Jump to content

Moto Zajednica

SUZUKI gsx 650 F K8

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

U Lazarevcu je jedan, potpuno nov. Cekali smo zajedno crveno svetlo i gledao sam motor - i svidja mi se. Visok volan, udobno se sedi, e sad ne znam da li bih ja mogao da se smestim, ali mi deluje veliko. Ono sto se meni jako dopada (a drugima ne :) ) je skoro besuman rad motora.

r8GvE_picture0011024x768na3.jpg

Kao sto rekoh, za nesto sto nije enduro, ogroman je!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 11 postova

Da.  S' obzirom da nije enduro ...

Zavisi ko sta voli i hoce ali ja bih ipak rekao TAMAN ( ne kao plavusino taman iz onoga vica , nego bas taman )

PS. Jos uvek mi je u razradi ( do 6000 rpm ) pa cu kasnije napisati jos neka zapazanja.

Zivi bili !!

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: Slaven

pozdrav drugari imam gsx 600 f stariji model 90 godina da ne otvaram novu temu novi sam na forumu pisem ovdje planiram po pocetku sezone da promjenim ulje i filter i to znam koje ide 10w40 sintertika dali je najbolje za taj motor i interesuje me osjetio sam kao da mi lamela poklize pri visim obrtajima pa sam to mislio da otvorim i pogledam kakve su i sta kad budem to ulje mjenjao ali me jos int dali se lamela steze moment kljucem i dali netko od vas zna na koliko se steze i sta hvala

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: TOMOS

pozdrav drugari imam gsx 600 f stariji model 90 godina da ne otvaram novu temu novi sam na forumu pisem ovdje planiram po pocetku sezone da promjenim ulje i filter i to znam koje ide 10w40 sintertika dali je najbolje za taj motor i interesuje me osjetio sam kao da mi lamela poklize pri visim obrtajima pa sam to mislio da otvorim i pogledam kakve su i sta kad budem to ulje mjenjao ali me jos int dali se lamela steze moment kljucem i dali netko od vas zna na koliko se steze i sta hvala

Godine su ucinile svoje na tom motoru a i ko zna kako ga je silovao na gasu i kvacilu predhodni vlasnik ....zatim i kilometraza ..........to su samo neki preduslovi za potrosenost lamele...........

Nemora uvek biti samo lamela ......mada je uvek preporuka da se menjaju i klizne ploce i opruge u kompletu kada se menjaju lamele......bar moje iskustvo tako kaze ........ :zvizduk:.....i nije skupo pogotovo u danasnje vreme ,,,,,nekad je bilo ko za lek .......

To ti je prilika da nesto i NAUCIS SAM OKO MOTORA JER NIJE KOMPLIKOVANO ZA SAMOSTALNU KONTROLU I EVENTUALNU ZAMENU,,,,,,, :moto3:

E sada pitas za sile stezanja.........lepo prijatelju skini sa interneta Service manual za tvoj model pa ces sve tu imati u detalje sta koliko i kako se radi na tvom motoru ...........posto naravno nisi skinuo do sada,,,,,,,mnogo ce ti olaksati i inace redovno i vanredno ODRZAVANJE motora UBUDUCE

U pametnim rukama nove lamele i napadne ploce bi ti trebale trajati minimum 50,000km na vise ........kazem opet kod normalnog vozaca :Mina:

pa jeste da je on star al i covjek od koga sam kupio nije siledzija to sam vidio i znam i sve al i kod njega je motor stojao vis enego sto je vozao to mi je rekao jer stariji je to malo covjek srednjih godina a ulje nije mjenjao koliko je bio kod njega motor ima sig 3 do 4 sezone a citao sam na forumu da to zna biti problem a ja se inace bavim popravkom skutera i znam dosta mehanike i oko auta ali nisam caprkao do sada vecili motor ali nije mi to nesto strasno al nasao sam da se moze i to rucno stegnuti da nema nikih problema kuda ce al morao bi prije neg ulje promjenum skinem lamele i presmirglam malo kako mi je receno i preslozim i onda lagano gas ja to hocu da cuvam a ne da se silim pa da upropastim nego hocu da uzivam na motoru 1moto3.gif

pa jeste da je on star al i covjek od koga sam kupio nije siledzija to sam vidio i znam i sve al i kod njega je motor stojao vis enego sto je vozao to mi je rekao jer stariji je to malo covjek srednjih godina a ulje nije mjenjao koliko je bio kod njega motor ima sig 3 do 4 sezone a citao sam na forumu da to zna biti problem a ja se inace bavim popravkom skutera i znam dosta mehanike i oko auta ali nisam caprkao do sada vecili motor ali nije mi to nesto strasno al nasao sam da se moze i to rucno stegnuti da nema nikih problema kuda ce al morao bi prije neg ulje promjenum skinem lamele i presmirglam malo kako mi je receno i preslozim i onda lagano gas ja to hocu da cuvam a ne da se silim pa da upropastim nego hocu da uzivam na motoru 1moto3.gif

E tu donekle i moze da lezi problem........sto nisi u potpunosti napisao detalje oko motora a koji su veoma bitni za eventualno internet uklanjanje problema......a to je da je motor stajao prilicno dugo......jos ako je nedaj Boze bila u njemu i full sintetika onda tek muka nastaje posle duzeg mirovanja od godinu dana motora.....

Stoga i samo ZBOG tog razloga I KADA KUPUJEM MOTOR POLOVAN I KAZE MI CAK VLASNIK DA JE PRE PAR STOTINA KM. ILI MAX..1000km SIPAO NOVO ULJE ja ipak promenim preventive radi........a kamo kada stoji duze motor a ne vozi se,

Lako je moguce da su ti zalepile ploce ......skini opet korpu....to jest ploce klizne i lamele.......videces tada konkretno .......pokazace na plocama i lamelama dali su trljale neravnomerno ili su cak upaljene ploce ....znaci poenta je sledeca.......

IPAK moras sve skinuti ....proveriti ploce ...debljinji stanje lamela pa tek onda pristupiti otklonu kvara.......opet hteo ne hteo moras servis manual da nadjes za tvoje godiste motora da bi znao tacne mere opruga .....lamela.......i ploca ......... :zdravo:

i da ne zaboravim........rok trajanja ......postoji i za ulja ,.,,,nije bitno da je samo novo vec i datum do kojeg traje ......sto verujem da 99% ljudi i ne procita na ambalazi kada kupuje ulja......pogotovo za full sintetiku..... :zvizduk:

i sta sada da radim 0stabre.gif prvo da to skidam sve da vidim dali su lamele spaljene, a da napomenem jos taj problem to sto sam osjetio da proklizava nije bilo tek u pocetku kad sam uzeo motor kasnije mi se pojavilo kad sam malo vise ga vozao i potjeram i osjetim da proklize i da kazem jos jest da mi je bila sajla pukla od kvacila i to sam promjenuo nije nista pretegnuto znac ima malo lufta tj slobodan hod a niti sta lupka u korpi od kvacili niti se sta cuje kad motor radi skroz tiho bez ikakve buke samo sto mi je i covjek sam rekao da nije mjenjao ulje id kako je motor kod njega jbg 1hmm.gif i sad opet sumnjam na to ulje da je doslo skroz kraju vise i ne palim motor ne vozim ga sada bio sam ga palio a sad reko necu zbog ulja da palim a kad ukucam da skinem service manual za svoje godiste motora isbaci i za noviji model 95 99 godina onaj noviji al trebalo bi da je sve isto samo sto su oklopi malo drugaciji de ga sad znaj

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja