Zuba87 6721 Napisano Maj 1, 2018 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Буџење- сналажење, одрађивање нечега само да држи воду... https://vukajlija.com/budzenje Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2669 Napisano Maj 1, 2018 Ne silazi, 4780 postova Prijavi odgovor kao problematičan Буџење- сналажење, одрађивање нечега само да држи воду... https://vukajlija.com/budzenjeaha razumeo sam - drzi vodu dok majstori ne odu. Ja sam iz Makedonije tako da te neke reci mi nisu poznate. Sent from my SM-G903F using Tapatalk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Maj 1, 2018 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan https://www.youtube.com/watch?v=U5sJE7LJuLQ 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2669 Napisano Maj 2, 2018 Ne silazi, 4780 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ово значи да је ЏУНТА спојка или полуосовина???Sent from my SM-G903F using Tapatalk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Maj 2, 2018 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Djunta - Gumigeleng ili spojka. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2095 Napisano Maj 2, 2018 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Prirubnica. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2669 Napisano Maj 2, 2018 Ne silazi, 4780 postova Prijavi odgovor kao problematičan Djunta - Gumigeleng ili spojka. Значи ГУМЕНА спојка Sent from my SM-G903F using Tapatalk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2669 Napisano Maj 2, 2018 Ne silazi, 4780 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ово значи да је ЏУНТА спојка или полуосовина???Sent from my SM-G903F using TapatalkОнда може да се убуџи, скратиш полуосовину од Фиче, додаш део од 101дина и уместо Џунте зглоб Sent from my SM-G903F using Tapatalk 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2669 Napisano Maj 2, 2018 Ne silazi, 4780 postova Prijavi odgovor kao problematičan Не младићу,прирубница се спајала са ''гумигелером'' помоћу 4 шрафа М6 ...''гумигелер'' је држала навртка коју је одвртао кључ 32...значи-на полуосовину наилази прирубница за коју је спрегнут ''гумигелер'' који се везује за осовину точка... Кад оћеш да скинеш ''гумигелер'' мораш прво прирубницу да одврнеш,испод ње је навртка која осигурава ''гумигелер''...уз ''фићу'' обавезно носиш кључ 10-11 и кључ 32,резервну прирубницу и ''гумигелер'',пожељно и дрвене клоцне које ћеш да потуриш под подигнутог ''фићу'' док мењаш прирубницу која често цркава...пречесто... Е сад...мораш да пазиш на комбинацију -''ситни нутови'' или ''нормални нутови''2: ''Ђунта'' са ситним нутовима не може на ''нормалне нутове''3:Гусана спојка Sent from my SM-G903F using Tapatalk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Maj 3, 2018 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Đunta je Đunta, valjda jasno! Gusani deo sa gumenim ublažavačem trzaja, slično kako većina motora ima na zadnjem točku one gumene umetke, i to je propadalo, takvi spojevi se zovu gumigeling, ne gumigeler. Da, crkavali su prečesto, jednako kao i prirubnica, ne zato što su bile loše, CZ su bile jako dobre, već zato što retko ko da je znao da podesi osu poluosivina a da ne dođe do napijnjanja đunte, tu je spadalo i podešavanje zadnjeg trapa, ne retko fabrički nisu bila dobro složena ramena vešanja, tu ima kolko se sećam 6 šajbnica preko kojih se bazno postavljao špur, plus klizne šape za tačno postavljanje geometrije na aparaturi za štelovanje trapa, retko ko je znao da se zadnje vešanje podešava i to oba točka nezavisno. Izraz budženje je pojam za još goru postavku od onog, "drž vodu dok majstori odu", a naziv budžator za one koji su ispod svake crte. S druge strane imao je značenje kao superlativ, kad se dobije drastično dobar, ili bolji rezultat od očekivanog. (Ja sam krišom ispod desnog sedišta uvek imao vezane rezervne šrafove i dva zgloba, đunte, iako ih nikad nisam otkinuo niti pa često menjao preventivno, u nekom trenu jedan prijatelj ih napipa i izvadi pred svima i viknu "vidi đunta", ostali horski "Đunta" i tako ostade nadimak. Prvi me je oslovio tad tek poznanik, a kasnije kum, "Đunta, jel mogu da ti budem suvozač", slepo sam mu verovao i bio je zaista odličan, ali nas je vrtlog života razdvojio trajno. Vremenom se izgradio i stav da se budženje izbegava po svaku cenu a superlativ kad i koloko je moguće, zato i volim da pogledam klip Bore Todorovića uvek i nasmejem iz sveg srca, ali se javi i žal za mladost i jedne lepe epohe uopšte.) 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan98 1 Napisano Maj 11, 2018 U prolazu, 9 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: Honda Dominator 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 30.4.2018. at 15:36, Krokodilo je napisao: Ako si promenio samo viljusku NISI RESIO PROBLEM. Viljuska se haba kad se pojedu tih manje od 90' koji ustvari drze zubcanike uzubljene o kojim je Dzunta govorio. Zubcanici su kao novi na zubima ali stranicno kod uzubljenja????Kad se taj ugao pojede zeli da izbaci ali viljuska ga drzi(neko vreme dok se ne istrosi) a kad se istrosi i viljuska, motor pocinje da iskace iz brzine i to na naglo okretanje rucice za gas. Trebao si da rasturis snop i obradis upropastene uglove na zubcanike koje su pravile problem. Po meni mozes ocekivati ponovno javljanje problema u zavisnosti od nacina eksploatacije. Sent from my SM-G903F using Tapatalk Hvala na savetu, ali sam ubacio i drugu viljusku i par koji uzubljuje, tako da mislim da sam resio problem dugotrajno.. Nece vise biti tockarenja i resen problem. Pozdrav Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan98 1 Napisano Maj 11, 2018 U prolazu, 9 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: Honda Dominator 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 30.4.2018. at 9:26, kumche je napisao: koliko te je kostao lanac bregaste Mislim da sam platio 5500 sa postarinom, DID-ov je lanac. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...