Jump to content

Moto Zajednica

kako ocistiti???

Recommended Posts

• U prolazu, 30 postova

imam jedan problem

procurila mi je kisjelina od akumulatora i prosula se po amortizeru isod sjedista i po zadnjoj viljuski i nikako ne mogu to da ocistim! probao sam da perem svim sredstvima probao sam i sa polir pastom ali nema sanse da se makne! postoji li nesto cime to mogu ocistiti????????

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

Kiselina se može neutralisati bilo kojom bazom (npr. masna soda samo u pravoj koncentraciji), ali mislim da to tebi nije od kiseline jer se ona rastvara u vodi tako da je to verovatno od nečeg drugug ili je kiselina nagrizla te delove pa ni ne može da se opere.

Nisam ni znao da se ovoliko sećam hemije ;D

• U prolazu, 30 postova

kad sam dizao na zadnji tocak nekako je procurilo iz akumulatora i prokapalo dolje na amortizer i na zadnju viljusku i to je od kisjeline pobijeljelo i ako je ona rastvorena u vodi ostale su bele fleke i ne mogu da se ociste ama bas nicim pokusao sam sa razredjivacem i one nestanu na trenutak i odma se vrate! a sta je to masna soda?

• Svrati ponekad, 264 postova

kad sam dizao na zadnji tocak nekako je procurilo iz akumulatora i prokapalo dolje na amortizer i na zadnju viljusku i to je od kisjeline pobijeljelo i ako je ona rastvorena u vodi ostale su bele fleke i ne mogu da se ociste ama bas nicim pokusao sam sa razredjivacem i one nestanu na trenutak i odma se vrate! a sta je to masna soda?

Natrijum sodium-soda.Mislim da nemozes da kupis u malo- prodaji.

U litar vode sipas 25% sode. tj. 250 gr na 1litar vode.

U neku posudu sipas destilovanu vodu.To stavis u vecu posudu punu vode.Postepeno sipas sodu i mesas nekim stapom (moze drvenim).Nikako nemoj da stojis iznad te posude i udises isparenja.Prilikom rastvaranja,taj rastvor se zagreva i zato sam ti napisao da stavis u neku posudu punu vode.Da bi se brze hladilo.mora da odstoji 3-4 sata i onda mozes da nanosis.

Obavezno posle toga dobro isperi te povrsine koje si mazao.U suprotnom imaces isto bele fleke.

Ako ti je kiselina nagrizla farbu,....sta da ti kazem,moraces da farbas.

ps. i nemoj vise da ga dizes na zadnji. I kupi akumulator sa gelom  (zelatinski). ;) ;D

• U prolazu, 30 postova

na yamahu sam imao taj akumulator sa zeleom to je dobra stvar a na ovu hondu to nemam ::)

a moze li da se desi da mi se nista ne ocisti nego da jos to vise sjebem??

postoji li neka polir pasta za to?

• Zainteresovan, 599 postova

Suprotno od kiseline je baza. Najlakse je uzeti u maloprodaji " CEVOL" za otpusavanje odvodnih cevi. To je dosta jaka baza. Medjutim,steta je naneta i ne moze se,tj. ne postize se nista nanosenjem baze na fleku koja je nastala pre ko zna koliko.  Baza sluzi da se kiselina trenutno neutralise da ne bi steta nastala. Kod tebe je kasno. Kiselina je nagrizla povrsinski sloj materijala na koji je kapnula i resenje je samo u uklanjanju tog nagrizenog sloja. Kako?  Krupnija smirgla,pa sitnija,pa....  pa sve do vodene.  Pa kada si to uradio onda predjes na polir paste.  Pa kada ne budes imao jagodice na prstima ti se seti lepog osecaja dok si na zadnjem tocku  ;D ;D !!

Pozdrav.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

pa zar nemas crevce za visak kiselinu,,,,,,,za ubuduce  ako ga nemas namontiraj ga na akumulator pa sprovedes da kaplje ispod masine,,,, :)

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Drugar je na svom GSXF-u koji je prodao juce, naprskao flene, viljusku i sve ostale masne delove sa nekom kiselinom i kad je oprao, imao je sta da vidi, svi delovi se bili sareni. :D

• U prolazu, 30 postova

nesto nemam volje da smirglam pa neka ostane malo saren sta mu mogu sad

bitno je da on ide ko zmaj :))

mislio sam da moze nekom polir pastom to da se izvuce ali kad ne moze necu ga ni dirati neka stoji tako

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja