boza_kg 4940 Napisano Jul 12, 2024 (promenjeno) Drug član, 3737 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Skuter ili motor, kako god, odličan je. A što se tiče staza i kuda može, to je pre do vozača Na primer, vidi šta može Vespa Promenio Jul 12, 2024 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2987 Napisano Jul 12, 2024 Drug član, 1752 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 54 minuta, QmBGD je napisao: @RankoBg87, bio već jedan krug po Bosni, tada sam se peo po ski stazama Jahorine, ima negde na forumu... Bio sam i do Golije i po njoj, još par vožnji po Srbiji (ne stižem više). Na putu je više nego dobar (što se mene tiče), kočnice su odlične, vešanje upija sve na šta naiđeš lepo, motor bio mogao biti jači (iz novog Transalpa bi bio vrh) ali i ovako se lepo vozi, pretiče... Menjač u manuelnom modu se podrazumeva na magistrali. Sad se setih Jahorine Vesanje je ozbiljnije nego kod mene a verujem i kocnice, ne znam da li se probao TA, skroz je drugacije vozi, mora da se zavrce vise, probao sam ga i nije me bas odusevilo ubrzanje a sve ostalo super a i potrosnja je veca, verujem da bi trosio bar litar i po vise, nisu oni ludi sto su ga takvog napravili, dobra je to masina sto mi imamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4042 Napisano Jul 12, 2024 Drug član, 919 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam stvarno prezadovoljan sa ovim paketom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2987 Napisano Jul 12, 2024 Drug član, 1752 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Kad bi mogao menjao bi bolje vesanje a ostalo mi je ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1325 Napisano Jul 12, 2024 Drug član, 867 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, RankoBg87 je napisao: Sad se setih Jahorine Vesanje je ozbiljnije nego kod mene a verujem i kocnice, ne znam da li se probao TA, skroz je drugacije vozi, mora da se zavrce vise, probao sam ga i nije me bas odusevilo ubrzanje a sve ostalo super a i potrosnja je veca, verujem da bi trosio bar litar i po vise, nisu oni ludi sto su ga takvog napravili, dobra je to masina sto mi imamo. TA ima dosta vecu kompresiju i vrti se do 10k rpm. Ne moze da ima obrtni moment kao NC. NC ima undersquare agregat. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2987 Napisano Jul 12, 2024 Drug član, 1752 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Zato i kazem da ne bi bilo to to, jaci jeste to stoji al nema onaj tork nisko sto je dobro za grad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1325 Napisano Jul 12, 2024 (promenjeno) Drug član, 867 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @RankoBg87Ja gledam da uzmem nesto manje. Litra mi je puno. Retko prelazim 5k rpm. Na cb500x sam se dosta vise vozao i dosta vise zabavljao. Ovde sve na vrh gasa. Razmatrao sam NC ali me brine malo 17" tocak i 130mm hod vesanja napred. Mislim da mi u tom segmentu ne bi legao. Agregat je odlican. Sad vidim da pisem u X-ADV temi, sori za off Promenio Jul 12, 2024 član Rider000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2987 Napisano Jul 12, 2024 Drug član, 1752 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, Rider000 je napisao: @RankoBg87Ja gledam da uzmem nesto manje. Litra mi je puno. Retko prelazim 5k rpm. Na cb500x sam se dosta vise vozao i dosta vise zabavljao. Ovde sve na vrh gasa. Razmatrao sam NC ali me brine malo 17" tocak i 130mm hod vesanja napred. Mislim da mi u tom segmentu ne bi legao. Agregat je odlican. Sad vidim da pisem u X-ADV temi, sori za off Nosi mnogo omasio, pitao sam ga kako se ponasa bas iz tog razloga sto su nam masine iste i da mu agregat iz Ta ne bi odgovarao, Za ostalo mozes u nc temi. Dam ti nc ti meni afriku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1325 Napisano Jul 12, 2024 Drug član, 867 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @RankoBg87Navlacis me na tanak led. Interesantan mi je bio NC od samog starta, al kupih CB500X pa skocih na Afriku. Trebao sam NC 100% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2987 Napisano Jul 12, 2024 Drug član, 1752 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, Rider000 je napisao: @RankoBg87Navlacis me na tanak led. Interesantan mi je bio NC od samog starta, al kupih CB500X pa skocih na Afriku. Trebao sam NC 100% Mogu te navlačim do sutra kad ja nemam za razliku Znam da kvarimo temu, hteo i ja cb al ipak nc, znao sam sta uzimam. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1325 Napisano Jul 12, 2024 Drug član, 867 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Sad vidim X-ADV ima hod amortizera kao CB500X. Jedino sto je klirens manji. Nije lose. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano Jul 12, 2024 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan @QmBGD potpuno delim misljenje za all-round motor, tako sam ga zamisljao, i takav se i pokazao..Nisam se peo po offu bas, ali sam obisao cuvene rumunske puteve pre 2 vikenda i tu me je jos vise kupio. Kao sto kazes, manual mod + off nogostupi su mi bas legli za krivinarenje kada nedostaje zabave, a u guzvama DCT spas. Dodatna prednost tih nogostupa je sto i guzica za nijansu promeni poziciju na sedistu sto prija na duze. Prodjoh i dobar i los asfalt, dosta jaku kisu, guzvu ponegde, ali dosao kuci bez grama umora.Zanimljiv je bio i podatak o potrosnji na celom putovanju. Isli smo u grupi od 4 motora, uglavnom se vozilo do 100 na magistrali, ali je bilo i autoputa prilicno. Primera radi drugaru je NC (2015. god, DCT) potrosio 0.3-0.5L/100km manje, sasvim korektno.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4042 Napisano Jul 12, 2024 Drug član, 919 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Uh, meni nijedan rezervoar nije u proseku bio ispod 4.3l, većinom su preko 4.5, svejedno grad ili otvoreno... Ali da, motorić povuče jako korektno kada se potera u obrtaje , menjač sam ne tera u visoke, barem kod mene... Lepa vožnja ta Rumunija, nikako da odem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano Jul 12, 2024 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Prvih 3000km mi je dugorocna bila 4.7L, u par navrata padala na 3.2-3.5, ali najcesce izmedju 4 i 4.5. Vecina voznje mi je odlazak na posao (70km ukupno, gradska + 120 na otvorenom).NC (2017 dct) mi je bio na oko 3.7L dugorocno, mada mislim da sam ga i nesto laganije vozio.Meni su ljudi bas napricali za X-ADV (u to vreme za taj prvi model) da potrosi dosta vise od NC, ali evo meni to ispade stvarno zanemarljivo, doduse u odnosu na novi model.PS. Na temu offa, ja sam primetio da mu malo skriputaju plastike tokom voznje istog, zato mi i najzalije da ga vozim vise off. Planiram taman Diablo Rosso Scooter gume kad ove odsluze svoje.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2987 Napisano Jul 13, 2024 Drug član, 1752 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Malo je i logično po meni da DCT trosi vise, stalno si na gasu, adv je tezi od nc ako ne i 20 kg, meni manuelac ne prelazi 3.8, neki dan isao do Divcibara, 230 km, 7l. A gde ste uzimali nogostupe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4042 Napisano Jul 13, 2024 (promenjeno) Drug član, 919 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Dare Satelis je spomenuo i da je sama mašina drugačije naštelovana kod NC-a i X-a. Ja sam nogostupe uzeo na Ali-u, original i brendirani su neopravdano skupi. Promenio Jul 13, 2024 član QmBGD 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2987 Napisano Jul 13, 2024 Drug član, 1752 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Znaci brat Ali radi posao, ako imas link pusti mi da ne trazim a znamo da ti odgovaraju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4042 Napisano Jul 13, 2024 Drug član, 919 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da će otvoriti link, jer meni automatski otvara u aplikaciji, ovo je za prvi model: https://a.aliexpress.com/_ExAIy2b Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2987 Napisano Jul 13, 2024 Drug član, 1752 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Kod vas je to drugacije, ovo kod mene ne ide. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano Jul 13, 2024 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Malo je i logično po meni da DCT trosi vise, stalno si na gasu, adv je tezi od nc ako ne i 20 kg, meni manuelac ne prelazi 3.8, neki dan isao do Divcibara, 230 km, 7l. A gde ste uzimali nogostupe? Ja sam pricao o NC sa DCT, i ovaj sto drugar vozi, a i moj bivsi.Imas na aliju i za stari model, mada mislim da su nesto skuplji.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15888 Napisano Jul 14, 2024 Integrisan, 9305 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan U NC tami novijeg modela povela se diskusija oko stanja i plastika. Ono sta mogu reci je da vidjam sve vise mlade motore loseg stanja.... zasto je to tako, cija je nemarnost ili se to desava iz neznanja.... istina je negde tamo! relativno mlad fakticki bi treba nov biti i ondak nadjem da fali, da je trebao bit jos pre 4god zamenjen pa sad opet nadjem da je ceo karter masTan ko burek curi ulje iz kuc. f. menjaca ovo je 3 ili 4 da se isto desava ako nekom zatreba kat br .... imam 2 u rezervi nadjem pokrcanu usicu plastike nadjem lose stanje koc. tec. tek lannac .... zvoni al bitno je da grmi I tako blize i tako dalje 7 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4042 Napisano Jul 18, 2024 Drug član, 919 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Kao i moj, odrađena 2 servisa koja su morala u ovlašćenom i to je to, ništa nije kontrolisano, ulagano...osim u auspuh, jer je važno da se čuje što glasnije. Kažem ja, sa Tmax se prešlo na ovo za po gradu... Jel podešavao neko vešanje? Ja sam uspeo napred da ukrutim, zadnji nisam uspeo a ne bih da nešto sjebem jer sam totalni duduk. Sada je problem da potone zadnji deo i oboreno svetlo previsoko baca, mislim da su me preksinoć od Loznice do BG po mraku psovali svi nadolazeći a i ovi ispred mene jer sam bio i natovaren lepo. Vračao sam se po najvećoj vrućini iz HR, negde je bilo i 46 stepeni. Tada je motor dodatno i osetno grejao sa desne strane, bilo je vruće preko pantalona i aktivnog veša. Drugih problema nije bilo, obožava magistrale Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15888 Napisano Jul 18, 2024 Integrisan, 9305 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Lako se podesava zadnji amort. Staviš ga na centralni stender, iz alata uzi zakrivljen kljuc sa kukicom (izgleda kao znak ?) i videćeš skroz dole na amortu proreze gde ces nabaciti kljuc i ides na zakretanje. Bese 10 klika ima, idi na 7,8 minimum. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4042 Napisano Jul 18, 2024 Drug član, 919 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Video sam, ali nije htelo lagano, nisam smeo da forsiram. Znaš me... Na koju stranu treba - levo ili desno? Da probam opet. (ne smejte se, poprilični sam duduk) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1325 Napisano Jul 18, 2024 (promenjeno) Drug član, 867 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan U smeru kazaljke na satu dodajes preload. Kao sto Dare kaze lakse ide na centralnom stenderu. EDIT: @QmBGD Napamet sam pricao, mislio sam da imas onaj "tockic" za stelovanje. Evo iz manuala. Promenio Jul 18, 2024 član Rider000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...