mikica djuric 319 Napisano Januar 29, 2017 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ивица, „доктор“, мајстор за моторашку механику и дијагностику . Стручно туристичко позирање. Слика врло реална, а може се сместити и у категорију надреалних, бар је мени тако изгледала. Разгледамо и фоткамо неке нове моменте и тренутке нашег путешествија. Слежу се први утисци. Пријало нам је на ово кратко паузирање и посматрање. Остаће забележено у нашим „меморијским картицама“, а не само у апаратима. Најважније је сачувати унутрашње слике и сећања. Враћамо се истим путем у манастир Хиландар. Неки су се и уморили. Одлазимо у нашу собу. Поподневни одмор. Време нам пролази у лепим причама и заборављеним животним догодовштинама ,као и о нашим заједничким моторашким дружењима и возикањима. Мислим да нас је додирнуо Хиландарски „вирус“ и на кратко подсетио где смо. Имао сам утисак да нас је тог момента било баш брига за све и да нам ништа друго није требало. Овде смо са посебном радошћу и лакоћом. У 17 часова одлазимо на вечерње богослужење, па после тога на ручак. За све нас је ово искуство било неочекивано и недоживљено. Молитва пре и после служења хране. Посебна атмосвера, где мирјани и монаси заједно ручају у једној великој просторији. Свима је храна имала неочекивано добар и необично пријатан укус. Ваљевци после клопе одлазе у келију монаха Луке, Ваљевца, кога Дејан и ја познајемо још док се није замонашио. Иначе је академски сликар. Остајемо код њега до 20 часова. Време нам је прошло врло брзо. Пуно тога смо чули и научили. Од 92 монаха у Хиландару, из Ваљева су шесторица. Ноћ се полако спушта, а и она је, чини ми се овде другачија.Пошто је нас на овом путешествију било осам, а соба са седам кревета, неко је мора у другу собу међу непознате посетиоце и госте манастира. Опет се наш брат и пријатељ жртвовао и добровољно отишао са незнанцима да дели ноћ. Његова доброта и племенито срце се овде само још више потврдило и утврдило. Први дан и прва ноћ у Хиландару се полако завршавају. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VR46 575 Napisano Januar 30, 2017 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS "13 LC Prijavi odgovor kao problematičan Прелепо је све то,треба то доживети,хвала на пренесеном искуству Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan026 22 Napisano Februar 1, 2017 Svrati ponekad, 111 postova Motocikl: yamaha fzs 1000,yamaha mbk 125 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo putovanje i druzenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 16282 Napisano Februar 17, 2017 Ne silazi, 1209 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Cika Miki na visini zadatka, kao i uvek. Fotografije sama spic klasa... A nastavak? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Februar 17, 2017 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав пријатељи моторашки. Ових дана наставак. Недостајала инспирација! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasaFZ1 7 Napisano Februar 18, 2017 U prolazu, 22 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki gsx s1000f Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast, lepo opisano... lepe slike. A majce što ste pravili nema boljih kod nas. Made in Valjevo i moja ekipa je pravila i super su. Samo napred čekamo dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikapostar 21 Napisano Februar 18, 2017 Svrati ponekad, 161 postova Motocikl: honda cbf600 Prijavi odgovor kao problematičan Super.Samo napred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 16282 Napisano Februar 24, 2017 Ne silazi, 1209 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Cika Miki? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Februar 25, 2017 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Opet zabagovao copy/paste? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Februar 25, 2017 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Хвала на интересовању. Данас, сутра, крећем у авантуру писанија и наставка путописа. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Februar 25, 2017 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Хвала на интересовању. Данас, сутра, крећем у авантуру писанија и наставка путописа. Nstavlja za dva, do dva i po dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Februar 25, 2017 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Четврти дан – среда 4 мај 2016 године. Будимо се око пола пет ујутру, како би отишли на јутрење и на литургију. У тишини и у лаганом ритму обављамо јутарње спремање. Још увек је мрак. Излазимо из конака и ходамо испод звезданог и тамно плавог неба према манастирској цркви где ускоро почиње Богослужење. Бојажљиво улазимо у цркву и налазимо своје место за стајање. Свеће и кандила су једина светлост. Овде нема струје. Служи се као некада. Све је некако нестварно. Звуци монашког појања, пригушена светлост, ћутање нас мирјана, који смо дошли из разних крајева и можда из различитих разлога, са једним циљем, да ипак угодимо Богу, померало је у мени сва животна сазнања и незнања. Не може се остати равнодушан у оваквим тренуцима. Осећаш некаква дешавања, не можеш објаснити како и зашто, али дубоко и наивно знаш да је ту негде у близини истина и суштина. Литургијски доживљај не оставља никога равнодушним, поготову на овом месту, Хиландарској светињи. Некад је добро не тражити објашњења. Може се схватити и самим срцем. Не смемо се уплашити почетне збуњености и непознавања правила литургијског служења. Неки од нас су били први пут у оваквом амбијенту, али га сигурно никада неће заборавити. Почело је да свиће. Тренутак смене дневне и црквене светлости је био стварно чудесан. Све је било у неким другим бојама, и људи и иконе, а величина и тежина тренутка је остала иста. По завршетку литургије, око 8 часова, одлазимо сви на доручак и ми гости и монаси. Клопа је опет свима пријала. Враћамо се у нашу спаваоницу и пакујемо ствари за повратак. Договорили смо се да обиђемо руски манастир Св. Пантелејмон. Чекамо бус у 9 и 45, да нас одвезе на обалу како би сачекали трајект. Преносимо утиске о јутарњим догађањима. Чак је било и неких догодовштина, у току боравка у манастиру, које су на духовит начин настале и сада слатко и дечачки препричане. Глумачко моторашки позерај, скроман и смеран! Југослав и Дарко! Стиже нам и бус. Мирно и без гурања и журбе, спаковасмо се у наше копнено превозно средство које ће нас одвести до воденог превоза. Опет смо на обали. Уживамо у сунцу и звуцима велике воде док чекамо превоз до манастира Свети Пантелејмон. Запловили смо. Опет смо у заједници са водом и небом. Добро се осећамо! Као да нешто недостаје? Нема птица? Стижемо до манастира. Има разног света и гужванције. Сви неким својим ритмом улазе и излазе са трајекта. Добијамо информацију да имамо око пола сата за обилазак манастира док се трајект не врати из Дафнеа. Манастирски комплекс је огроман, богат, зачуђујући, мало и збуњујући. Све је другачије него у Хиландару. Мени више лежи Хиландарски минимализам у односу на Руску раскошност. Не треба ме погрешно разумети, ја сам присталица Руске културе, народа, православног учења и схватања, само сам био изненађен овим православним простором, у којем сам за ово кратко време уживао и био ипак фасциниран. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Februar 25, 2017 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan У једном моменту сам имао непријатну ситуацију са једним монахом, који је мислио да га сликам док је он разговарао са нека два посетиоца. Пришао ми је и на Руском нешто објашњавао и показивао на апарат и одмахивао руком, не љутито али сам схватио да сам урадио нешто што нисам смео, али шта то, нисам успео да укапирам, док није дошао Деки и разјаснио ствар. Монах је тражио да му покажем задњу слику и да је обришем јер се он појављује на њој у самом десном углу. Ја нисам имао намеру да га сликам нити сам то приметио, јер нисам видео без наочара, а био сам страшно збуњен и морам признати мало и постиђен и уплашен. Покушали смо да слику избришемо, бар једно 10 пута, али није успело, као за инат. На крају се монах окрете и оде,а Деки и ја и даље затечени и збуњени настависмо обилазак. Крле и ја за успомену и сећање. Пристојан позерај! Џукац нам прави друштво! Треће укрцавање и искрцавање на овом нашем моторашком путешествију. Враћамо се воденим путем у Уранополис. Ја сам успео мало и да дремнем на палуби трајекта седећи између мојих мотораша. Нису ми сметали њихови гласови и зезања. Касније се мало претерало у међусобном зезању. Прорадила деца у нама! Ја сам једва чекао да се поново домогнемо копна и наставимо земљаним путевима. Враћамо се у исти хотел, где су нам остали мотори и ствари. Добијамо друге собе. Југослав и ја смо сада у соби која је до улице и нема ниједног комарца за разлику од претходне у којој се одвијала борба имеђу два уморна маторца мотораша и чете добро обучених комараца све до пола ноћи. Успели смо да их поразимо. Југослав на тераси, у једној руци храна у другој цигарета!!!??? Човек воли и једно и друго! Страшно! У исто време посматра шта се дешава на улици. Чују се звуци моторашки! Ивица показује да је ојачао и физички,а не само духовно! Пријало му ово путешествије. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Februar 25, 2017 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Посећујемо наше љубимце и проверавамо како су издржали једну ноћ без нас. Били су добро чувани и пажени. По завршетку прегледа мотора и смештања по новим собама, седамо испред хотела и почињемо поподневну зезанцију. Пијуцкање, разбрибрига. Свако је сваком имао нешто да каже, објасни, одговори, умеша се преко реда у расправку. Било је занимљиво. Сликам и посматрам своје моторашке пријатеље како су безбрижни и срећни. Уживају, а и ја са њима. Укрстили смо неке своје тренутне животне и моторашке путеве. Шаренило од људских ћуди и нарави на једном месту. Поучно и корисно! Негде око 19 часова, почиње киша. Повлачимо се у своје собе. На спавање смо се спаковали мало раније, јер смо ово јутро баш рано устали. Боравак у Хиландару нас „опио“. Југа и ја мало ћаскали и задремали. Била је лепо спавати уз звуке кише. Југослав и цигарета пред спавање за „бољи“ сан. Лаку ноћ свима! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
king_julien 2567 Napisano Februar 26, 2017 Zainteresovan, 580 postova Prijavi odgovor kao problematičan Aaa kolega taman sam se zadubio u čitanju i ti prekinu Čekamo dalje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AdrenalinSpeed 112 Napisano Februar 26, 2017 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Herceg Novi Motocikl: Yamaha R6 007 & Yamaha XTX660 007 & BMW F800S Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno i svaka cast :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ujkaalbert 28 Napisano Februar 26, 2017 U prolazu, 77 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo. :jee1: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milx 129 Napisano Februar 26, 2017 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Lepo napisano...umereno...dovoljno!!! Da li je moguce da fotografija na kojoj se nalazi mohah nije mogla da izbrise...jel posle sve bilo u redu sa aparatom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Februar 27, 2017 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo napisano...umereno...dovoljno!!! Da li je moguce da fotografija na kojoj se nalazi mohah nije mogla da izbrise...jel posle sve bilo u redu sa aparatom? Поздрав брате Милкс! Могуће је, а после апарат снимао најнормалније! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milx 129 Napisano Februar 27, 2017 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Lepo napisano...umereno...dovoljno!!! Da li je moguce da fotografija na kojoj se nalazi mohah nije mogla da izbrise...jel posle sve bilo u redu sa aparatom? Поздрав брате Милкс! Могуће је, а после апарат снимао најнормалније! Neke stvari jednostavno ne treba objasnjavati niti pokusati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan026 22 Napisano Mart 6, 2017 Svrati ponekad, 111 postova Motocikl: yamaha fzs 1000,yamaha mbk 125 Prijavi odgovor kao problematičan cekamo nastavak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 16282 Napisano Jun 2, 2017 Ne silazi, 1209 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno cika Miki, da te ne videh onomad sa Komsom pomislio bih da jos putujes sa Hilandara. I kosa ti je porasla a putopis nisi valjano zavrsio... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Jun 5, 2017 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 5/26/2017 at 20:07, VukMar je napisao: Nastavak? Nije lepo da publika ceka Крив сам и стидим се! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Jun 5, 2017 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 6/2/2017 at 21:03, Due je napisao: Stvarno cika Miki, da te ne videh onomad sa Komsom pomislio bih da jos putujes sa Hilandara. I kosa ti je porasla a putopis nisi valjano zavrsio... Ха! Ха! Ових дана се каним да настави и завршим. Није да нисам хтео, али нешто није ишло писаније. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skiboban 411 Napisano Jun 5, 2017 Svrati ponekad, 315 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha Tracer 900, FJR 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam mogao da cekam da zavrsis, pa sam nestrpljivo otisao do Hilandara. I eto bilo je brze nego da ti napises! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...