đunta 4482 Napisano pre 4 sati Ne silazi, 6754 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Nije baš tako, teške havarije se više dešavaju od udarca o rupe, ivičnjake i bankine, dok su na offu pretežno manja oštećena i više estetska. Velika putovanja su obično tamo gde nema dobrih puteva a koji nisu off. Žičani točak je puno bezbedniji, dok estetika nije ni bitna, GS je lep i sa livenim, barem meni jeste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2416 Napisano pre 4 sati Drug član, 886 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ја некако да л’ што имам али жичани ми се све више свиђа и некако не бих се вратио на алу ако баш не морам.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2576 Napisano pre 4 sati Skuteras, 3815 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Do jaja im je ta fora da za sranje koje su napravili samo kazu, niste ga po propisima odrzavali. A garantujem da i ovo sto Djunta pokusava sve da uradi po propisu nije sigurica da na sranju nece crci nesto nezamislivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4482 Napisano pre 3 sati Ne silazi, 6754 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, muljaz je napisao: A garantujem da i ovo sto Djunta pokusava sve da uradi po propisu nije sigurica da na sranju nece crci nesto nezamislivo Nije tako, od uvek su postijali tako neki ljudi, majstori, čije kreacije su poboljšavale i modifikovale nešto fabričko, primer Carlo Abart. Zatim, postoji neka fabrička procedura, pravilo i to jeste u glavnom dobro, ali ne uvek i ne u potpunosti. Nemanja je naveo da koristi moment ključ i fabričke podatke za stezanje, ali ima spojeva gde to nije dovoljno dobro i to baš na kardanskom sklopu i majstori koji dobro vladaju mehanikom urade to bolje i iznad standradnog propisa. Primer su i točkovi, mogu da se urade daleko od tog po propisu, zato i imaju trajnu garanciju, plus motor bude upravljiviji, stabilniji i samim tim bezbedniji. BMW je vrlo moćna firma, njima samo američka vlada može nešto, odnosno njihova agencija za bezbednost, kad oni nešto kažu, ovi urade opoziv. U Australiji se čovek ozbiljno povredio jer su žice zakačile i pokidale se, bilo je više slučajeva tamo, njihova vlada je pokušala nešto ali ih Nemci nisu zarezivali, sve to može da se pročita na netu. Tako da to što kažu, može im se očigledno. R1300, koji ima niz problema, prodaje se ko da je džaba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2576 Napisano pre 3 sati (promenjeno) Skuteras, 3815 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam jednom kiks prilikom zamene guma na R1200. Nisam izvadio senzor od ABS-a, zakacio ga tockom i sjebao. Od tad bas vodim racuna o redosledu i nacinu rada, posebno na tim skupim motorima. Skoro negde menjao gume i plocice na jednom K1600GTL. Motor 35000km, covek pocetnik ali voli da vozi. Vozi uglavnom u paru. U skoli bezbedne voznje ga naucili da koci samo zadnjom (vidi boju diska). Zadnje plocice sam ja menjao dva puta i jednom u servisu. Prednje plocice drugi komplet ovaj sad. Presao covek od te zamene nekih 2-3000km i na povratku iz Grcke primetio da mu nesto kod tocka prednjeg zakacinje. Stao video da je semering ispao iz lezista. Dosao do Cacka i kad je sisao sa auto puta riknuo lezaj tocka. Pita mene, da li je moguce da je bio pretegnut lezaj? Lezajevi provereni prilikom balansiranja, ocisceno, zasticeno, osovina podmazana, tocak stegnut i provereno kako se vrti bez klesta (zbog tog jebenog senzora) i eto defekta niotkud. Srecom svi citavi Promenio pre 3 sati član muljaz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4482 Napisano pre 2 sati Ne silazi, 6754 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Prosto mi neverovatno da ga neko u školi učio da koči samo zadnjom, koja li je ta? Ne radim K pa ne mogu da komentarišem, osim principijelno. BMW trpa poljske ležajeve u točkove već dugo, plus su manji nego za veš mašinu. Kad mi dođe udaren točak i koji je malo vožen u međuvremenu, skoro redovno su lageri krenuli i za zamenu su. Fabrički, ležajevi teško da budu pretegnuti, ali kod zamene se to redovno desi, jer se nema pomagla, a ne zna se kako se još i bolje i trajnije oni menjaju bez tih fabričkih alata. Trajnost kočionih pločica je individualna, ali ako sam dobro shvatio, ipak je prekrtako to što si naveo. Kad se uradi zamena po propisu, ili iznad, trajnost prednjih je 35+, barem na R1200 i vazdušnom i vodenom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2576 Napisano pre 2 sati (promenjeno) Skuteras, 3815 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Drugar na istom motoru, covek koji bas agresivno vozi 40.000+ tera jedne plocice. Ovoga sam pokusavao da ibedim da ne radi dobro, ali sam odustao. Na tom K su momenti 50 i 60Nm za prednji i zadnji. Ja generalno po osecaju odradim ako mi se ucini nesto sumnjivo Promenio pre 2 sati član muljaz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...