Blekfleg 2 Napisano Avgust 25, 2016 215123, 60 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li bi kaciga ovog tipa smetala (zabacivala glavu unazad) pri vecoj brzini? Po logici moze da smeta ali opet ima ove rupice kod kacketa koje treba da regulisu udar vetra. U pitanju je touring motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6086 Napisano Avgust 25, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Zasto bi uzimao ovu kacigu za turing motor?Uzmi full face i miran osim ako nije cena u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blekfleg 2 Napisano Avgust 25, 2016 215123, 60 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ova mi se bas svidela, nego ja treba motor tek da kupim a ciljam na turing. Pa me je samo zanimalo da li bi kacket stvarao problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Avgust 26, 2016 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan On 25. 8. 2016. at 23:57, Blekfleg je napisao: Ova mi se bas svidela, nego ja treba motor tek da kupim a ciljam na turing. Pa me je samo zanimalo da li bi kacket stvarao problem. moj sin je skunuo kacket,a vozi enduro...:)sa obe kacige... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProkaRoka 368 Napisano Avgust 26, 2016 TVRD RAD, 232 postova Lokacija: Beograd/Banovo Brdo Motocikl: KTM 1290 SuperDuke GT 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam slčnu kacigu sa "kačketom" pri većoj brizini i to kao suvozač i nije mi bilo baš prijatno, morao sam da grčim glavu ka dole konstatno, moguće da je to i subjektivni osećaj. Ako imaš mogućnost probaj pa vidi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugiman 729 Napisano Avgust 26, 2016 BJB Maxi Scooter Club, 953 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za taj model, ali ako pricamo za ozbiljnijim kacigama sa kacketom mozes da podignes glavu naravno. Ja imam Nishua Enduro, i nemam nikakvih problema kako god vozio i okretao glavu. Ti kacketi imaju otvore za protok vazduha, koji ne dozvoljavaju da kacket pukne ili ne daj boze nanese neke povrede vrata. Zamisli primera kad bi Schubert e1 naneo nekom povredu zbog kacketa pa to ne bi opralo firmu nikad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Avgust 26, 2016 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Do 200 nema problema, posle nastaje borba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 958 Napisano Avgust 26, 2016 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vozio bmw enduro kacigu sa kacketom i mislim da nema smisla upotrebljavati bilo sta na turing motoru osim klasicne kacige na otvorenom putu i solidnoj brzini, jer i pognuta i uzdiguta glava odnsno kacket stvaraju nevidjen otpor vazduhu, pitanje je samo sta ce biti najslabija karika u toj prici na odredjenoj brzini Probaj doduse ako ti srce zapelo... Te rupice stvaraju podpritisak koji kacket gura na dole, tako da mislim da ces stalno trayiti poloyaj glave da te vetar ne gura na dole ili gore, a dal hoces s tim da se zamajavas dok peglas preko 100 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blekfleg 2 Napisano Avgust 26, 2016 215123, 60 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na odgovorima, odlucio sam da uzmem klasicnu full face kacigu sad samo ne znam koji brend da gledam. Za LS2 koliko sam na forumu video zakljucio sam da su bucne da li je to do pojedinih modela ova mi se npr svidela (http://www.kupujemprodajem.com/KACIGA-LS2-stream-32634370-oglas.htm?filter_id=414218). Za MTsports nisam cuo nikakav los komentar ciljam na jednu od ovih (http://www.yamaha-barel.com/index.php/en/shopmenu/kacige/full-face/mt-blade-sv-raceline-black-detail) (http://www.yamaha-barel.com/index.php/en/shopmenu/kacige/full-face/mt-revenge-binomy-bwo-detail) (http://www.yamaha-barel.com/index.php/en/shopmenu/kacige/modularne/mt-blade-sv-black-matt-detail) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Avgust 26, 2016 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio MT revenge kao najbezbedniju za malo para i kasnije tamni vizir ali nista bez unutrasnjih naocara. Presudna je bila voznja pored Dunava gde ima puno tunela pa je bas opasno sa tamnim vizirom (mora puno da se uspori) a sa providnim bi bilo opasno na suncu. Sada bih radije zvezdicu manje i unutrasnji tamni vizir nego ovako. Uzmi i jako sunce u obzir. Meni bas smeta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blekfleg 2 Napisano Avgust 26, 2016 215123, 60 postova Prijavi odgovor kao problematičan A ta kaciga mi je izuzetak onda jer sam bas trazio te sa unutrasnjim vizirom, moja greska. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...