Jump to content

Moto Zajednica

Kupujem BMW r1200 GS Adventure (ali necu jos u penziju)

Recommended Posts

• Very Funny Rider, 1128 postova
  • Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07

Ima i te kako konkurenciju..nego valjda ljudi voze tu konkurenciju po pravim putevima a ne od kafica do kafica..sa slemom i sva 3 kofera..

• Podržavam 10

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 294 postova
  • Motocikl: R 1200 GS Rallye

http://www.polovniautomobili.com/motori/8693913/bmw-r-1200-gs

Izaslo danas... naleteh u oglasima, mozda odgovara

Video, pregledao i probao pre 2-3 meseca dok sam ja bio u potrazi..Ako neko trazi regularan primerak u dobrom stanju, odrzavan ... moj vam je savet da izbegavate ovaj.

• Ne silazi, 6561 postova
  • Motocikl: đački pešački

Ima i te kako konkurenciju..nego valjda ljudi voze tu konkurenciju po pravim putevima a ne od kafica do kafica..sa slemom i sva 3 kofera..

Otvori bilo koju moto destinaciju na svetu, youtube, putopise, iščitaj zapažanja naših retkih putnika po Evropi, doduše slažem se da je krug Dvojke u Beogradu prepun GS-ova, a i ja kad moram da okačim dva bočna kofera vrlo dugo ih držim na motoru jer mi je tad manje brige oko njih nego da se spotičem po maloj garaži, a to što nekom smeta što ih vidi me pa baš briga.

@Laki, RT jeste izloženiji riziku oštećenja pri banalnom padu u mestu, ali se daju uraditi krešovi, niži je motor i samim tim je lakši  za manipulaciju i manje sklon ispadanju. Položaj sedenja je turing, jedini problem je korman koji se ne može pomerati bez posebnih adaptera, bolja aerodinamika, manja izloženost vetru i niža potrošnja. Stariji modeli RT-a 11.xx imaju višu cenu nego pandam GS-ovi, suprotno svuda u svetu, al kod nas je sve ionako izvrnuto, mnogi obožavaju takav dizajn, umanjen Gold Wing, po pravilu su RT-ovi boljeg stanja, ovaj sivi Labandov je ko iz salona. Da, postoje adapteri za spuštanje fuzastera za dugonoge vozače, ne mora da se povišuje sedište.

• Podržavam 1

• U prolazu, 15 postova

Evo da se i ja prikljucim .

Nista neces uraditi napamet to je sigurno.

Prvo takav se motor niti kupuje a jos teze prodaje svaki dan.

Kad bi imao priliku da probas bar dve varijante  i onda odlucis.

Ovako svaki ima svoje prednosti i mane.

Nije neki bas koristan savet ali jedino tako mozes sebi pomoci.

Svakako srecno u kupovini.

Ustvari nikom od nas nema pomoci...   HAHAHAHAAH

• Drug član, 557 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 650

http://www.polovniautomobili.com/motori/8693913/bmw-r-1200-gs

Izaslo danas... naleteh u oglasima, mozda odgovara

Video, pregledao i probao pre 2-3 meseca dok sam ja bio u potrazi..Ako neko trazi regularan primerak u dobrom stanju, odrzavan ... moj vam je savet da izbegavate ovaj.

E jel možeš malo da objasniš šta nije u redu s motorom 4 godina star (nemačke premium proizvodnje), 21000 prešao?

Šta da mislim o malo starijim i malo više koji su prešli?

Ni ja ne razumem. Koliko može da se zapusti ili "neodržava" na tako maloj kilometraži i godinama?

• Svrati ponekad, 294 postova
  • Motocikl: R 1200 GS Rallye

Ne stavljam akcenat ni na cemu vec se radi o mom sveopstem utisku proizaslom iz mnostva razradjenih detalja u razgovoru sa drugarima sa kojima sam bio od kojih je jedan moto-mehanicar.

