Jump to content

Moto Zajednica

Dual sport kaciga

Recommended Posts

• 215123, 60 postova

Da li bi kaciga ovog tipa smetala (zabacivala glavu unazad)  pri vecoj brzini?

Po logici moze da smeta ali opet ima ove rupice kod kacketa koje treba da regulisu udar vetra. 

U pitanju je touring motor.

post-39335-0-99230000-1472158503.png

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Cool tip, 2146 postova
  • Motocikl: MT 09 Tracer
  On 25. 8. 2016. at 23:57, Blekfleg je napisao:

Ova mi se bas svidela, nego ja treba motor tek da kupim a ciljam na turing.

Pa me je samo zanimalo da li bi kacket stvarao problem.

moj sin je skunuo kacket,a vozi enduro...:)sa obe kacige...

• TVRD RAD, 232 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SuperDuke GT 2016

Probao sam slčnu kacigu sa "kačketom" pri većoj brizini i to kao suvozač i nije mi bilo baš prijatno, morao sam da grčim glavu ka dole konstatno, moguće da je to i subjektivni osećaj.

Ako imaš mogućnost probaj pa vidi.

• BJB Maxi Scooter Club, 953 postova
  • Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro

Ne znam za taj model, ali ako pricamo za ozbiljnijim kacigama sa kacketom mozes da podignes glavu naravno. Ja imam Nishua Enduro, i nemam nikakvih problema kako god vozio i okretao glavu. Ti kacketi imaju otvore za protok vazduha, koji ne dozvoljavaju da kacket pukne ili ne daj boze nanese neke povrede vrata. Zamisli primera kad bi Schubert e1 naneo nekom povredu zbog kacketa pa to ne bi opralo firmu nikad.

• Drug član, 1576 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Ja sam vozio bmw enduro kacigu sa kacketom i mislim da nema smisla upotrebljavati bilo sta na turing motoru osim klasicne kacige na otvorenom putu i solidnoj brzini, jer i pognuta i uzdiguta glava odnsno kacket stvaraju nevidjen otpor vazduhu, pitanje je samo sta ce biti najslabija karika u toj prici na odredjenoj brzini ;) Probaj doduse ako ti srce zapelo... :) Te rupice stvaraju podpritisak koji kacket gura na dole, tako da mislim da ces stalno trayiti poloyaj glave da te vetar ne gura na dole ili gore, a dal hoces s tim da se zamajavas dok peglas preko 100

• 215123, 60 postova

Hvala svima na odgovorima, odlucio sam da uzmem klasicnu full face kacigu sad samo ne znam koji brend da gledam.

Za LS2 koliko sam na forumu video zakljucio sam  da su bucne da li je to do pojedinih modela ova mi se npr svidela (http://www.kupujemprodajem.com/KACIGA-LS2-stream-32634370-oglas.htm?filter_id=414218).

Za MTsports nisam cuo nikakav los komentar ciljam na jednu od ovih (http://www.yamaha-barel.com/index.php/en/shopmenu/kacige/full-face/mt-blade-sv-raceline-black-detail)

(http://www.yamaha-barel.com/index.php/en/shopmenu/kacige/full-face/mt-revenge-binomy-bwo-detail)

(http://www.yamaha-barel.com/index.php/en/shopmenu/kacige/modularne/mt-blade-sv-black-matt-detail)

• Zainteresovan, 568 postova

Ja sam kupio MT revenge kao najbezbedniju za malo para i kasnije tamni vizir ali nista bez unutrasnjih naocara. Presudna je bila voznja pored Dunava gde ima puno tunela pa je bas opasno sa tamnim vizirom (mora puno da se uspori) a sa providnim bi bilo opasno na suncu.

Sada bih radije zvezdicu manje i unutrasnji tamni vizir nego ovako.

Uzmi i jako sunce u obzir. Meni bas smeta.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja