x15 1 Napisano April 9, 2017 U prolazu, 18 postova Lokacija: Prijepolje Motocikl: BMW F650 '06,Aprilia Pegaso 650 '96, Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav cenjeni Bajkeri! Od pre par dana, kupio sam Yamaha Tenere XT600Z 1990 #3AJ generacija. Divan je osecaj motor kupiti kod pravog vlasnika gde je bio odrzavan i pazen.YAMAHA je u u jako dobrom stanju. Posto nemam iskustva sa ovom masinom, zamolio bih vas za informacije... Dakle ,zanima me,kako se vrsi provera ulja znajuci da joj je tank ispod plastike i koji je to najrealniji nacin provere ulja ove Tenere. Zeleo bih da mi kazete koje ulje sipati u ovu masinu i koji viskozitet. Kada otvorim cep tanka za ulje, ulje je tek ispod meraca a ima ga u tanku...ulje je skoro bistro i masno oseca se pod rukom. Nalepnica o servisu stoji zalepljena na tanku i od servisa je presao tek nesto vise od 1000 km. Kolika je realna potrosnja ulja ovoj Teneri ??? Predhodni vlasnik je sipao Castrol 15-50 ulje. Obzirom da je tek stigla kod mene nisam je imao priliku provozati ,tek 50ak km.... ne pusi ni kad je hladna a ni na vecim obrtajima . Najbolji pozdrav za svee i vidimo se na nekom od moto skupova ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 9, 2017 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ulje na toj Teneri se gleda na sledeći način: Zagriješ motor do radne temperature, najbolje krug od 10-15 min vožnje. Staneš, ugasiš motor, sačekaš min-dva, odvrneš čep i bez zavrtanja ga staviš u posudu i izvadiš i gledaš gde je ulje. Trebalo bi da je negde na sredini između min i max. Ovo je jedini ispravni način provere ulja. Ja sam u nju sipao 10w50 polusintetiku i radila je bez ikakvih problema. Ulje se po manualu menja na 6000 km ili na 6 meseci. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...