BUKIKS 12 Napisano Decembar 13, 2017 U prolazu, 61 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Princ 125 CHALLENGER 250 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege treba mi pomoć oko Challengera!!!! Pre 6 meseci sam kupio motor i sređivao ga celo leto (zbog finansija i vremena) malo po malo jer je bio zapušten neverovatno !!!! Nova zadnja guma Michelin Route 66 (150-90 izgleda smrtno na njemu) i ležajevi,silen blokovi na viljušci (pravljeni jer fabrički ima samo neke gumirane podloške sa strane), lanac i lančanici (od Yamahe Xv250) filter ulja i ulje IPONE 15-50,lezajevi na prednjem točku,zadnji kočioni cilindar i sve plocice,presvukao sedište,prednje krilo od Princa 125,ofarban mat crno, e još na proleće auspuh, prednju viljušku i još neki šminkeraj !!! ALI IMAM PROBLEM !!!! Levi (zadnji) cilindar mi preskače,kad skinem svećicu sva je mokra od benzina,tri sam promenio i opet isto !!!! Da li se nekome dešavalo i šta može da bude ??? Inače mehaniku i bravariju znam super ali za struju sam duduk !!! Svi saveti su dobrodošli !!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5969 Napisano Decembar 13, 2017 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da li ima uopste varnice sa bobine na tom cilindru!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Throttle Addict 918 Napisano Decembar 13, 2017 "Trtl", 584 postova Lokacija: Sabac Motocikl: BMW K1600 GT Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam upucen, razlog mokre svecice moze biti kao sto je napisao @abarth_maniac ili je problem u karburatoru, posto i sam kazes da je bio zapusten vrlo moguce da je i to problem, desava se da plovak vrisne, preliva karb itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Moto servis JOCA 92 Napisano Decembar 18, 2017 U prolazu, 41 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Samo BMW e39 520i :-) Prijavi odgovor kao problematičan Prvo proveri ima li uopse varnicu,ne vredi da menjas svecice.Jel ne radi nikako na tom cilindru ili radi kad promenis svecicu pa posle prestane.? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2387 Napisano Decembar 19, 2017 Andragog, 4964 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Mozes i izmeriti kompresiju.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Decembar 20, 2017 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ух..... слатке муке (ово само кад се деси зими да има времена да се седи поред мотора пије пиво и размишља шта даље). Пошто сам ја по принципу сам свој мајстор и 95% ствари сам научио на тежи начин а оних 5% су ми показали зато ти саветујем као прво без нервозе и нервних сломова. 1. Крени увек од лакше варијанте а то је "нада" да не добија варницу то се лако провери тако што изврнеш свећицу, намонтираш је на кабал и прислониш уз блок мотора и онда упалиш мотор и пратиш да ли баца варницу. Ако не баца ту је квар, ако баца пређи на корак 2. а то је карбуратор и преливање. Ако ниси вољан сам да се играш (препоручујем) онда однеси код неког мајстора да то очисти среди и наштелује. то је то... Желим ти да уживаш у свом мотору Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...