Мали Ћаћа 9990 Napisano Januar 18 Drug član, 4482 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Ево да не кажете овај размажени само ради екзотику . Помажем колеги и Веспа сервиса да урадимо агрегат са 150ццм на 190ццм за трку издржљивости. Па сам мерио отварање и затварање вентила и профил брегасте на усису и издуву. 14 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2837 Napisano Januar 20 Ne silazi, 4924 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ево да не кажете овај размажени само ради екзотику . Помажем колеги и Веспа сервиса да урадимо агрегат са 150ццм на 190ццм за трку издржљивости. Па сам мерио отварање и затварање вентила и профил брегасте на усису и издуву. Који је агрегат?Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9990 Napisano Januar 20 Drug član, 4482 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, Krokodilo je napisao: Који је агрегат? Sent from my SM-G998B using Tapatalk Флај 150 или Спринт 150. Тако се овде продаје 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2837 Napisano Januar 21 Ne silazi, 4924 postova Prijavi odgovor kao problematičan Флај 150 или Спринт 150. Тако се овде продајеНисам знао да флај има вечег од 50 кубика, код нас се појавио само као 50ка. И замро због делова јер све је слично као код кинеза а ништа не паше, за цену делова да не пишем. Суво златоSent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9990 Napisano Januar 21 Drug član, 4482 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Krokodilo je napisao: Нисам знао да флај има вечег од 50 кубика, код нас се појавио само као 50ка. И замро због делова јер све је слично као код кинеза а ништа не паше, за цену делова да не пишем. Суво злато Sent from my SM-G998B using Tapatalk Ја ништа нисам знао до пре неки дан о овом агрегату. А сада знам да све што имамо треба да се преправи да би све то радило како треба 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2837 Napisano Januar 22 Ne silazi, 4924 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ја ништа нисам знао до пре неки дан о овом агрегату. А сада знам да све што имамо треба да се преправи да би све то радило како требаБаш модификован GY само да би био различит од оригиналног, који је савршен агрегат.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9990 Napisano Januar 23 Drug član, 4482 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, Krokodilo je napisao: Баш модификован GY само да би био различит од оригиналног, који је савршен агрегат. Sent from my SM-G998B using Tapatalk Нисам разимео питање, извини Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2837 Napisano Januar 23 Ne silazi, 4924 postova Prijavi odgovor kao problematičan Нисам разимео питање, извини Хтео сам да кажем да FLY 50 бар(њега знам), је модификовани китајац од 50 кубика. Модификован толико да је све слично али није исто, оригинални делови за FLY су били ужасно скупи. А за китајски GY џаба, а ништа не паше за мало. Постојале су могучности да се прераде многе ствари и упасују, али испадало је више дара него масла за крајњег корисника.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9990 Napisano pre 16 sati Drug član, 4482 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Нисам дуго куцао, обавезе и никако да седнем да откуцам које слово... али ипак ухватио сам времена. 2005 Дукати 999Р који је био код мене на сервису овог лета. Свашта сам нешто радио и кад сам ја провозао мотор је радио перфектно. Власник је уредмо платио и преузео мотор. После пар дана се јавио да мотор ради добро само се гади кад стане на семафор. Па опер после пар дана се јавио да сам нешто зезнуо јер му је мотор испразнио два акумулатора. Тон којим се обраћао је баш био онако јак и власник ја био убеђен да сам ја нешто зезнуо. Мирно сам му рекао да желим да видим мотор пре него почме да упире прстом ка мени. Пристао је и дошлепао је мотор код мене. Овај модел има са леве стране кутију за акумулатор, а у тој кутији су реглер за пуњење, рачунар, аутомат анадера, главми осигурач од 40А и два аутомата за бензинску пумпу и за контакт. Уз то још су упаковали инсталацију која то све повезује. Све је то са стране агрегата прекривемо алуминијским поклопцом да се заштити од топлоте предље главе мотора и издувне гране. Неко је још уз то додао екстра каблове за анасер и масу. Ево што смо нашли... Поправили