebi bila prakticna,kako je spakovati kada je sa jedne strane prljava od spreja a sa druge od gume. Karton je zakon. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6517 Napisano April 14, 2018 Svakom po zasluzi, 12485 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, pronto je napisao: Kako to prskate lance pa je potrebna zaštita za gumu? Ozbiljno pitam? Izgleda da im se mnogo tresu ruke Ili OCD nema alternativu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6626 Napisano April 14, 2018 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Gdje je jedan top sa desne strane ne treba nikakva zastita da bi se podmazao lanac ( obicno je sa lijeve strane motocikla ), ali gdje su dva topa ( i sa lijeve strane ) onda je potrebna zastita tocka. Nije bas zgodno od topa koji "smeta" podmazati lanac sa unutarnje strane. Doduse ima dosta onih koji misle da je dovoljno podmazati lanac samo sa spoljne strane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 576 Napisano April 14, 2018 Zainteresovan, 499 postova Motocikl: ZZR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Prskaj lanac sto blize prednjem lancaniku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Momentum 1148 Napisano April 14, 2018 Rossista originale, 1063 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ZX-9R C1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, pronto je napisao: Kako to prskate lance pa je potrebna zaštita za gumu? Ozbiljno pitam? I mene zanima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 3060 Napisano April 14, 2018 ODUSTO OD DIJETE, 2832 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja lanac isto podmazujem na mestu gde je nightrider označio. Ne prskam sa strane, ne vidim zašto bih prskao bočnu stranu lanca, već odozgo kao što stoji i strelica na slici. Zaštita mi i nije potrebna na putu jer vodim računa i guma je suva. U dvorištu kad prskam stavim karton ispod da mi ne ostaju fleke na betonu od pranja lanca i prskanja spreja posle. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Momentum 1148 Napisano April 14, 2018 Rossista originale, 1063 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ZX-9R C1 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ljudi ne znaju koji deo lanca treba da se podmazuje pa prskaju sta stignu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 576 Napisano April 14, 2018 Zainteresovan, 499 postova Motocikl: ZZR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Ma vidjao sam i da prskaju sa strane pa posle lanac izgleda kao da su ga prskali protivpozarnim aparatom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3255 Napisano April 14, 2018 8-bit, 1964 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Za to ti je najbolja streč folija. Umotaš točak i slobodno prskaš. Jedan kotur je dovoljan za oko 5 podmazivanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 16336 Napisano April 14, 2018 moto merkat °°, 5000 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ja sad prvi put cujem da se lanac prska odozgo,stalno prskao sa strane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6834 Napisano April 14, 2018 Ne silazi, 6595 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ništa tu nije "odozgo", već tačno gde treba. To je unutrašnja strana lanca...u smislu naleganja na lančanike...a treba imati na umu i delovanje centrifuge u celom procesu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano April 14, 2018 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan ako se prska odozgo moze samo na zadnji lancanik pod uslovom da je lancobran kratak i da se prska sa udaljenosti da moze lubrikant da zahvati unutrašnji članak sa obe spoljne strane. Znači mora i sa strane da bude podmazan da bi podmazivao deo oko gumica. Onda se komplet usere i viljuska i lancanik pa i deo točka.To je loše rešenje. Moguce je da ovo ne vazi u zavisnosti od viljuske ili auspuha Po meni najbolje je sa strane kao na slici ali ne mnogo.Onda sa unutrasnje strane kod zadnjeg lancanika ali jako malo i blizu da ne bi rasipao okolo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano April 14, 2018 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan mozda ljudi imaju samo copavu pa gledaju da isprskaju sto veci deo lanca sa gornje strane pre nego sto podignu i okrenu zadnji tocak dok je motor na copavoj da bi isprskali sledeci deo lanca pa im treba zastita za tocak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6834 Napisano April 15, 2018 Ne silazi, 6595 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedan od načina....kada se ide na put. Moguće je postaviti sa druge strane nešto...panj, daščicu, kamen, ciglu...osloniti na to viljušku ili auspuh ili neki drugi solidni deo (sa desne strane) pa da točak sve vreme bude u vazduhu da se motor ne bi stalno ovako vukao. Dovoljno je samo da se malo odigne od zemlje. Za dodatnu sigurnost može da se "pritisne" prednja kočnica, tako što se nečime simulira pritisak prstiju na ručicu, kanap, keder za prtljag, krpa i sl. ...a ko je ljubitelj zaštite ponese i jednu maramicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6104 Napisano April 15, 2018 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan tako i polako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 3060 Napisano April 15, 2018 ODUSTO OD DIJETE, 2832 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam davno napravio od dašcice parketa alatku za podizanje zadnjeg dela. Presekao daščicu na pola i stavio na njihov spoj običnu šarku. Dobio sam sistem kao što je Seba pravio od metala spravicu za ovakvo podmazivanje. Podbacim pod onu veliku maticu i pritisnem nogom i zadnji točak se odigne od zemlje i možeš da ga vrtiš. Naravno prednju kočnicu aktiviram tako što ručicu pritegnem vezicom. Međutim u zadnje vreme na putu koristim tehniku - prsnem lanac, gurnem motor i tako dok ga ne isprskam. Evo ovako i ja podmazujem lanac kao ovaj na snimku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6626 Napisano April 15, 2018 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Opet nista bez kartona. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...