jigoro cano 234 Napisano Januar 16, 2017 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi da probam ciscenje metalnog rezervoara od rdje 10-15 litara komine . Znaci ono sto je ostalo po pecenju rakije , ne bitno koje . Ako neko ima a da je u blizini Novog Sada . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hakala 72 Napisano Januar 17, 2017 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Čačak Motocikl: KTM EXC, TA 650 Prijavi odgovor kao problematičan U mom kraju komina su ostaci pecenja rakije od grozdja, a sve ostalo je dzibra. Kako si dosao do toga da cistis rezervoar kominom, jel neko probao? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelenko Vilotic 1012 Napisano Januar 17, 2017 I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova Lokacija: Padova, Italy Motocikl: R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Sto ne cistis elektrolizom. Pronadji na forumu temu, treba ti masna so, punjac za aku i parce gvozdja. Ja radio na fazeru i rezultat je bi ekstra... mnogo je elegantnije nego bilo koja druga metoda Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Januar 17, 2017 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam sa elektrolizom ALI , nije to TO . Tri nedelje ga zezao i slaba korist . Mnogi su mi rekli da su uspeli sa tom kominom ili dzibrom , kako je ko zove , i da je to bilo jako uspesno . Problem valjda pravi tim metalnim rezervoarima bez olovno gorivo i dalje u potrezi za "kolateralnom koristi od pecenja rakije " Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7763 Napisano Januar 17, 2017 -, 1754 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Kako se radi ciscenje sa njom? 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Januar 17, 2017 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene se zove patoka Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 466 Napisano Januar 17, 2017 Svrati ponekad, 341 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ne zove se to patoka.Patoka je nesto drugo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Januar 17, 2017 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Cek, onda ono sto se baca na djubar posle pecenja rakije? Ako je to , ja ne znam nikoga ko to ostavlja Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1967 Napisano Januar 17, 2017 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene se zove patoka Patoka je ona losa rakija na kraju, kad dugo teras pecenje. I ja sam negde cuo za to ciscenje kominom. Samo sto i kod nas ovde, kao sto neko gore vec rece, onu od grozndja zovu komina, a ove ostale dzibra Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 807 Napisano Januar 17, 2017 Zainteresovan, 780 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene su neki ljudi to hvatali u staru metalnu burad, direktno iz kazana, onako vrelu. Posle su komentarisali da se stara burad sijala iznutra nakon toga. To su kasnije prodavali likovima koji prave rakiju šećerušu . Treba provjeriti da li ta džibra skida rđu i hladna ili mora biti vrela da bi ti to uspjelo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Januar 17, 2017 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Moze i hladna . Kazu oni koji su probali . Samo se sipa u rezervoar i proverava kada je dovoljno zavrsi sa tretiranjem . Pada mi na pamet da kupim 15 kg jabuka , naj jeftinijih . Da ih udzibrim a zatim nadjem nekoga ko ima naj manji kazan da ispecemo litru rakije a ostatak koristimo za rezervoar Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Januar 17, 2017 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ako radi, kupiš ovo i završio si za ubuduće. Mušteriji rakicu, rezervoaru kominicu http://www.kazanizarakiju.rs/kazani-za-rakiju/kazani-za-rakiju-model-hobby/kazan-za-rakiju-od-25l-na-plin-sa-mesalicom Viđao sam i manjih, od 10-15 litara... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Januar 17, 2017 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Problem valjda pravi tim metalnim rezervoarima bez olovno gorivo Problem pravi prazan rezervoar, pun rezervoar ne može da rđa Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sloboleo 210 Napisano Januar 18, 2017 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: indjija Motocikl: honda cb 500,puch 250sg,MAS175 1930, kawasaki klr 650,tomos tori, tomos mc 50, Prijavi odgovor kao problematičan Komina je masa od koje se pece rakija a dzibra je ista ta mass posle pecenja rakije e sada istina je metalna burad bude cista posle vrele dzibre a u sustini posao odradjuje kiselina koju sadrz idzidra tako da onda mozes da sipas razblazenu sonu kiselinu ili neki antirost uz mogicnost da osteti rrzervoar ako je puno zardjao, Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 466 Napisano Januar 18, 2017 Svrati ponekad, 341 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Januar 18, 2017 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Pa bolje da probije prilikom tretmana nego negde na putu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Januar 22, 2017 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan Sto ne cistis elektrolizom. Pronadji na forumu temu, treba ti masna so, punjac za aku i parce gvozdja. Ja radio na fazeru i rezultat je bi ekstra... mnogo je elegantnije nego bilo koja druga metoda ja obicnu vodu i sodu bikarbonu,rezervoar ko nov Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca bre 350 Napisano Januar 22, 2017 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Sprint princ pa Yamaha virago 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sto ne cistis elektrolizom. Pronadji na forumu temu, treba ti masna so, punjac za aku i parce gvozdja. Ja radio na fazeru i rezultat je bi ekstra... mnogo je elegantnije nego bilo koja druga metodaja obicnu vodu i sodu bikarbonu,rezervoar ko nov Da, postoje i prirodni , ne zagadjivaci da odrade posao. Samo sto judi vise vole da sve zagade i posao odrade za sekund. Mnoge stvari mogu da se odrade sa sodom bikarbonom ili prirodnim kiselinama. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Januar 22, 2017 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koliko može da pomogne moje iskustvo sa džibrom, ali ne može da škodi Ne radi se o rezervoaru, ali sam svojevremeno dobio savet da talandaru (napravljenu od tanjirače, koja je od čelika), posle brušenja potopim u vruću džibru. Posle dejstva brusilice je dobila srebrnu boju i izgledala je potpuno čisto. Ali.. Kada je potopljena u vruću džibru, iz nje je počelo da peni, toliko je neke "prljavštine" izašlo da to nije normalno. Došlo je do neke hemijske reakcije, koja se tako manifestovala. Da li je to dobro za rezervoar ne znam i da li bi njemu takav tretman prijao, obzirom da se u mom slučaju radi o čeliku, ali što reče Lord, bolje da se tu pokaže problem, nego na putu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8574 Napisano Januar 22, 2017 nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan sada dok mi tablet otvara stranicu,procitam naslov "Trazim DOMINU" Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca bre 350 Napisano Januar 25, 2017 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Sprint princ pa Yamaha virago 500 Prijavi odgovor kao problematičan Baba cuje sta baba zeli Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...