U svojoj visemesecnoj potrazi za dobrim primerkom koji bi trebalo da odgovara kriterijumima u sto boljem stanju, sa sto manjom kilometrazom i za sto manje para (to mislim i da Lucky trazi) probao sam preko 30 motora, od toga desetak GS-ova. Ovaj je, po meni, od svih u najlosijem stanju. Ne kazem da je dibidus los, ali su mi neke stvare kod njega bile cudne. Kao prvo izgleda prilicno ofucano sto meni ozbiljno smeta (jedan kod Radulovica sa 11-12000km izgleda ofucanije, ali mu je masina u mnogo boljem stanju bar po zvuku i probnoj voznji), za 2012 agregat mnogo cudno radi, poprilicno trese (ne kao boxer inace), klipovi imaju neujednacen rad, mozda samo sinhronizacija, ali vlasniku je ta stvar nepoznata (mozda je to sad sredjeno), poseduje neke delove (naravno ne mislim na dodatnu opremu mislim na neke budzevine) koji ne postoje ni kod jednog BMW motocikla, a kamoli kod GS-a, a ima i neke koji ne odgovaraju modelu iz 2012. Neki manji elementi imaju neke sitnije lomove na cudnim mestima, odnosno morao bi da se vidi propratni efekat i na jos nekim drugim mestima ako je bilo to i to, ali nema. Da li je nesto bilo, pa nesto menjano a nesto nije menjano ili je nesto drugo u pitanju, ne znam. Motor tek sto je uvezen vec na prodaju. Za te pare ga sa tom kilometrazom i odlicnim stanjem napolju nema. Po mojoj proceni i proceni drugara koji su bili sa mnom zasnovanoj na nekim delovima razgovora sa vlasnikom, mislim da moze da se uzme, (ako nekoga to interesuje), za dosta manje para nego sto se u oglasu trazi. I to nesto govori. Mnogo toga sto povlaci mnoga pitanja na koja odgovori mogu biti raznorazni. Mozda je ovo zbog ovoga, mozda je ovo zbog onoga... Treba mi podosta vremena da obrazlozim sve mozgalice koje sam imao. Mnogo toga mi nije stimalo od prvog pogleda sto mi je ukazalo na to da se stosta verovatno desilo sa tim primerkom, sto opet ne mora da znaci. Izneo sam svoj utisak i u prethodnom postu svoju preporuku. Ko trazi ono sto sam ja trazio mislim da ovaj treba da izbegava, ko ipak ne ... svako ima svoju racunicu. Pritom je vlasnik skroz ok i svi momci koji su bili sa njim.

Manje-vise, svi znamo da ima mnogo motora koji su dosta presli i starijih su godina a da su u boljem stanju od nekih koji su mladji i sa manjom kilometrazom. To umnogome govori o potencijalnoj neregularnosti ili aljkavosti vlasnika bilo prethodnog ili sadasnjeg, ili pak sa druge strane o vlasniku od kog bismo svi voleli da pazarimo bez obzira na god i km. Meni se posrecilo, dosta para, ali dobra kupovina. Mnogi primerci govore sami za sebe cim ga vidite. 

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Kad vidiš dobar primerak, to je jasno kao dan, nema nijedne mozgalice zasto je ovo ovako a ono onako, već je sve kako treba.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

• Podržavam 1

Ne stavljam akcenat ni na cemu vec se radi o mom sveopstem utisku proizaslom iz mnostva razradjenih detalja u razgovoru sa drugarima sa kojima sam bio od kojih je jedan moto-mehanicar.

U svojoj visemesecnoj potrazi za dobrim primerkom koji bi trebalo da odgovara kriterijumima u sto boljem stanju, sa sto manjom kilometrazom i za sto manje para (to mislim i da Lucky trazi) probao sam preko 30 motora, od toga desetak GS-ova. Ovaj je, po meni, od svih u najlosijem stanju. Ne kazem da je dibidus los, ali su mi neke stvare kod njega bile cudne. Kao prvo izgleda prilicno ofucano sto meni ozbiljno smeta (jedan kod Radulovica sa 11-12000km izgleda ofucanije, ali mu je masina u mnogo boljem stanju bar po zvuku i probnoj voznji), za 2012 agregat mnogo cudno radi, poprilicno trese (ne kao boxer inace), klipovi imaju neujednacen rad, mozda samo sinhronizacija, ali vlasniku je ta stvar nepoznata (mozda je to sad sredjeno), poseduje neke delove (naravno ne mislim na dodatnu opremu mislim na neke budzevine) koji ne postoje ni kod jednog BMW motocikla, a kamoli kod GS-a, a ima i neke koji ne odgovaraju modelu iz 2012. Neki manji elementi imaju neke sitnije lomove na cudnim mestima, odnosno morao bi da se vidi propratni efekat i na jos nekim drugim mestima ako je bilo to i to, ali nema. Da li je nesto bilo, pa nesto menjano a nesto nije menjano ili je nesto drugo u pitanju, ne znam. Motor tek sto je uvezen vec na prodaju. Za te pare ga sa tom kilometrazom i odlicnim stanjem napolju nema. Po mojoj proceni i proceni drugara koji su bili sa mnom zasnovanoj na nekim delovima razgovora sa vlasnikom, mislim da moze da se uzme, (ako nekoga to interesuje), za dosta manje para nego sto se u oglasu trazi. I to nesto govori. Mnogo toga sto povlaci mnoga pitanja na koja odgovori mogu biti raznorazni. Mozda je ovo zbog ovoga, mozda je ovo zbog onoga... Treba mi podosta vremena da obrazlozim sve mozgalice koje sam imao. Mnogo toga mi nije stimalo od prvog pogleda sto mi je ukazalo na to da se stosta verovatno desilo sa tim primerkom, sto opet ne mora da znaci. Izneo sam svoj utisak i u prethodnom postu svoju preporuku. Ko trazi ono sto sam ja trazio mislim da ovaj treba da izbegava, ko ipak ne ... svako ima svoju racunicu. Pritom je vlasnik skroz ok i svi momci koji su bili sa njim.

Manje-vise, svi znamo da ima mnogo motora koji su dosta presli i starijih su godina a da su u boljem stanju od nekih koji su mladji i sa manjom kilometrazom. To umnogome govori o potencijalnoj neregularnosti ili aljkavosti vlasnika bilo prethodnog ili sadasnjeg, ili pak sa druge strane o vlasniku od kog bismo svi voleli da pazarimo bez obzira na god i km. Meni se posrecilo, dosta para, ali dobra kupovina. Mnogi primerci govore sami za sebe cim ga vidite. 

Podsećam te na tvoj oglas i stanje bivšeg motora zahvaljujući delimično tvom okruženju, tačno je da treba imati više sreće nego pameti pri kupovini polovnjaka. Kupiti baš dobar motor uz nisku cenu je iluzija osim u izuzetnim slučajevima, a ako je već cena toliko niska da razlika u odnosu na adekvatnu željenom stanju omogućava da se motor sredi, opet je dobra kupovina plus ispada kao na rate.

• Drug član, 2234 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013

@VeljkoM: nemam ja nista protiv da mi neko ukaze na neki motor koji sam prevideo. Tako sam pogledao proslogodisnjeg Caponord-a 1200, ali mi se na zalost nije svideo, uprkos tome sto odlicno izgleda i uprkos izuzetno povoljnoj ceni.

@Marre: reeeetko odlazim u kafice, ali nemam nista protiv koriscenja BILO KAKVOG  motora za odlazak do njih. Sta bi trebalo da uradi onaj ko ima GS-a, ili recimo Goldwing-a? Da kupi jos jedan motor za odlazak u kafic? Sta god da kupim, koristicu ga da me odveze gde god ja to hocu, makar to bio i kafic. Sto se slemcica (brain cap) tice, zabranio bi ih za dobrobit svih koji nisu dovoljno pametni da ih bace u djubre, umesto da ih stave na glavu.

@Protomajstor:  ....u sto boljem stanju, sa sto manjom kilometrazom i za sto manje para (to mislim i da Lucky trazi)....

Zar to ne trazimo SVI prilikom kupovine motora?  :) 

@Savan: POTPUNO se slazem sa tobom !

@Djunta: samo si do nekle u pravu. Motor koji je jednom zapusten je tesko vratiti u perfektno stanje, a uz to cesto cena dovodjenja svega u takvo stanje moze da izadje isto kao da ste u startu kupili odlican primerak. Da ispadne kao da ga placas na rate - to je tacno.

• Podržavam 1

• Drug član, 512 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf 750C

Laki ( pišem srpski ), ako kupiš ovako nešto, ja ču ti napraviti nalepnice ,, vanila,, ,, čokolada,, ,, limun,, i pokloniću ti stalak za kornete, kao i kašiku za sipanje kugli sladoleda!!! :takoje:

post-26939-0-89269500-1472251846.jpg

• Podržavam 5

Kupiti baš dobar motor uz nisku cenu je iluzija osim u izuzetnim slučajevima, a ako je već cena toliko niska da razlika u odnosu na adekvatnu željenom stanju omogućava da se motor sredi, opet je dobra kupovina plus ispada kao na rate.

@Djunta: samo si do nekle u pravu. Motor koji je jednom zapusten je tesko vratiti u perfektno stanje, a uz to cesto cena dovodjenja svega u takvo stanje moze da izadje isto kao da ste u startu kupili odlican primerak. Da ispadne kao da ga placas na rate - to je tacno.

Sve se da napraviti, samo je pitanje para, vremena i živaca što dovodi u pitanje svrsishodnost takve odluke bez obzira na cenu, neke primerke jednostavno treba zaobići ili prihvatiti takvim kakvi jesu što ne može svako. Gledao sam jedan primerak, oštećeno nekoliko rebara na glavi sa gornje vidljive strane, ne smeta funkcionalno al što kaže drugar, "svaki put kad bi seo, nervirao bi se", a da se sredi je baš zaznuto i skupo pa smo ga zaobišli. Ako imaš tu crtu perfekcionizma, onda što noviji, ne povodi se za nižom cenom i ne zažmuruj na neke nedostatke u žaru da kupiš da posle ne bi kidao živce. Ako se baš primiš na BMW, to će naj verovatnije biti dugotrajno i gledano tako, ima smisla da se napneš za još para na već vrlo ozbiljnu cifru koju si nameran da izdvojiš i kupiš primerak koji ti srce želi bez obzira što ima drugih na oko sličnih a jeftinijih.

Apropo "sprdačine" sa koferima, ADV, Turatek i nekoliko sličnih aluminijumskih su naj bolji izbor prevashodno što doprinose bezbednosti, kad Bokser padne, osloni se na cilindar ili kreš bar i vozač ostane uglavnom ne pritisnut, a kad ima još i kofer to se  neće desiti ni teoretski i nema povrede. Al koferi su imuni na udarce, kad se iskrive na putu, jednostavno se iščukaju i vozi Miško za razliku od raznoraznih plastičnih koji u većini slučajeva se raspadnu, izuzetak su originalni plastični BMW koferi, a sem toga, estetski naj bolje čuči originalna oprema koja jeste skupa pa gledaj da je dobiješ što više. ADV Top Case je dizajniran tako da oko njega staje par rezervnih guma koje se nose na dugim turama, inače je relativno male zapremine.

Laki ( pišem srpski ), ako kupiš ovako nešto, ja ču ti napraviti nalepnice ,, vanila,, ,, čokolada,, ,, limun,, i pokloniću ti stalak za kornete, kao i kašiku za sipanje kugli sladoleda!!! :takoje:

attachicon.gif74907ff69e13-800x600.jpg

Pored ovakvih prijatelja (mislim i na dvojicu nepoznatih pocinilaca koji su mu dali +  :P  ) neprijatelji mi nisu ni potrebni  :hej:   :lol:   :lol:   :lol:

Trazicete vi meni sladoled po vrucini, neka vas neka!   :nanana:

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Ako imaš tu crtu perfekcionizma, onda što noviji, ne povodi se za nižom cenom i ne zažmuruj na neke nedostatke u žaru da kupiš da posle ne bi kidao živce. Ako se baš primiš na BMW, to će naj verovatnije biti dugotrajno i gledano tako, ima smisla da se napneš za još para na već vrlo ozbiljnu cifru koju si nameran da izdvojiš i kupiš primerak koji ti srce želi bez obzira što ima drugih na oko sličnih a jeftinijih..

Ako imaš tu crtu perfekcionizma ... Dolazimo opet do tacke da je zanimljiva opcija uzeti gancika novi. Jer ako se bas primi, sto verovatno ce biti, imaš motor koji znaš od prvog dana i možeš dosta dana da se družite sa uzajamnim zadovoljstvom. Para ce biti, a kad jednom kupis primerak koji nije bas po meri, dok ga zameniš košta te ko petra kajgana. I onda opet imaš mačku u džaku.

Jednom zažmuriš i napraviš pravi (čitaj, siguran) potez.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

• Drug član, 512 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf 750C

attachicon.gif74907ff69e13-800x600.jpg

Pored ovakvih prijatelja (mislim i na dvojicu nepoznatih pocinilaca koji su mu dali +  :P  ) neprijatelji mi nisu ni potrebni  :hej:   :lol:   :lol:   :lol:

Trazicete vi meni sladoled po vrucini, neka vas neka!   :nanana:

Znači, priznao si, prestaješ prodaju moto opreme i počinješ sa pokretnom poslastičarnicom!? :jee1:  E pa neka je sa srećom!!!  :)

C. Jok. A-a. Mrka kapa. Ne dolazi u obzir. Osudjeno na propast!

Pored mene zivog, musterije n bi mogli da dodju na red !!! 

:hej:    :lol3:   :lol3:   :lol3:

PS: vlasnik je ekoloski svesna osoba, sto je u danasnje vreme jako pohvalno!   :nanana:

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja