Jump to content

Moto Zajednica

Recommended Posts

• U prolazu, 0 postova
  • Motocikl: Sprint sport

Pozdrav svima! Iz Novog Sada sam i vozim sprint sport za po gradu i Hondu Pantheon za daljje destinacije. Molim vas za pomoc u vezi skutera sprint sport. Stalno se kvari vakum slavina. 3-4 puta godisnje. Kupim novu i zamenim a ona ne potraje duže od nekoliko meseci. Kazite mi da li znate sta prouzrokuje kvar vakuum slavine? Ibace skuter je kineski ali lepo vuce i lepo radi dok ne crkne ta vakum slavina. Ona je jedina boljka za sada mada je skuter iz 2004. godine. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9337 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Ako ti je rezervoar metalni, pocne da se ljuska sa unutrasnje strane, truli pa ako nemas filter goriva pre pumpe sva ta rdja udje u pumpu.

Stavi filter goriva izmedju rezervoara i pumpe, pumpu mozes staviti RMS ili od Beverly-a nekog koji ima karburator (obe su zabarske). Prati kako ce se ponasati pa ako ti brzo zaprlja filter goriva ondak ti ne gine zamena rezervoara.

• U prolazu, 0 postova
  • Motocikl: Sprint sport

Gledao sam filter goriva čist je i bez trunja ali se nalazi izmedju pumpe i karburatora. No moram probati ovu varijantu koju si mi napisao pa da probam. Samo ne znam gde da nadjem tako debelo crevo(16mm) da bih ga mogao navuci na navoj/otvor na rezervoaru gde se montira pumpa... U svakom slucaju hvala na informaciji i savetu :)

• Integrisan, 9337 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Crevo ces naci u bilo kojoj auto-radnji delova, redosled ti je rezervoar - filter goriva - pumpa - karburator i nema greske, po svemu sudeci imas problem sa rezervoarom.

• Zainteresovan, 779 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F

Ili skini rezervoar i dobro operi.Posle toga bi najbolje bilo da se odradi elektroliza a ima ovde na forumu ceo postupak kako se to radi.U tim rezervoarima od 50 ccm sam svasta nalazio i to su bili skuteri 2008-9 god.Mladji od tvog skutera ali uglavnom su sipali benzin iz flase.Obicno to bude flasa od kisele vode i obavezno ima kapljca na zidovima flase.Sve te kapljice se skupljaju na dnu rezervoara a jedan deo ode sa gorivom do motora.To sto ostane vremenom stvara talog,mulj,rdju i pravi problem.Ove godine sam na 2 skutera radio elektolizu i menao slavine jer im je filter goriva uvek bio pun rdje a i karburator pa nece da ide.U tom slucaju samo pomaze ciscenje rezervoara.Jeste da se njima srafi slavina direktno u rezervoar ali sa unutrasnje strane ima filter koji zadrzava deo prljavstine ali se oko njega nahvata dosta rdje pa nekad i gorivo jedva curka.

59100d267d988_2016-03-2716_06_16.thumb.jpg.a5701827381e5ca49c2d8d48d0a6b977.jpg

IMG_20170312_111258.thumb.jpg.f14fcffad087fd9a2294f05c201a7bc4.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja