bobbra 1418 Napisano Septembar 11, 2017 Svrati ponekad, 435 postova Lokacija: beograd Motocikl: Royal Enfild meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Negde jos pocetkom juna pocelo je gledanje aranzmana za godisnji odmor.Posto smo prosle godine na putu po Toscani riknuli od vrucine rekao sam da vise ne dolazi u obzir bilo kakvo putovanje motorom na dalje ture u letnjem periodu.Stvarno tesko podnosim velike vrucine i najsrecniji sam bio kad je pala kisa .Opet isti problem Vesna ima odmor samo u julu ili Avgustu .Gledam ponude raznih agencija i citam naglas dok se Vesna muva po kujni.Leto u Turskoj al inkluziv 4 zvezdice avion povoljno.Jesi bre ti normalan tamo bacaju bombe ne dolazi u obzir.Dobro evo Egipat sve u fulu za pristupacnu cifru.Tamo kolju ljude na plazi i ti bi stvarno isao tamo.Grcka mozemo da trazimo drzavljanstvo koliko smo bili tamo dosadno em meni prevruce .Smestaj ako ima bazen ko da si na azurnoj obali preskupo a ono sto je meni interesantno ostavljam za neke penzionerske dane.I onda naletim na agenciju Subi Dubi aranzman Azurna obala Nica Kan Monte Karlo sve fino al autobus.Interesantno putovanje al ko ce da prezivi u busu 2 noci .Diplomatski zovem Vesnu da joj pokazem aranzman a odluku sam vec doneo cim sam procitao ono Nica ,Kan Monte Karlo.Vidi ovo ona gleda cita pa da ali vidis da je bus nema sanse da sa mojim kukovima i tvojim kolenima izdrzimo taj put. Naivno pitam pa mogli bi mozda motorom odemo da vidimo Kan pa prodjemo Francuske Alpe pa prodjemo celu Svajcarsku odozdo do gore ,odemo do Nemacke obidjemo Bavarski deo tamo nismo bili pa malo Dolomiti ponovo pa Tirol ono sto nismo videli i na kraju odemo da vidimo Balaton. Znam da kad sam poceo da nabrajam mesta da je Vesna vec bila gotova.Voli motor i putovanja kao i ja .Da bi bilo demokratski ja joj dajem izbor da ona malo razmisli par dana a u sebi vec pravim raspored sta treba da odradim na motoru i sta nam treba za put. Posle par dana nezaintresovano pitam ,sta mislis o onom putu? Pa reko si da neces vise nigde leti na motoru zbog vrucine jedva si podneo onaj put za Toscanu. Jeste rekao sam ali prosle godine to ne vazi za ovu. A onda pitanje ,,Jel Provansa tu negde bilo bi lepo da prodjemo poljima lavande i da vidimo malo i Provansu. Game over. Pocinje pravljenje rute.Beograd Nica Ili Kan 1400 km to se prelazi u 2 dana ,Prvo nocenje Padova negde oko 800 km prvi dan bicemo najodmorniji najvise cemo da predjemo.Drugo nocenje negde na granici Italije i Francuske pa cemo videti .Napravio sam neku okvirnu rutu koja nije obavezujuca ali imamo neke orijentire kuda ici.Otprilike to bi trebalo ovako da izgleda. Plan je sledeci Beograd Padova .Padova Nica tu se smestiti i biti par dana obici Nicu,Kan Monte Karlo.Odatle proci Provansom tj krajnim delom Provanse i zakaciti Francuske Alpe.Iz Francuske uci u donji deo Svajcarske i proci do gornjeg dela sa svracanjem u Livinjo na spavanje.Ponovo uci u Svajcarsku i preko Lihenstajna otici do Bodenskog Jezera.Odatle kroz Bavarski deo Nemacke i Austriski Tirol uci u Madjarsku obici Balaton i polako za Beograd. Ovo je okvirna ruta koja je podlozna promenama sto se u praksi i pokazalo.Po gugl mapama to je negde oko 4200 km medjutim u realnom putu presli smo negde oko 5000 km gore dole. Sa Monakom i Lihenstajnom kao knezevinama i ovim drugim zemljama ispada da smo prosli 10 drzava u jednom krugu. Motor je standardno u dobrom stanju tako da na njemu nije bilo nista da se radi.Samo smo kupili nova kisna odela kod Lakija za svaki slucaj stare luisove kabanice su se raspale.Koferi tank torba spremni samo da popakujemo stvari u njih i krecemo .Polazak 20 jul,ali zbog nekih obaveza pomerili smo za 21. Standardno za svaki slucaj uplacujemo putno osiguranje.Uvece pakujemo stvari u torbe sredjujemo dokumenta i sa nestrpljenjem cekamo jutro da krenemo polazak u 6 ujutro da prodjemo sto vise dok ne krene vrucina. Kao i do sad nismo rezervisali nikakav smestaj ja sam skinuo neke mape i imamo navigaciju na telefonu.Nemamo nikakav rok koliko ce put trajati nista nas ne vezuje stajemo gde hocemo idemo gde nam se svidi pa sta nam Bog da . Mrle u top formi natovaren ceka polazak ,krecemooo Negresko dolazimo...... Objasnicu posle ovo za Negreska..... 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
