branislav st1100 9 Napisano Jul 27, 2018 U prolazu, 46 postova Lokacija: Maradik-Indjija Motocikl: Honda pan european st1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, dragan d je napisao: Skoro je drugar radio svoj amortizer sa GS-a kod ovog lika na autokomandi što radi amortizere (zamena ulja, dihtunga, biksni itd.) Mislim da ga je koštalo oko 70 evra. Oprugu koliko znam nije menjao. Razmišljam … ako je na e-bay u 120 - 130 evra opruga za Pan Evropu, da li je pametno rešenje odneti, ima kod nas u Beogradu, kod Cvetkove pijace, čovek koji radi opruge.... da li pitati njega koliko bi koštala da se uradi nova opruga po uzoru na staru... Nova opruga u delta auto moto je 18000, a komplet amortizer 40000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 823 Napisano Jul 27, 2018 MK Obrenovac, 555 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, branislav st1100 je napisao: Nova opruga u delta auto moto je 18000, a komplet amortizer 40000 Ali opet dobijes originalni koji je nov (bolji ce sigurno biti nego stari) ali opet nije dorastao motoru. A za iste pare imas zamenske koji su jaci (deblja opruge, deblja osovina, mnogo vise podesavanja) i koji opet sutra mogu i da se otvore i lako i jednostavno servisiraju. Imate razne strane forume iz Engleske, Amerike.... bas o Pan Europama gde ljudi prelaze ozbiljne kilometraze i pisu o raznim iskustvima, problemima i kako ih resavaju. Masovno stavljaju na Europe progresivne opruge u prednje vile i aftermarket zadnje amortizere i kazu da se motor posle toga preporodi. Ja to samo pricam u slucaju da vam je skroz crkao amortizer i razmisljate o kupovini novog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
(B)ubica 120 Napisano Jul 27, 2018 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: HONDA ST 1100 Paneuropien i HONDA GOLDWING 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo korisne informacije...vrlo!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
branislav st1100 9 Napisano Jul 27, 2018 U prolazu, 46 postova Lokacija: Maradik-Indjija Motocikl: Honda pan european st1100 Prijavi odgovor kao problematičan pre 54 minuta, NIKOLA 1 je napisao: Ali opet dobijes originalni koji je nov (bolji ce sigurno biti nego stari) ali opet nije dorastao motoru. A za iste pare imas zamenske koji su jaci (deblja opruge, deblja osovina, mnogo vise podesavanja) i koji opet sutra mogu i da se otvore i lako i jednostavno servisiraju. Imate razne strane forume iz Engleske, Amerike.... bas o Pan Europama gde ljudi prelaze ozbiljne kilometraze i pisu o raznim iskustvima, problemima i kako ih resavaju. Masovno stavljaju na Europe progresivne opruge u prednje vile i aftermarket zadnje amortizere i kazu da se motor posle toga preporodi. Ja to samo pricam u slucaju da vam je skroz crkao amortizer i razmisljate o kupovini novog Gde se mogu naći zamenski? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano Jul 28, 2018 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan Odlično... sve solucije su dobro došle. Kao i recimo ove cene što je Nikola napisao. Pišimo koliko šta košta. Ko zna kad će zatrebati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano Jul 28, 2018 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan Nešto o oprugama... razlika progresivne i obične..... Ova plava je progresivna kad ima tako blizu krugove. Prvo se sabijaju ovi bliži u donjem delu pa onda oni iznad sa većim rastojanjem. Znači ne idu odjednom i u tome je razčlika i gornji deo su tvrdje opruge. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Jul 28, 2018 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Ne možeš uraditi bolji "upgrade" motora do zamene tvorničkih amortizera sa aftermarket amortizerima. motor se bukvalno preporodi i vožnja postaje pravi užitak. Ne savetujem kupovinu preko e-baya od raznoraznih prodavača, jer se svaki amortizer pravi zasebno po specifikacijama kupca. Recimo kada sam ja kupovao amortizere kod Vilbers-a, morao sam da dam svoju težinu u opremi, težinu saputnice u opremi, težinu prtljaga , način koji vozim (opušteno, sportski, off road,itd...) i gde vozim večinu vremena (autoput, lokalni putevi, staze, off road,itd...). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
(B)ubica 120 Napisano Jul 28, 2018 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: HONDA ST 1100 Paneuropien i HONDA GOLDWING 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo ozbiljna priča,nema šta! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
branislav st1100 9 Napisano Jul 28, 2018 U prolazu, 46 postova Lokacija: Maradik-Indjija Motocikl: Honda pan european st1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, dragan d je napisao: Nešto o oprugama... razlika progresivne i obične..... Ova plava je progresivna kad ima tako blizu krugove. Prvo se sabijaju ovi bliži u donjem delu pa onda oni iznad sa većim rastojanjem. Znači ne idu odjednom i u tome je razčlika i gornji deo su tvrdje opruge. Kod mene na evropi je plava opruga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano Jul 28, 2018 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan I kod mene je plava ….. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
