Kleća 21 Napisano Jul 17, 2017 U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Potrebne su mi ideje za dijagnostiku sledeceg problema. Naime u voznji je odjednom poceo da se cuje uzasno jak cangrljajuci zvuk, netipican za standardno cangrljanje KLEa 94 godishte(klackalice, veliki pogonski), koji je preshao 58.000. `1km nakon nastanka jakog cangrljanja motor se mirno ugasio i upalila sam ga bez teshkocja, preshla josh 1km i motor se ugasio, ponovo uspem da ga upalim i obara obrtaje, nemoze da krene. Odguram ga 3km do kucje i u dvorishtu upalim opet normalno, dodaje gas normalno, naravno uz sve to zvuk cangrljanja je tu, nema ga jedino dok motor radi u leru mirno, tjst ne dodaje se gas. Deluje mi kao da se taj zvuk cuje kod magneta, da li je verovatno da je neki magnet na rotoru prsao i povremeno sjebava pikap unutra kako udara u sve dok se vrti? Varijanta da je pogonski lanac koji je daleko od fit, neki zubcanik odvalio i sad on pravi haos po unutrashnjosti? Ako je neko imao slican problem, feedback bi mi mnogo znacio, cisto da imam neku ideju pre nego li ga odshlepam kod majstora. Inace 17 dana pre ovoga je bio na da kazemo velikom servisu...novi lanac bregaste, lezajevi tockova, ushtelovani karburatori, zamenjeni filteri, zamenjene sve tecnosti ulje, hladjenje, kocnice, svecice, trebalo bi i klacke da su ushtelovane itd... Hvala puno unapred na savetima i odgovorima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Jul 17, 2017 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Na Kle-u je poznato da se magnet razlepi i napravi havariju.Ja bi prvo tipovao na to, i nebi pokusavao vise da palim motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kleća 21 Napisano Jul 17, 2017 U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan U njemu je inace uglavljen magnet od GPZa shto predpostavljam da znaci da mu se originalni vecj davno razleteo...Hvala, necju ga paliti da nebude vecji kurshlus shta god da je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ppavle 3 Napisano Jul 29, 2017 U prolazu, 39 postova Lokacija: Prolom Banja, Beograd Motocikl: Yamaha DT 125, Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Je l ustanovljeno na kraju sta je problem? Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kleća 21 Napisano Septembar 11, 2017 U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, na kraju je shpaner lanca bregaste pukao i prezupcio je jedan zub, srecjom nije skrshio ventile, klacke i napravio neku vecju shtetu, samo je zamenjen shpaner, vracjen u fazu i sad nema problem. Lanac bregaste je stavljen nov a ostavljen je stari shpaner, kome je cigledno doshao sudnji dan vrlo brzo nakon te zamene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...