Savan 8689 Napisano Januar 21, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Broj 13 iznad Mac-ove glave u žičari Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6068 Napisano Januar 21, 2018 Drug član, 4151 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Auuuu, koja štorija.....Vozim motor a nisam bajker..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NotEqu 129 Napisano Januar 22, 2018 U prolazu, 77 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda VTX 1300s Prijavi odgovor kao problematičan On 1/19/2018 at 10:12 AM, nemo said: Lepo. Vidim, ti si već zaražen jedriličarstvom. Za ovu klasu Dunav je odličan. Ada takođe. Da li si pratio ovo? U pitanju je regata Seascape (18), proizvođaća iz Slovenije. On godinama u svojoj klasi osvaja prvu nagradu na sajmu boot Duseldorf Da, pratio sam regatu Seascape-ova. Mislim da za sada postoji samo jedan u Beogradu. Jedna ekipa koja ide na te regate za Seascape. Ostale brodove su, ako se ne varam, dovezli samo za potrebe promocije Seascape jedrilice i te regate što je bila na Adi. Inače, odličan putopis. Nije loša ideja i da se samo u nastavku posle Sicilije vratiš opet na transfer broda. Dobra je fora staviti i jedno i drugo u isti putopis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1273 Napisano Januar 22, 2018 Drug član, 1068 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za putopis, pogotovo za nautički deo, gde si nam slikom i rečima preneo svoj doživljaj kupovine i pripreme jedrilice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
poka 43 Napisano Januar 22, 2018 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Podgorica, Crna Gora Motocikl: KTM ADV 990 Prijavi odgovor kao problematičan aoooooo! bravo i za kopneni i vodeni dio! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Januar 23, 2018 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Okrenuli smo na jug ka naj južnijem delu Sicilije, gradiču Pachino. Meni taj deo Sicilije nije bio baš nešto naročito. Gradovi kao gradovi, svuda su neke istorijske građevine, a ulice natrpane automobilima i robom koja je kao isturani izlog izaša iz svaštarskih trgovina. Na svakom koraku nešto se prodaje, mnogo ima povrća i voća. Ceo region je jedna velika topla greda gde se gaji paradajz… Ceo region pati od nečistoće. U stavri meni to ne smeta pošto samo prolazim tuda ali živeti u takvom okruženju, to je već druga prića. Po obićaju posle podne sve je zatvoreno sem koji sendvič bar sa pompoznim imenom Gastronomia... Prema Augusti Ulaz u stari deo Auguste, najviše nas je impresionirao veliki park Glad smo privremeno zaustavili tortom u nadi da nas u Modici gde smo bukirali noćenje, čeka neki dobar restoran i za sigurno dobra čokoladnica. Prema Modici... Kvart gde smo bukirali n oćenje nije bio baš obećavajući... Ulaz je poboljšao utisak tek kada smo ušli u sobu imali smo šta da vidimo: uredna soba, veliko kupatilo, balkon sa pogledom na stari deo grada, ispod balkona lepa bašta. Dobro smo pobrinuli za nas, a motori ostali na ulici... Ruta u tom danu bila je dužine 250 pretežno dosadnih kilometara 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milx 129 Napisano Januar 23, 2018 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Uhhh .... tuga me neka uhvati gledajuci slike i zaliti sto su moje zauvek izgubljene. Vozio sam Siciliju pocetkom septembra ... krenuo iz Palerma, Corleone pa sve do juga i mesta Gela, Modica, nastavio istocnom obalom Siracusa, Catania , Savoca itd. Pre toga uzivao na Amalfi obali, posetio ostrvo Capri, Pompeju, vulkan Vesuv i iz Napulja plovio za Siciliju. Nazalost na plazi Tropea (Regio Di Calabria) zadnji dan boravka u izgubio sam telefon sa prelepim slikama sa tog putovanja ... tuga! Ali tvoj putopis i slike lepo docaravaju Siciliju. ZIV BIO!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ninja_swe 32 Napisano Januar 24, 2018 U prolazu, 68 postova Lokacija: Gothenburg Motocikl: BMW R1200R x 2, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Znaš li zbog čega tolika prljavština? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Januar 24, 2018 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim, da je uzrok u kulturi, mentalitetu. Kao što se bacaju pikavci, papiri, plastične kese... svuda, nije teško poneti i veće stvari i baciti ih uz put i na taj način osnovati divlje đubrište. Gradska čistoća donekle funkcioniše u turističkim centrima, izvan njih slabo. Nisam primetio, da bi kupili smeće iz divljih odlagališta van gradova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ninja_swe 32 Napisano Januar 24, 2018 U prolazu, 68 postova Lokacija: Gothenburg Motocikl: BMW R1200R x 2, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Ok, ja sam mislio da su štrajkovi i problemi sa smecarima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vortex4borg 391 Napisano Januar 24, 2018 Zainteresovan, 893 postova Lokacija: Skoplje Motocikl: Honda CBR 1000f Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sremac72 61 Napisano Januar 24, 2018 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: SREM Motocikl: XJ 600, Bandit 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Extra dobro. Veliko poštovanje za morskog i drumskog vuka. Čekamo nastavak i slažemo se za "log book" da l ovde ili tamo nije važno samo da ga bude.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Januar 24, 2018 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Modica – Corleone Pre spavanje prošetali smo i naišli na skroman restorančič. Pokazalo se, da smo dobro izabrali. Poslužili su nas tipičnom sicilijanskom kuhinjom u nekih pet hoda. Sve je bilo ukusno, neka jela bila su zanimljivo pripremljena, neke kombinacije za mene su bile potpuno nove. Fotografije nismo pravili. Noćenje u Modici pamtim po urednoj i čistoj sobi, kupatilu… Ujutru smo sa balkona ugledali lepu panoramu starog dela grada. U stvari, Modica je cela stara, novije zgrade nalaze su u predgrađu. Koliko je »naša« iz ulice izgledala siromašna, toliko je sa druge strane (ulice) ona bila raskošna, lepa… Tu je bila lepa bašta, pa trpezarija u prizemlju… Doručak na Siciliji: sve samo šećer, šećer... kroasoni, đemovi, marmelade, kolaći, pite... ja sam ujutro navikao, da jedem jake stvari: slaninu, ćvarce, jaja, salame, sir, šunku, hleb. Sve to mi je na Siciliji jako nedostajalo. Motori su noćili na ulici, sve je bilo OK. Jeste, vezali smo jedan na drugi, pa disk lock, pa alarm, možda je u tome fora da su ostali netaknuti Pokret. Vožnja po Modici, na svakom koraku je neka lepa zgrada, fasade od kamena, stoljećima izložene suncu, poprimile su boju zlatne i sive patine… neka fotografije govore, da ne kopiram Modicu iz Vikipedije ili nešto slično. Provozali smo se Modicom uzduž i popreko. Izza starih zidova sigurno se kriju mnoge zanimljivosti, to ostavljamo »za sledeći put«… Zaustavili smo se jednom, u čokoladnici. Modica ima vekovnu tradiciju u pripremanju čokolade. Milijon ukusa, nema da nema. Ručni rad... Kupio sam nekih 15 različitih ukusa da kući pravim degustaciju uz priću o Siciliji. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 3232 Napisano Januar 24, 2018 Zainteresovan, 718 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan Divan putopis ! Potpuno si mi preneo doživljaj i sa mora i sa kopna . Prvi deo, priča o potrazi za jedrilicom je fenomenalna! Drugačija, osvežavajuća a opet bliska ushićenju i doživljaju putovanja na dva točka. Posebno mi se svidela kombinacija te dve priče. A Sicilija...odavno želim da je posetim. Gledajući tvoje slike i slušajući tvoju priču gotovo da mogu da osetim čaroliju ! Ako se jednog dana provozam do Sicilije ovu prodavnicu čokolada sigurno neću preskočiti 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Januar 24, 2018 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Krenuli smo na zapad, prema Agrigentu, tu u blizini nalazi se poznata Valle dei templi, dolina hramova. U antici tu je bilo 10 hramova, danas još postoje devetoro. Mi smo tu dolinu okružili dva puta, onutra u muzej na otvorenom nismo ulazili. Kao prvo, bila je velika vrućina, kao drugo, ispred nas je bilo dosta kilometara do sledeće destinacije Corleone. Usput smo se zaustavili da vidimo Scale dei Turchi, potpuno bele Turske stene. Noćenje u Corleoneu smo bukirali iz restorana Mediteraneo, usput. Sve je lepo izgledalo, samo je bio problem upisati adresu u GPS. Umesto kućni broj, trebalo bi upisati »bis«. E ta mogućnost ne postoji u Garminu. Rešili smo, da neće biti problem pronaći konak, ali je ipak bio problem. Mac je u Corleonu pitao za lokaciju, odgovor je bio u smislu: idite pravo pa skrenite levo, molto facile. Na kraju je ispalo, da smo po potpunom mraku lutali i pronašli lokaciju nakih 10 km van Corleona u čistoj vukojebini. Ali, vredelo je… Taj dan prešli smo 350 km. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Januar 24, 2018 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, makikt je napisao: A Sicilija...odavno želim da je posetim. Gledajući tvoje slike i slušajući tvoju priču gotovo da mogu da osetim čaroliju ! Ako se jednog dana provozam do Sicilije ovu prodavnicu čokolada sigurno neću preskočiti Momak je baš simpatičan... slažem se 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 3232 Napisano Januar 25, 2018 Zainteresovan, 718 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, nemo said: Momak je baš simpatičan... slažem se Pa...ono jeste, vragolast osmeh ima . Ipak Italija je to, zemlja ljubavi, pesme i šarmantnih ljudi Ali čokolada je čokolada ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Januar 25, 2018 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Corleone – Capo d'Orlando Tek smo ujutru shvatili gde se nalazimo. Bilo je to imanje Casa Mia, turističko – vinarijski kompleks okružen ogromnim vinogradom. Brend »Principe de Corleone« očito je cenjen o čemu svedoće mnogobrojne diplome Domaćini su na za doručak iznenadili: uz obavezan slatkiš servirali su također salamu i sir. Baš je prijalo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Januar 25, 2018 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Došlo je vreme da napustimo hacijendu. Uputili smo se prema Corleoneu. Taj ut smo vozili sinoć po tami. Pokrajina je brežuljkasta i taj dan bila posebno lepa zbog igre sunca i senki. Poseban ton davale su jesenje boje Brzo smo stigli u Corleone. Razgledali smo ga "sa motora". Gradić k'o gradić, sigurna u sebi krije mnogo interesantnih stvari ali mi smo to ostavili "za neku drugu priliku" 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1273 Napisano Januar 25, 2018 Drug član, 1068 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Kada samo stigneš ovoliko da slikaš? Svaka čast, slike su odlične, pravi si profesionalac za turistička-moto-putovanja, a verujem i za nautička . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Januar 25, 2018 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Slikam desnom rukom dok je motor pod tempomatom. Levom rukom regulišem brzinu u istom stepenu prenosa. Čim uđem u situaciju kočenja ili menjanja stepena prenosa, pustim foto kameru da mi visi oko vrata i vozim dalje... kada opet naiđem na motiv uzimam foto i ponovim postupak. Prvenstveno to koristim za razgledanje gradova (u mojim venama teče pola crnogorska krv ) . Slikam sve... nekada mi se desi da tek na fotografiji ugledam pojedini interesantan detalj. Kasnije pravim izbor i brišem sve ostalo. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Frenk 29 Napisano Januar 25, 2018 U prolazu, 17 postova Lokacija: Kranj Motocikl: KTM 1290 SAS, Yamaha XVS 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Sad mi je jasno zašto si menjao motor, KTM ima tempomat na desnoj strani. Fantastičan putopis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Januar 25, 2018 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan He, he, ... u stvari, do sada nisam bio svestan zašto sam menjao motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6068 Napisano Januar 25, 2018 Drug član, 4151 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Kao i sve drugo tako i garbidge business kontrolira Mafia.Tamo di još nemaju potpunu kontrolu ucjenjuju komunalne firme, ovi od straha ne smiju papirić dignuti sa ulice.... Prije par godina je Napoli bija doslovce zatrpan smećem.Nijemci ka Nijemci, uputili u pomoć svoje komunalace i tehniku, ni jednu vreću smeća nisu niti uzeli u ruke a kamoli ubacili u kamion.Nakon par dana svi lipon retour u Germania...Bilo na Deutsch TV... Vozim motor a nisam bajker..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Januar 26, 2018 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Napoli je zadnjih 20 godina zatrpan smecem i to u velicini manjih brdašaca i pred gradom i u gradu, naravno ne baš na svim ulicama. Auti su im svi potupani sa svih strana jer voze po nacelu ko jaci taj tlaci pa sad ili jaci auto ili jaca mrcina u autu. žmigavac? šta je to, sirena ? e to dobro koriste. Oprez kod ostavljanja auta ili motor jer nestanu doslovce u 10 sekundi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...