смо тако што смо заменили изгореле жице са истим и залемили их... Еј сад прича иде у оном правцу у ком све скоро сваки власник вади кад му укажеш да није био у праву. Очигледно је да је ово био проблем мало дуже време и да је срећан што се мотор није запслио. А била би штета јер је мотор 005 од тог модела те године. Каже то је нешто радио прошли власник јер је пребацио реглер на другу страну и користио је мосфит. Проблем код 749/999 је што ту око кутије за акумулатор нема много празног простора и додавањем још каблова је направљено још горе. На све то оригинал изолација је отпала и остале су само жице разбацане као резанци. Све сам лепо опрао одмашчиваћем и новом изолирком све вратио на фабричко стање. Мотор сада пали и пуни акумулазор. Само ми остаје да видим зашто гаси на леру 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2837 Napisano pre 15 sati Ne silazi, 4924 postova Prijavi odgovor kao problematičan Осечам да је ова прича за мене, у контексту да нису најгори БалканциSent from my SM-G998B using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9990 Napisano pre 15 sati Drug član, 4482 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, Krokodilo je napisao: Осечам да је ова прича за мене, у контексту да нису најгори Балканци Sent from my SM-G998B using Tapatalk Јок бре није ми то пало на памет. Нисам ја злопамтило за колеге. То више раде они јутјуб или гугл мајстори . Само сам хтео да поделим што радим 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2837 Napisano pre 14 sati Ne silazi, 4924 postova Prijavi odgovor kao problematičan Јок бре није ми то пало на памет. Нисам ја злопамтило за колеге. То више раде они јутјуб или гугл мајстори . Само сам хтео да поделим што радимА стварно, баш "прича са Балкана", мајстор зајебо стварSent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9990 Napisano pre 14 sati Drug član, 4482 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, Krokodilo je napisao: А стварно, баш "прича са Балкана", мајстор зајебо ствар Sent from my SM-G998B using Tapatalk Власник је жути, а поред њих Пироћанци су газде 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6108 Napisano pre 13 sati Svakom po zasluzi, 12435 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Какве сам ја нашао "генијалности" по питању инсталације и реглера, не би веровао. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16162 Napisano pre 12 sati Integrisan, 9337 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Мали Ћаћа je napisao: Нисам дуго куцао, обавезе и никако да седнем да откуцам које слово... али ипак ухватио сам времена. 2005 Дукати 999Р који је био код мене на сервису овог лета. Свашта сам нешто радио и кад сам ја провозао мотор је радио перфектно. Власник је уредмо платио и преузео мотор. После пар дана се јавио да мотор ради добро само се гади кад стане на семафор. Па опер после пар дана се јавио да сам нешто зезнуо јер му је мотор испразнио два акумулатора. Тон којим се обраћао је баш био онако јак и власник ја био убеђен да сам ја нешто зезнуо. Мирно сам му рекао да желим да видим мотор пре него почме да упире прстом ка мени. Пристао је и дошлепао је мотор код мене. Овај модел има са леве стране кутију за акумулатор, а у тој кутији су реглер за пуњење, рачунар, аутомат анадера, главми осигурач од 40А и два аутомата за бензинску пумпу и за контакт. Уз то још су упаковали инсталацију која то све повезује. Све је то са стране агрегата прекривемо алуминијским поклопцом да се заштити од топлоте предље главе мотора и издувне гране. Неко је још уз то додао екстра каблове за анасер и масу. Ево што смо нашли... Поправили смо тако што смо заменили изгореле жице са истим и залемили их... Еј сад прича иде у оном правцу у ком све скоро сваки власник вади кад му укажеш да није био у праву. Очигледно је да је ово био проблем мало дуже време и да је срећан што се мотор није запслио. А била би штета јер је мотор 005 од тог модела те године. Каже то је нешто радио прошли власник јер је пребацио реглер на другу страну и користио је мосфит. Проблем код 749/999 је што ту око кутије за акумулатор нема много празног простора и додавањем још каблова је направљено још горе. На све то оригинал изолација је отпала и остале су само жице разбацане као резанци. Све сам лепо опрао одмашчиваћем и новом изолирком све вратио на фабричко стање. Мотор сада пали и пуни акумулазор. Само ми остаје да видим зашто гаси на леру Baš izgleda gadno, lako se mogao zapaliti bajk. Kablovi su se grejali, izolacija topila....sad imam tu neko razmisljanje Deo toplote došao je od strane agregata preko aluminijuma, da li je samo to dovelo do ovog stanja ili ima jos neku muku (neki potrošač, regler, baterija...) na drugoj strani? Već je imao intervenciju lani. Ja to ne bi pakovao do kraja. Sve bi povezao kako mislim da treba i pustio bi u rad 1-2h uz praćenje punjenja i toplotu instalacije, dzekova, osigurača. Gde god je temp veća od normale tu nešto nije u redu......da ne bude posle par meseci isti problem. ________________________ Skoro sam radio jednu Apriliju malu, havariju je imala napred. Sve odradii potrebno, zamenio plastike, viljuska na ispravljanje, amorti reparacija, sklopio i upalio da odradi radnu temperaturu. Posle 10-og uključenja ventilatora hladnjaka motor se samo ugasio. Mrtav totalno kad se okrene ključ. Ne mi beše jasno šta se zbilo tako naglo Krenuo od akumulatora, osigurača, releja i na kraju došao do brave. tad je resila da ispusti dušu Dobro je što se desilo kod mene dok je bio bajk. Mogao je vlasnik preuzeti pa kod njega da se desi 2,3, 7 dan.... "majstor je kriv" po difoltu. 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6108 Napisano pre 12 sati Svakom po zasluzi, 12435 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Их, то није ништа... А види ово Извини Никола због постовања у твојој теми 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жилецки 81 Napisano pre 9 sati U prolazu, 33 postova Lokacija: Gornji Srem Motocikl: MV Agusta F4 Prijavi odgovor kao problematičan Закувало се добро, Никола уболи сте "жицу". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9990 Napisano pre 44 minuta Drug član, 4482 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Arakis je napisao: Какве сам ја нашао "генијалности" по питању инсталације и реглера, не би веровао. Верујем... али ФБ групе су постаке седишта стручњака. Мене су истерали из једне енглеске априлија групе кад сам им указао да то шта куцају је чиста глупост. Окомило се цело одтрво на мене ... е пиргави, пиргави да знате ко вас је критиковао . Реко пијте чај и умћи кекс хахахаха 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9990 Napisano pre 43 minuta Drug član, 4482 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Satelis je napisao: Baš izgleda gadno, lako se mogao zapaliti bajk. Kablovi su se grejali, izolacija topila....sad imam tu neko razmisljanje Deo toplote došao je od strane agregata preko aluminijuma, da li je samo to dovelo do ovog stanja ili ima jos neku muku (neki potrošač, regler, baterija...) na drugoj strani? Već je imao intervenciju lani. Ja to ne bi pakovao do kraja. Sve bi povezao kako mislim da treba i pustio bi u rad 1-2h uz praćenje punjenja i toplotu instalacije, dzekova, osigurača. Gde god je temp veća od normale tu nešto nije u redu......da ne bude posle par meseci isti problem. ________________________ Skoro sam radio jednu Apriliju malu, havariju je imala napred. Sve odradii potrebno, zamenio plastike, viljuska na ispravljanje, amorti reparacija, sklopio i upalio da odradi radnu temperaturu. Posle 10-og uključenja ventilatora hladnjaka motor se samo ugasio. Mrtav totalno kad se okrene ključ. Ne mi beše jasno šta se zbilo tako naglo Krenuo od akumulatora, osigurača, releja i na kraju došao do brave. tad je resila da ispusti dušu Dobro je što se desilo kod mene dok je bio bajk. Mogao je vlasnik preuzeti pa kod njega da se desi 2,3, 7 dan.... "majstor je kriv" po difoltu. Све сам ја то испитао само ми било глупо да пишем да не буде као лектира. Хвала што си поделио искуство и знање 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9990 Napisano pre 42 minuta Drug član, 4482 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Arakis je napisao: Их, то није ништа... А види ово Извини Никола због постовања у твојој теми Ја сам у овој теми шефрт поред старијих мајстора. Само куцај друг 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9990 Napisano pre 41 minuta Drug član, 4482 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Жилецки je napisao: Закувало се добро, Никола уболи сте "жицу". 6 година чекам на ово Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...