83120033 17960 Napisano Septembar 11, 2017 Drug član, 233 postova Lokacija: Bled, Slovenija Motocikl: Honda SH300i Prijavi odgovor kao problematičan Hotel Negresco Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanGrrozni 20 Napisano Septembar 11, 2017 U prolazu, 46 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV650n Prijavi odgovor kao problematičan Tura koju cekam da realizujem i sam, manje vise slicna. Cekam nastavak :-)Послато са Lenovo K50-t5 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16024 Napisano Septembar 11, 2017 Misbehave Responsibly, 1630 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, bobbra said: Kao i do sad nismo rezervisali nikakav smestaj ja sam skinuo neke mape i imamo navigaciju na telefonu.Nemamo nikakav rok koliko ce put trajati nista nas ne vezuje stajemo gde hocemo idemo gde nam se svidi pa sta nam Bog da . To, to je pravi plan putovanja ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tamanitu 241 Napisano Septembar 11, 2017 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Sviđa mi se ruta, i plan, i rokovi, i sveee Pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4744 Napisano Septembar 12, 2017 Ne silazi, 5545 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nemam primedbi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 7969 Napisano Septembar 12, 2017 Drug član, 1694 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Pridružujem se, sa zadovoljstvom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vortex4borg 391 Napisano Septembar 12, 2017 Zainteresovan, 893 postova Lokacija: Skoplje Motocikl: Honda CBR 1000f Prijavi odgovor kao problematičan pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Septembar 12, 2017 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Oho! Ovo treba da se prati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Septembar 12, 2017 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Svidja mi se trasa, idem sledeceg leta na nesto slicno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
max80 2816 Napisano Septembar 12, 2017 Drug član, 690 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan Još jedno štivo meni omiljenih autora . Jedva čekam nastavak taman da evociram uspomene sa slične ture, do duše kolima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2708 Napisano Septembar 12, 2017 Drug član, 2103 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan gric-gric mljac-mljac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djurovic S. 57 Napisano Septembar 12, 2017 U prolazu, 61 postova Lokacija: Uzice Motocikl: Suzuki GSF 600S Prijavi odgovor kao problematičan Prati se I nada da ce nesto slicno nekad da se izvede. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobbra 1418 Napisano Septembar 12, 2017 Svrati ponekad, 435 postova Lokacija: beograd Motocikl: Royal Enfild meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Do sada smo obicno kretali kad se naspavamo pa je to bilo 8 pola 9 ovoga puta krecemo u 6 da predjemo sto vise dok ne pocne vrucina.Svracamo na pumpu tocimo gorivo i krecemo. Izlazimo na auto put i picimo.Granica sa Hrvatskom pasoska kontrola , vozimo sipamo gorivo kraca pauza da protegnemo noge i tako do Slovenije .Kupujemo vinjetu i idemo dalje .U nekoj monotonoj voznji auto putem ulazimo u Italiju i produzujemo do Padove gde planiramo da prenocimo .Iako je bilo jako toplo za divno cudo dobro sam podneo put.Motorom idemo u centar da nadjemo neki kafic sa wifijem da vidimo za smestaj mada sam ja skinuo adrese par hotela za svaki slucaj.Za divno cudo motorom moze da se dodje do samog centra gde je gomila kafica.Parkiramo se i biramo gde cemo da sednemo .Pitam konobara jel imaju wifi da imaju klima glavom .skidam jaknu stavljam na stolicu da se susi majca na meni skroz mokra narucujem litar vode i