Bojan82 8658 Napisano Octobar 24, 2016 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Svaka tebi cast ako ga sklopis da posle radi kako bog zapoveda uz pomoc foruma i interneta.Ne kazem zajedljivo to nego stvarno svaka cast nadam se da ces uspeti.Ja sam isto tako hteo,al nedostatak znanja a i iskustva koje je tu ogroman faktor,pa alat da ne pominjem.Pa onaj "pisljivi" karburator je dovoljno komplikovan da sam odustao:)Aj mozda bih ga i sklopio al ko zna sta bi pri voznji tek pokazalo gresku i nacinilo neku stetu,mislim da bi trazio klipnjacu po nekoj livadi. Javljaj obavezno kako idu radovi,slikaj, meni su,a mislim i mnogima ovakve teme o motorima jako zanimljive a i poucne. Poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2101 Napisano Octobar 24, 2016 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Problem je sto svi mi mislimo da smo majstori, ja ono sto nisam znao ucio sam od drugih, kad ga vec radis uradi ga kako treba, posto menjas radilicu, treba ti set dihtunga, proveri lageri kakvi su stavi kvalitetnije, ujedno i semeringe, klipovi da li su u toleranciji, karike kave su, ventili drze li, onda vidi kako da ga uzupcis da ne sjebes nesto, skini manual za tvoj motor i polako. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 36 Napisano Octobar 24, 2016 Svrati ponekad, 460 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Kupljeno novo : semering, set dihtunga, klipovi sa karikama, bolcnama i osiguracem. Lezajevo radilice ( timken) i radilica stize uskoro...i sklapanj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Octobar 24, 2016 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Pa iskreno da ti odgovorim. Majstor mi je i pokvario motor i to samo zbog jedne male operacije. I nedam vise nikom da mi radi motor. Ja sam ga vec rasturio i sklopicu ga sam, samo da mi stigne radilica. A sto se znanja tice verujem da toliko znam. Jbg, pitam samo sto mi nije jasno i to sto mi promakne. Mozda su to gluposti za pojedine ali verujem da ni ti nisi znao sve iz prve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7403 Napisano Octobar 24, 2016 Drug član, 3117 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Postoje ljudi koji vole mehaniku i nije im teško da ulože mnogo više vremena nego neko kome je to profesija da bi uradili neki posao. Ali, nema ničeg slađeg i lepšeg za te ljude nego saznanje da su sami oživeli neku gomilu gvožđa. Zato, samo napred! Istini za volju, budi spreman da postavljaš "glupa" pitanja, budi spreman da upropastiš poneki deo (nažalost, sastavni deo učenja), ali kad ovladaš osnovama, mnogo toga se posle samo otvara. Naprasno ti bude jasno kad samo pogledaš nešto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coko 582 Napisano Octobar 25, 2016 ..., 299 postova Lokacija: Nju nau Motocikl: XF 650 freewind Prijavi odgovor kao problematičan Pa iskreno da ti odgovorim. Majstor mi je i pokvario motor i to samo zbog jedne male operacije. I nedam vise nikom da mi radi motor. Ja sam ga vec rasturio i sklopicu ga sam, samo da mi stigne radilica. A sto se znanja tice verujem da toliko znam. Jbg, pitam samo sto mi nije jasno i to sto mi promakne. Mozda su to gluposti za pojedine ali verujem da ni ti nisi znao sve iz prve. Da je majstor ne bi ga pokvario u svakom slucaju srecno u radovima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 36 Napisano Octobar 26, 2016 Svrati ponekad, 460 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Pa bas je majstor. Radi traktore, kola, steluje plin u kolima. Radi kultivatore, tomos motore..., cak je i jednu jawu 350 radio. Naravno da radi kad je za to zavrsio i zna. Ali, dali je bio ljubomoran ili ga mrzelo da odradi radapciger kod strugara ili vec neznam sta. Uglavnom sa trokrakim radapcigerom preko srafa magneta je stezao i po njemu kuckao. Trebala je samo zamena semeringa radilice. Posle izvesnog vremena cuo se neobjasnjivi zvuk. I posle izvesnog vremena kupim nov magnet sa frajlaufom i sve ono sto sam vec pisao. E da, radilica iskrivljena i cesala je o deo koji je bio izmedju nje i lezaja ( do magneta ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Octobar 26, 2016 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan trebao je samo da nadje sraf odredjenog koraka u debljine,netreba radapciger,da svuce magnet i frajlauf cekicanjem moze da sredi samo to sto je sredio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...