(B)ubica 120 Napisano Jul 28, 2018 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: HONDA ST 1100 Paneuropien i HONDA GOLDWING 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Plava je kod svih! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
branislav st1100 9 Napisano Jul 28, 2018 U prolazu, 46 postova Lokacija: Maradik-Indjija Motocikl: Honda pan european st1100 Prijavi odgovor kao problematičan On 24.1.2018. at 17:57, dragan d je napisao: Debeljan... aj kad budeš radio zupčasti set.... ispiši ovde koliko... šta gde kod koga.... Ja nisam menjao zupčasti set ....... jedino ako je švajcarac menjao isto tako na 65000 - 75000. Sada sam na 95000 km. Nemam nikakvih problema ali nisam siguran da li je menjano pa razmišljam da i ja to uradim.... Ja sam menjao ceo set zupcastog kaisa, zupcasti, roler i spaner u delta auto moto je 28000. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baki Vrsac 234 Napisano Jul 28, 2018 Svrati ponekad, 441 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Honda ST 1100 pan european - Honda GL1500 GOLDWING - Honda Shedow Prijavi odgovor kao problematičan Kad si menjao ? Skoro? Daju i garanciju? Pitam sve jer je od preko samo delovi oko 300 e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
branislav st1100 9 Napisano Jul 28, 2018 U prolazu, 46 postova Lokacija: Maradik-Indjija Motocikl: Honda pan european st1100 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Baki Vrsac je napisao: Kad si menjao ? Skoro? Daju i garanciju? Pitam sve jer je od preko samo delovi oko 300 e Menjao sam pre mesec dana, radio mi je zvonko. z moto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baki Vrsac 234 Napisano Jul 28, 2018 Svrati ponekad, 441 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Honda ST 1100 pan european - Honda GL1500 GOLDWING - Honda Shedow Prijavi odgovor kao problematičan Koliko para ukupno ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
branislav st1100 9 Napisano Jul 28, 2018 U prolazu, 46 postova Lokacija: Maradik-Indjija Motocikl: Honda pan european st1100 Prijavi odgovor kao problematičan zamenuo mi je ceo set zupcastog,svecice,ulje u kardanu,ulje u motoru i filter sve ukupno me izaslo 46000 dinara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
branislav st1100 9 Napisano Jul 28, 2018 U prolazu, 46 postova Lokacija: Maradik-Indjija Motocikl: Honda pan european st1100 Prijavi odgovor kao problematičan set kaisa 28000 ulje,filter,svecice,ulje kardana i ruke 18000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baki Vrsac 234 Napisano Jul 28, 2018 Svrati ponekad, 441 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Honda ST 1100 pan european - Honda GL1500 GOLDWING - Honda Shedow Prijavi odgovor kao problematičan Set zupcastog i nije puno kako sam se spremao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veljkomkg 13 Napisano Jul 30, 2018 U prolazu, 19 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda pan european 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Evo par slicica da razbijemo ovu kisnu monotoniju.Pozdrav svima! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baki Vrsac 234 Napisano Jul 30, 2018 Svrati ponekad, 441 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Honda ST 1100 pan european - Honda GL1500 GOLDWING - Honda Shedow Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za svo treje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
branislav st1100 9 Napisano Jul 31, 2018 U prolazu, 46 postova Lokacija: Maradik-Indjija Motocikl: Honda pan european st1100 Prijavi odgovor kao problematičan Čemu ovo služi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
branislav st1100 9 Napisano Jul 31, 2018 U prolazu, 46 postova Lokacija: Maradik-Indjija Motocikl: Honda pan european st1100 Prijavi odgovor kao problematičan Dali bi bilo pametnije ubaciti podlosku sa donje strane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
branislav st1100 9 Napisano Jul 31, 2018 U prolazu, 46 postova Lokacija: Maradik-Indjija Motocikl: Honda pan european st1100 Prijavi odgovor kao problematičan Znali neko kako se rasklapa amortizer da bi se skinula opruga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
(B)ubica 120 Napisano Jul 31, 2018 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: HONDA ST 1100 Paneuropien i HONDA GOLDWING 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo moraš da nađeš način da sabiješ oprugu(ali da bude sigurno)i onda ćeš ugledati maticu(kontra maticu).Tu uhvati ključem a kroz gornju ušku proturi neku šipku i odvijaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
branislav st1100 9 Napisano Jul 31, 2018 U prolazu, 46 postova Lokacija: Maradik-Indjija Motocikl: Honda pan european st1100 Prijavi odgovor kao problematičan Jel treba skroz do kraja biti navoj na osovini, ili treba malo da se vidi navoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...