kafe.Donosi narudzbinu pitam za sifru za wifi on me gleda belo .Alo sifra pokazujem na tel on mrtav ladan kaze no wifi .Posto je video moju facu objasnjava da postoji otvorena gradska mreza i bezi u kafic .Naravno ne mozes nista da otvoris slab net.Sipam vodu zedan ko pas flasa hladnjikava a voda u njoj mlaka.Pocnem da se osvrcem da vidim gde je konobar da mu jebem mater njega nema nigde.Vesna me smiruje daj na odmoru smo opusti se nemoj da se nerviras .Ni kafa mi nije legla fijasko.Kad sam zvao da platim pojavio se neki drugi konobar ovaj nije smeo da se pojavi . Ajde da se prosetamo malo da protegnemo noge pa da idemo da trazimo hotel. Pada vece i vreme je da krenemo .Ja sam sa bukinga skinuo par hotela sa cenom oko 60 e pa sam na navigaciji telefona ukucao adresu prvog sa spiska.Levo desno i posle nekih 20 minuta nadjosmo hotel.parkiramo se i ulazim da vidim da li ima soba .Ima soba velika 80 e manja 60.Pocinje sprdnja koja je razlika osim cene .Kao mentolu mi objasnjava da je ova veca komfornija i sve ostalo .Ja ga opet navlacim gde je razlika krevet tamo krevet ovamo i jedna i druga soba imaju kupatilo gde je razlika.On sad ne zna gde ce vidi da prica sa glupanom koji ne kapira i napise na papiru da veci apartman ima 35 m a manji 22 .Ja ga docekam na penal jel ima neku sobu od 15 kvadrata za 40 e.Sa gnusanjem je rekao da imaju samo veliku i malu sobu i da biram jedno od te dve . Da me Vesna nije cekala napolje hteo sam da mu trazim metar da premerim sobu da vidim kvadraturu.Uzeli smo manju sobu koja je bila sasvim korektna. Pre spavanja nije me mrzelo da dodjem do recepcije.Krajnje ozbiljan pitao sam ga da li soba ima tacno 22kvadrata ili je manja jer ja imam klaustofobiju i da dobijam napade ako je prostor manji od 20 kvadrata.Njegova faca na moje pitanje nema cenu .Posto me je ubedio da je sve u redu otisao sam u sobu i celo vece se smejao na njegovu reakciju za kvadraturu.Za divno cudo hotel je imao dobar net pa smo malo ubili vreme pred spavanje a ja sam skinuo par hotela u okolini Nice i Kana gde cemo provesti sledecih nekoliko dana. Prodje prvi dan i predjosmo 800 km. 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2708 Napisano Septembar 12, 2017 Drug član, 2103 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Nista manje nego da se dobro nasmejem dok citam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Septembar 12, 2017 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Padova prelep grad, od cele It,samo bi tamo mogao da zivim.. Ne volim zabare,al Padova,prelepa! Svaka cast za klaustrofobiju, nikad se ne bih setio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Septembar 12, 2017 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Toreador 664 Napisano Septembar 12, 2017 Drug član, 1115 postova Lokacija: BG Motocikl: Suzuki Gsxs 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ha ha dobra fora.Kao i prosle godine ono na bazenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8688 Napisano Septembar 12, 2017 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan A za večeru...pivo! Koliko puta mi je to palo na pamet posle čitanja prošlog putopisa. I čini mo se kao odlična ideja Čekam nastavak. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1272 Napisano Septembar 13, 2017 Drug član, 1067 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan U većoj sobi možeš da eskiviraš kada žena zamahne ako ne zadovoljiš, zato je skuplja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobbra 1418 Napisano Septembar 13, 2017 Svrati ponekad, 435 postova Lokacija: beograd Motocikl: Royal Enfild meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ujutro se pakujemo odlazimo nazalost bio je neki drugi recepcioner pa nisam mogao da se oprostim sa mojim najboljim drugom iz Padove.Danas nam je u planu da svratimo na Lago di Garda u Sirmione.Bili smo na gornjem delu jezera a sad nam se ukazala prilika da vidimo i ovaj lepi gradic.Izlazimo na autoput i idemo ka Bresi .Skrecemo i idemo za Sirmione.Kako smo skrenuli posle par kilometara guzva. Svi italijani krenuli na vikend al sto bas tamo gde i mi.Sa bocnim koferima nema provlacenja nego u kolonu i polako.Sunce pocelo da przi odozgo Mrle greje odozdo ja se topim milimo vise se odgurujem nogama nego sto se vozimo.Nekako se dovucemo do grada malo udjemo i onda na jednom kruznom toku totalni kolaps.Iz svih pravaca zastoj niko se ne krece ni u jednom pravcu.Pocnem da psujem jbmt i kad sam poso i sto sam doso Vesna cuti pozadi pusta me da se izduvam ja ljut ko ris. U jednom momentu napravi se prolaz za pesake i ja za njima kroz pesacku stazu kroz park preko trave i izadjem na obalu pored nekog kafica.Bezobrazno stanem na kraj pesackog prelaza i sednem u kafic.Kafa ladna voda i malo dodjem sebi.Sedimo i gledamo kako se ljudi kupaju voze glisere uzivaju kao da su na moru. Malo smo se islikali i nastavili dalje. Kroz park preko trave i nekog privatnog parkinga stazom za pesake domogao sam se prohodnog puta za povratak, kruzni tok je i dalje bio zakrcen. Iz ovoga smo zakljucili da nema logike obilaziti neka turisticka mesta jer je guzva nenormalna ,automatski je otpala deonica Djenova uz more do Monaka jer sam dobio informaciju da su velike guzve .Izlazimo na auto put i idemo dalje . Na autoputu nema guzve kruziramo 120 .Posto je prevruce skidamo jakne i Vesna seda na moju a svoju gura izmedju nas.Medjutim tih par santimetara je bilo tacno toliko da je zakaci vetar pa joj je vetar tacno udarao u kacigu,pa je i moju jaknu morala da gurne izmedju nas. Autoputem idemo ka Bresi ,Kremona ,Pjacenca,Asti Cuneo.Osim pauza za gorivo putarine kafe pauza nema neke akcije pa necu da vas davim . I dolazimo do Cunea.Do grada se dolazi preko jednog dugackog i visokog mosta na kojem se na pocetku i kraju nalaze veliki stubovi koji stvarno lepo izgledaju.Dolazimo u centar gde je veliki trg i gomila kafica.Bezobrazno se parkiram se na ivici trotoara i idemo u setnju da protegnemo noge i malo se osvezimo.Na sred trga nalazi se spomenik neznanom italijanskom junaku a specificno je da se iznad jedne ulice koja je puna prodavnica i kafica nalazi neka konstrukcija od drveta i metala u obliku mreze koja stvarno impozantno deluje. Malo smo prosetali i resili da se osvezimo sladoledom .Vesna je rekla uzmi meni 2 kugle samo da vidim ovu prodavnicu.Uzmem 2 sladoleda sednem i cekam , posto je sladoled poceo da se topi ja pocnem da jedem oba.Proslo je 10 min ja jedem sladolede i bacim smek na zenu koja mi je dala sladoled gleda nije joj jasno uzmes 2 sladoleda i obicno se posle par minuta neko pojavi,a ja vec 10 minuta jedem oba.Kad sam video da gleda ja pocnem erotski da lizem one sladolede i pratim njenu reakciju koja je od znatizelje presla u zgrazavanje kad sam zaglabo one sladolede.I tu negde oko pola sladoleda pojavi se Vesna kojoj nista nije jasno zasto se smejem . Spakovali smo se polako i krenuli dalje,Cuneo je stvarno lep gradic i ostavio je pozitivan utisak. Idemo ka Limoneu i francuskoj granici. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno68 9 Napisano Septembar 13, 2017 U prolazu, 10 postova Lokacija: Borca Motocikl: TakoDobarMotor Prijavi odgovor kao problematičan Sto bi reko moj drug Senad:"Koji si ti meni Kralj"Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 7969 Napisano Septembar 13, 2017 Drug član, 1694 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan A kad krenu one njegove replike sa gazdaricama pansiona, šefovima sala, recepcionerima...kao da ih je pisao Siniša KovačevićIdemo dalje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
caparin 225 Napisano Septembar 14, 2017 Svrati ponekad, 313 postova Lokacija: Umcari, Srbija Motocikl: Yamaha Thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Bobbra Legendo!!! Hahahahaha, ja se pocepa! Samo da se ne kupa u bazenu sa kacigom na glavi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Septembar 14, 2017 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Pratio preko FB-a u realnom vremenu i jedva cekao putopis da osvane na BJB-u da se malo nasmejem Svaka cast kolega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...