Jump to content

Moto Zajednica

Smestaj na putovanju

Recommended Posts

• U prolazu, 42 postova

S obzirom da nisam mnogo iskusan u planiranju putovanja evo jedno od mnogih pitanja koje me zanima za iskusne putnike:

Gde i kako naci smestaj na jednu ili dve noci na  proputovanju  a da to nije sator ili klupa u parku ,recimo u letnjoj sezoni u turistickim mestima?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Ima nekoliko nacina

1. Couchsurfing www.couchsurfing.com - zajednica ljudi dobre volje iz celog sveta koji nude smestaj na par noci u svojim stanovima za putnike namernike - mnogo puta sam koristio ovaj nacin. Upoznajes ljude neposredno, stvaraju se prijateljstva, vidis grad iz ugla stanovnika, a ne iz cistog turistickog pogleda,... praktikujem ovo maksimalno i takodje primam kod sebe putnike. Ne ocekuje se nikakvo placanje nicega. Obicno se u samom profilu navede sta domacin ocekuje od gosta (gde moze i kako da ga smesti, da li dozvoljava koriscenje masine za ves, kuhinje, telefona... ali uglavnom ako se sretnes sa nekim i ostvaris dobar kontakt to postaje prijateljska varijanta. Ja sam ostvario sa nekima takav kontakt da su mi davali kljuc od stana i ceo stan na koriscenje na vise dana tako da domacin nije uopste bio kod kuce danima zbog poslovnog puta. Stekao sam mnogo dobrih prijatelja koje smatram clanovima porodice sada.

za ovo ti treba pozivnica i ako se odlucis da se pridruzis daj mi mail pa cu ti poslati poziv

2. Hospitalityclub www.hospitalityclub.org - ajednica ljudi dobre volje iz celog sveta koji nude smestaj na par noci u svojim stanovima za putnike namernike - mnogo puta sam koristio ovaj nacin. Upoznajes ljude neposredno, stvaraju se prijateljstva, vidis grad iz ugla stanovnika, a ne iz cistog turistickog pogleda,... praktikujem ovo maksimalno i takodje primam kod sebe putnike. Ne ocekuje se nikakvo placanje nicega. Obicno se u samom profilu navede sta domacin ocekuje od gosta (gde moze i kako da ga smesti, da li dozvoljava koriscenje masine za ves, kuhinje, telefona... ali uglavnom ako se sretnes sa nekim i ostvaris dobar kontakt to postaje prijateljska varijanta. Ja sam ostvario sa nekima takav kontakt da su mi davali kljuc od stana i ceo stan na koriscenje na vise dana tako da domacin nije uopste bio kod kuce danima zbog poslovnog puta. Stekao sam mnogo dobrih prijatelja koje smatram clanovima porodice sada.

za ovo se samo registrujes i na odobrenje se obicno ceka oar nedelja posto celim sistemom upravljaju volonteri a zahteva ima mnogo

u oba ova slucaja, svako ko je upoznao nekoga, bio gost ili primao goste u profilu na sajtu ostavlja referencu, napomenu o clanu kojeg je ugostio ili kod koga je bio gost pa se time postize odredjeni kredibilitet i kada pretrazujes sajt mozes videti kakva je doticna osoba t.j. kakve su komentare o toj osobi ostali dali

3. Hosteli - www.hostelbookers.com www.travelerspoint.com www.hostelguide.com i razni drugi sajtovi - moze se odraditi rezervacija putem interneta i prilikom rezervacije se placa 5-10% a ostatak kada se stigne na lokaciju

4. Kontakti preko raznih moto foruma i sajtova

5. Kontakti putem moto klubova

• Ne silazi, 5558 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Ja sam iz Kraljeva preko jedne turisticke agencije rezervisao hotele duz cele Italije i Grcke, u turistickim mestima tokom sezone. Cak smo jedan hotel rezervisali preko www.booking.com. Isto vazi i za rezervacije ferry-ja.

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Ovi hosteli nisu losi nego dali mora da budes clan nekog hostel saveza/udruzenja kako bi mogao da koristis usluge hostela

Clean cega???

Samo rezervises preko jednog od tih sajtova ili samo pronadjes adrese i pojavis se. Ako ne rezervises onda postoji mogucnost da izvisis na jacim turistickim mestima u sezoni!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja