Endurac 961 Napisano Jun 21, 2017 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam onomad polu uspesno gitom i topljenjem tiplova lemilicom opravip neke stvari na plastici odlucih da batalim majstore. Zabice za spajanje stranice i ralice su nacisto nestale. Osim nekih patrljaka. Uzeh srafova i spojki ali mi je najidealnije delovala varijanta koju sam stavio za pocetak. Nosac daske za ivericu od plastike l profil... Za sada je obe na ralici drzi samo dosta super lepka. Pitanje je da li da koknem i po dve pop nitne na svaku, koje ce plasticna dva dela ucvrstiti dodatno, ali ce se videti i spolja. Da li da lemilicom probam da spojim sa ralicom plasticne delove pa kolko traje. Da li da se h dodatno namazem gitom. Ili da koknem po dva srafa i spojnicu i obezbedim ljudski ali opet , srafovi ce se videti spolja...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6088 Napisano Jun 21, 2017 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Nalij epoksidnu smolu i miran Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 961 Napisano Jun 21, 2017 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Aj samo malo detaljnije definisi to zaliješ... znam da je epoksi kruta, nisam nikada sa njom radio. stranice su abs, ovaj L profil verovatno neka šklj plastika....jel mislis da treba vlakna, mrezica, ili samo epoksi lepak? Svud preko ili samo po ivicama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vortex4borg 391 Napisano Jun 22, 2017 Zainteresovan, 893 postova Lokacija: Skoplje Motocikl: Honda CBR 1000f Prijavi odgovor kao problematičan Nesto slicno sam ja radio na mom cbr1000f ..... ovde se zove zavarivanje plastike. PREzadovoljan sam ishodom, tako da probaj/proveri to tamo kod tebe. Da objasnim ...... meni falilo takvo nesto na prednju masku, gde se kaci na nosac maske. Nemam sliku da zakacim, ali ako ima potrebe, rasklopicu ga i slikacu da bi ti bilo jasnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 961 Napisano Jun 22, 2017 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Ma samo objasni sta je tacno radjeno, nemoj se muciti da rasklapas. (Ako mislih na varenje elektrodom i trakama abs plastike oke. .... srafovi i metalni profil na zadnjij slidzi ili pop nitne u L profilu bi svakako resile problem medostatka zabica... i to dosta trajno... samo je pitanje estetike. Jer ce se u oba slucaja videti spolja...) Omatorio sam, pocela Vaga da mi radi, tesko presecem pa citao sam na nekim Forumima da abs plastiku lepi i aceton... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vortex4borg 391 Napisano Jun 22, 2017 Zainteresovan, 893 postova Lokacija: Skoplje Motocikl: Honda CBR 1000f Prijavi odgovor kao problematičan Posto nisam gledao kako radi, samo krajni rad znam Ovako, meni falilo mnogo slicno ko to tvoje oker boje na prvoj slici. covek je stavio parce plastike, vario pomocu temperature i ko zna sta ..... hmmmm, ..... aj ovako ...... kada imas dva dela neke plastke, polomljene, .... ti ih sastavis i u normalnim uslovima ti bi iskoristio lepak. e ovde covek koristi dodatnu plastiku i temperaturu i to se spoji, malo ismirgla i ko novo ne primeti se taj rub. Posto tebi je od unutrasnje strane, nije ni vazno oce li ismirglati ili ne. i nije skupo, najvise bi bilo 15eura da se to uradi .... bar ovde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 961 Napisano Jun 22, 2017 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Aha okej covek uzeo pa ljudski zavario :)) hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22528 Napisano Jun 22, 2017 Integrisan, 9656 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene se uspesno pokazalo "zatapanje" metalne mrezice u plastiku koju krpim, jakom lemilicom polako guram istu u plastiku dok ne "nestane"... Armiras tako bar po 2cm oko pukotine... Pozdrav Nenad. P.S. Metalna mrezica drzaca za olovke iz merto-a je kao stvorena za krpljenje! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6088 Napisano Jun 22, 2017 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da bi samo lepak bio dovoljan bez mrezice,ali moze i ona posto je iznutra pa se ne vidi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22528 Napisano Jun 22, 2017 Integrisan, 9656 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Armiranje je u kucnoj radinosti jedina trajna opcija, uz dodavanje, zatapanje plastike istog tipa... U svemu treba biti umeren, ne treba gurati metal da "progleda" sa druge strane, takodje, ne koristiti mrezu od 3mm ukiliko je plastika4... Lepljenje nije zavarivanje, vibracije ce odvojiti delove vrlo brzo... Uvek pisem iz iskustva, ne prenosim znanje steceno citanjem koje kuda, u mom slucaju ni lepljenje namenskim sredstvima nije duze od par 1000km drzalo. Za sitnije popravke koristim bison plastic adhesiv, jednokomponentni, hemijskom reakcijom rastopi elemente i susenjem bude kao sjedinjeno... Aceton ga rastvara... Pozdrav Nenad. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1391 Napisano Jun 22, 2017 Ne silazi, 6311 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Hvala NFS, to je i mene zanimalo. Da ojačam plastiku oko ušica sa unutrašnje strane, da mi se opet ne desi da otpadne ušica sa panela. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 961 Napisano Jun 23, 2017 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Drzi ko zmaj. Mislim da ce ovo proci i bez topljenja lemilicom ili gitovanja ili varenja koje sam sad ne mogu, jer ne trpi veliki pritisak;) hvala. Ps epoksi smolu (2500 din) za sad nisam nasao, a epoksi bisonov dvokomponentni lepak da (600din). Uzeo sam ovaj Bison jednokomponentni lepak-plastic adhesive (370 din) po savetu Nfs za lepljenje male usice koja bocnu plastiku ispod sedista vezuje bez srafova sa predvidjenim mestom plastike repa... da prostite, ulazi u rupu iliti zljeb. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boba1990 129 Napisano Jun 23, 2017 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Krcedin-Indjija Motocikl: Suzuki K5 750,Yamaha majesty 150,250,400, xs 400,xintian kinroad 200ccm, suzuki gsx650f,dr 650, honda cbr f2, crf 250, apenac 6 Prijavi odgovor kao problematičan Pa honda.☺ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vortex4borg 391 Napisano Jun 23, 2017 Zainteresovan, 893 postova Lokacija: Skoplje Motocikl: Honda CBR 1000f Prijavi odgovor kao problematičan super da si se snasao ...... jos jedna mala lekcija za sve nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 961 Napisano Jun 23, 2017 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko prolzi pored pastisa u strahinjica bana 52 nek svrne na pice ja se sad parkirao. 0637716465... takoreci na sred ulice;) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...