fat boyOS 11 Napisano Mart 31, 2008 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan Kao i sto sama rijec kaze,kakvi su zakoni u prometu kod Vas? kazne za brzinu,kacigu,svjetla i tako.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeneral 1453 Napisano Mart 31, 2008 Drug član, 1388 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZS1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kao i sto sama rijec kaze,kakvi su zakoni u prometu kod Vas? kazne za brzinu,kacigu,svjetla i tako.... Zakoni? Prekoracenje brzine se kaznjava ako te zaustave, a vole da zaustavljaju (tolerisu po mom iskustvu malo prekoracenje), kaciga isto kaznjavaju ako se ne nosi ako zaustave, svetla nisu obavezna za sada osim nocu ali su pozeljna da bi te bolje videli... E da...tema je za off topic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Mart 31, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan posalji poruku zlatar-u, on je saobracajni policajac i najbolje ce te uputiti sto se tice tih stvari. ali siguran sam da ce se i ostali potruditi. pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Mart 31, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zakon.Ko jos ovde misli na zakon.Kazne su relativno visoke ali teze ka povecem rasu pa cemo uskoro da cvilimo kao damjanov zelenko. Jedino ako saobracajci predju na skutere, pa tablu u dzep i bezanija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Mart 31, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Zakon te zanima jednino ako stanes kada te zustavljaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano April 1, 2008 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan kod nas: nenosenja zastitne kacige 700kn(skoro 100€) prekoracenje brzine u naselju za i manje od 10km/h iznad ogranicenja je 500kn na licu mjesta ili 500kn kazna,100kn sudski troskovi + 1 kazneni bod svjetlo 300kn zanima me kakva su iskustva kod Vas... ja nebjezim,slab sam ;D dali toleriraju "strance" ili peru po djepu i tak.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano April 1, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan kod nas: nenosenja zastitne kacige 700kn(skoro 100€) prekoracenje brzine u naselju za i manje od 10km/h iznad ogranicenja je 500kn na licu mjesta ili 500kn kazna,100kn sudski troskovi + 1 kazneni bod svjetlo 300kn zanima me kakva su iskustva kod Vas... ja nebjezim,slab sam ;D dali toleriraju "strance" ili peru po djepu i tak.... [/quote Mislim da je policija malo tolerantnija u odnosu na vas ,kaciga 3000 din(40 eura) mada ti sve zavisi na kakvog naletis ,moz i da prodjes sa opomenom.A moze i da mu ispitas puls znas ono:pa mora li kazna ,moze li to nekako drugacuje da se zavrsi i ako se primi das mu 10-20 evrica zavisi od tezine prekrsaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Diablo666 0 Napisano April 1, 2008 U prolazu, 43 postova Lokacija: Zvezdara :) Prijavi odgovor kao problematičan zar je problem staviti kacigu ? pa to je za nase dobro ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano April 1, 2008 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan zar je problem staviti kacigu ? pa to je za nase dobro ... slazem se,uvijek je i nosim.... samo me zanimaju njihove "odore" palite za vinkovce u nedjelju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano April 1, 2008 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Zakon te zanima jednino ako stanes kada te zustavljaju A što ne bi stao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano April 1, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Sto ne bi stao? Pa recimo ja bih jer nemam cega da se brinem, dok brdo drugih motora u NS jos uvek oplakuju pravi vlasnici pa iz tog razloga nije bas zgodno stati policiji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano April 1, 2008 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Eh... ja mislio da su tamo svi ful regularni, i da ih ničim izazvano i nepravedno ugrožavaju tamo neki vozači automobila i policajci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano April 2, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan nemojte navlaciti decka jer je stranac u nasoj drzavi, ako pravis gluposti i uhvate te mogu da te jebu na sto i jedan nacin. plus sa fat boy-em ne bi daleko stigao. moj savet ti je da ako te zaustave, sve fino, nasmejan, kulturan i ako dodje do toga da ti pisu kaznu pokusaj da se "dogovoris ". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano April 2, 2008 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan nemojte navlaciti decka jer je stranac u nasoj drzavi, ako pravis gluposti i uhvate te mogu da te jebu na sto i jedan nacin. plus sa fat boy-em ne bi daleko stigao. moj savet ti je da ako te zaustave, sve fino, nasmejan, kulturan i ako dodje do toga da ti pisu kaznu pokusaj da se "dogovoris ". hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano April 2, 2008 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Meni nije namera da nekog navlačim. Igore, izvini ako sam ti pogrešno predstavio našu situaciju. Nemoj praviti prekršaje i nećeš morati da brineš o policiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano April 2, 2008 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan Meni nije namera da nekog navlačim. Igore, izvini ako sam ti pogrešno predstavio našu situaciju. Nemoj praviti prekršaje i nećeš morati da brineš o policiji. ma nooo, nesekiraj se,nisam Vas ni shvacao ozbiljno,niti se imam sto ljutiti. Niste Vi shvatili moje pitanje... Osobno sam od onih koji nose kacigu i na pisanje,niti se grijesim o zakon (osim naravno pojasa) ali pitam informativno sto mogu ocekivati,dali su strogi poput nasih,dali gnjave puno.... nije uvijek ni pandur pandur ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano April 2, 2008 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan (Lakše mi je sad, hvala ti na razumevanju... nikad se ne zna kako se neka pisana reč ovde može protumačiti) Što se tiče policajaca - kao i svugde, ima gospode, ali ima i probisveta. Moj lični rezon je da, kada me zaustave, budem kulturan i da to očekujem i od njega. Nikad do sad nisam imao problem. "Najgora" situacija je bila kada se policajac pokušao praviti važan pred kolegama (valjda), pa je bio malo dosadan i napadan... Dok je on pisao, čitao, proveravao, ja sam lepo uzeo i (dosta očigledno) zapisao njegov broj značke, kao što on piše moje podatke... . Dan danas mi nije stigla nikakva prijava, a bejaše to davno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano April 2, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Jos me nisu zaustavili na motoru, ali imam dovoljno iskustva sa njima kao vozac B kategorije i definitivno najbolji nacin za izbjegavanja kazne je kulturno i pristojan stav, najbolje veseo i saljiv (Dobar dan, ima li umora/zime/posla/dosade/ovakvih kao ja?! ), kad kazu napravili ste prekrsaj, ako bas jeste, i u to ste sigurni, onda ide prica:"Jesam bogami, istina, sto cu... U pravu ste..." i nabacite razlog ovisno o prekrsaju. Ja sam se zadnji put izvukao kod prekoracenja od 82km/h, dozvoljeno 50km/h, razlogom da sam svjesno pozurio jer mi se zatvara put u Kanjonu Morache, a moram da stignem jer sam sluzbeno. Uz socijalni momenat, da je kazna od 30e moje dvije dnevnice (15e dan) ;D, ali eto... ako oni misle da treba, ja priznajem prekrsaj... Samo kulturno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano April 2, 2008 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan na motoru me nisu zaustavili i dobro je sto nisu jer tek u petak polazem ali u kolima su me zaustavili brdo puta, vecinu sam se lepo sa njima dogovorio cak u nekim slucajevima prosao i bez ikakve kazne ili dinara datog a prekoracenja su bila oko 25kmh. ali bilo je baksuza koji su mi pisali kazne za prljave tablice u sred zime i mokrih ulica i to ne u gradu vec posle puta od 150km bez stajanja sto sam i pokusao da objasnim, cak sam ga i snimao i okacicu ovih dana na net samo da prebacim sa fona. cak je u jednom trenutku poceo da mi preti da ce me odvesti u stanicu i pisati nesto drugo ako necu za prljave tablice naravno bio sam kulturan prema njemu kada me zaustavio i bio vezan, vozio 40kmh, ma sve po PS-u u principu mnogo su bolji obicni saobracajci od marsovaca, bar moje iskustvo kao vozac B kat ali samo fino sa njima a ako bude on bezobrazan onda budi i ti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano April 3, 2008 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan na motoru me nisu zaustavili i dobro je sto nisu jer tek u petak polazem ali u kolima su me zaustavili brdo puta, vecinu sam se lepo sa njima dogovorio cak u nekim slucajevima prosao i bez ikakve kazne ili dinara datog a prekoracenja su bila oko 25kmh. ali bilo je baksuza koji su mi pisali kazne za prljave tablice u sred zime i mokrih ulica i to ne u gradu vec posle puta od 150km bez stajanja sto sam i pokusao da objasnim, cak sam ga i snimao i okacicu ovih dana na net samo da prebacim sa fona. cak je u jednom trenutku poceo da mi preti da ce me odvesti u stanicu i pisati nesto drugo ako necu za prljave tablice naravno bio sam kulturan prema njemu kada me zaustavio i bio vezan, vozio 40kmh, ma sve po PS-u u principu mnogo su bolji obicni saobracajci od marsovaca, bar moje iskustvo kao vozac B kat ali samo fino sa njima a ako bude on bezobrazan onda budi i ti E pa srecno ti bilo polaganje!!! Sa pandurima samo fino, kulturno ali ne i servilno. Drzi svoj stav ali budi kulturan, tako nekad hoce i da ti progledaju kroz prste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano April 3, 2008 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ko sto neko vec napisa samo budes fin i ako si napravio prekrsaj velika verovatnoca da dobijes samo opomenu. Evo ti primer mene sinoc zaustavljau na radar gde je ogrnicenje 50kmhh (nisam video znak, jer sam se zapricao sa suvozacicom) radar me snimio na 67km/h. Stajem nemam nista od dokumenata kod sebe cak ni licnu kartu (ostalo mi sve zajedno u drugoj jakni) + retko kad nisam vezan a pogovtovu devojka al se sinoc zalomilio da oboje nismo bili vezani. Od dokumenta dam samo saobracajnu (auto se vodi na matorog) objasnim gde su mi dokumenta i da znam napamet i jmg i brlk., policajac se nasmeja i kaze ajd do nasih kola da te kaznimo . Kaze radar 3000din nemas kod sebe vozacku (a nisam imo ni licnu kartu) 1000din, oboje niste vezali pojas jos 2000din. Gledam ja 6000din vec me slog hvata. Kaze policajac ajd da ti verujem da nisi video znak za ogranicenje eno ga kilometar nize, ako nam ne verujes idi proveri. Reko ma verujem vam sto nebi, nisam ga video, ma kaze ok posto si mislio da je 60 a iso si 67 u principu nisi brzo vozio biraj kaznu. Reko najeftiniju, kaze evo nek bude onda 1000din sto nemas dokumenta pa ih sledeci put neces zaboraviti al ti moram popuniti obavestenje da plaptis u roku od 8 dana za svaki slucaj jer neznam da li imas zabranu na upravljanje. Vadim ja 1000ku reko nemoras da mi popunjavas nista evo odma cu da platim, nemoj se muciti sa papirologijom, Covek kaze ma kakvi idi sutra u banku i tamo daj 1000din i jos mu izdikritam sve generalija na poverenje. Treba biti fin jer da nisam bio fin mogli su da mi naplate 6000din mogli su mozda cak i da me privedu dok mi ne ustanove idntitet ali su mi napisali prijavu od 1000din sto je po meni ispalo ok i fer sa njihove strane, naplatili su mi minimalnu kaznu a nisu uzeli sebi u dzep. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...