Sanjar R1 1 Napisano Avgust 1, 2016 U prolazu, 26 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Piaggio liberty Prijavi odgovor kao problematičan Pukla mi je desna nosilna ploča na ETZ-U 125(to drži valjda motor za ram,a pričvršćen je tamo gde su i zadnje vile),zanima me zasto je pukao,kako se to menja,moram li da skidam zadnje vila da bih ga stavio i gde mogu da ga nađem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Avgust 1, 2016 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Obicno se krivi i puca od dizanja na zadnji tocak, naglih startovanja i slicno ( silovanje motora ). Ima da se kupi, nije skupa, mora se skidati zadnja viljuska ( zna da bude problem ako je zapekla osovina ) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sanjar R1 1 Napisano Avgust 1, 2016 U prolazu, 26 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Piaggio liberty Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ja od tih koji dižu na zadnji,ja se toga i plašim Na prvoj ga nisam toliko stiskao,tad e najači,a i najgore je tad za mašinu,u drugoj-trećoj sam ga izvlačio,ali ne preterano i ne tako čestoo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Avgust 1, 2016 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Tvoj MZ je u najboljem slucaju star 26 godina ( zadnji uvoz je bio 1990 ) . Pretpostavljam da mu nisi prvi vlasnik, a sta su mu radili prethodni vlasnici i njihovi drugari ( ebali mu kevu ) - ti to ne znas. Ploca je pukla kod tebe, ne znaci da si mu ti vadio dusu - desilo se . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano Avgust 1, 2016 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan Zavari tu na licino mesto manja ti je muka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Avgust 1, 2016 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Valjda motor treba i da bude lep . Ne samo da se iz tacke "A" prebaci u tacku "B" ! Osim toga var ce dati krutost materjalu pa ce ubrzo opet puci . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sanjar R1 1 Napisano Avgust 2, 2016 U prolazu, 26 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Piaggio liberty Prijavi odgovor kao problematičan Naručiću nov,ipak polovan ima neki zamor...Bićee mi samo problem zameniti to,treba da skidam i motor i zadnje viljuške,a možda je zaribala osovina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Avgust 2, 2016 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Zaribala je osovina 100%, zato ti predlazem nadji nekog OK varioca i zavari to parce nazad.. inace ces imati velikih muka da skines osovinu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shandoo 14 Napisano Avgust 2, 2016 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: Voždovac, Beograd Motocikl: Suzuki SV 1000 S Prijavi odgovor kao problematičan Zaribala je osovina 100%, zato ti predlazem nadji nekog OK varioca i zavari to parce nazad.. inace ces imati velikih muka da skines osovinu.. Ne mora da znaci. Mada se sa tim varenjem i ja slazem. Ako ti nije do maltretiranja mozes da je zavaris samo da se urdi lepo. Ja sam moju vario i pojacao cak na tom delu gde puca pa sve plastificirao jer sam rasturao sve do zadnjeg srafa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano Avgust 2, 2016 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan ne mora da znaci da je zaribala osovina , ja sam moju relativno lako skinuo,medjutim , medjutim i meni je pukla ubrzo posto sam ga kupio,zavario sam tako da se i ne vidi sem ko zna gde trba da gleda,a kvalitet materijala stare varene ili tog novog koji nadjes je diskutabilan i evo dan danas ne puca nigde nista pored zavidne kilometraze i malo i ostrije voznje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 810 Napisano Avgust 2, 2016 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Na mom MZ-u je motor malo zakrenut u desnu stranu (u stranu na kojoj je lanac). Ne vidim da je pukao nosač. Planiram ga detaljno sređivati na zimu pa me interesuje da li ove nosače valja: - ispravljati - praviti nove malo ojačane (predimenzionirane) - kupovati nove??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sanjar R1 1 Napisano Avgust 4, 2016 U prolazu, 26 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Piaggio liberty Prijavi odgovor kao problematičan Zavrio sam juče,skidao sam motor i lanac...to mi je privremeno ,motor mi je potreban danas za vožnju sa drugarima,nisam smeo da rizikujem da skidam zadnje viljuške,rekoh ako je zaribalo onda bih morao da idem do kraja dok to ne uradim,a to bi mi potrajalo...ali najverovatnije ću ja staviti nove,a nisam ni 100% siguran da li mi je to bolje ili da stavim neke polovne...Još jedan bitan detalj...kad sam skinuo motor, primetio sam da je šraf postojao na donjem nosaču,tj. na donjem delu,a gornji deo nije imao jedan deo nosača(uvo)...tako da ko zna ko je i šta sve radio sa njim pre mene 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Avgust 4, 2016 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Na mom MZ-u je motor malo zakrenut u desnu stranu (u stranu na kojoj je lanac). Ne vidim da je pukao nosač. Planiram ga detaljno sređivati na zimu pa me interesuje da li ove nosače valja: - ispravljati - praviti nove malo ojačane (predimenzionirane) - kupovati nove??? To sto je malo zakrenut - znaci da je ploca pocela da se krivi. Da se ispravi - moze, mada je malo pipav posao ( ima na njoj vec par krivina, pa treba sve pogoditi - najgore je ako mislis da si je ispravio, montiras plocu, stavis masinu, a onda utvrdis da jedan sraf nece da se zavrne jer je ploca malo pobegla - na toj desnoj ploci koja se krivi su vec zavarene navrtke ). Napraviti nove " malo predimenzionirane - pipavo i tesko jer je malo mesta. Staviti nove - po meni najbolja opcija . a nije ni skupa , obe ploce su oko 10 evra i za normalnu voznju su dobre. Postoji jos jedna opcija, a to je naci ploce od nekog MZ -a koji je rasturen u delove, a ploce su mu dobre ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...