Duka_3355 0 Napisano Jul 16, 2016 U prolazu, 2 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima,novi sam na forumu,zamolio bih vas ako mozete da mi kazete nesto o kineskom skuteru Sonik 50cc. Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1786 Napisano Jul 17, 2016 Drug član, 758 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Jel to 4T sa točkovima 10''.....sličan V clic-u i Sprint basic-u?Samo gledaj da je što boljeg vizuelnog stanja.Pitaj gde drži skuter i na tom mestu nasme biti tragova ulja.Odma se bacaj na čep za sipanje ulja i proveri koliko ga ima(treba da je u zoni romboidno izbrazdane plastike-što je nivo ulja bliže sredini te zone to bolje)Kada ga pališ ne treba da ima nikakve metalne prizvuke,kada je upaljen treba da radi na jačem gasu jedno vreme a onda da se utša i da prede(opet obrati pažnju na prizvuke,bez da ''cakće''kao kad drndaš hemijsku olovku)ako ''zuji'' kao staklo na prozoru gde se štedelo na silikonu ili gitu onda su najverovatnie plastike,odprati izvor zvuka,pritisni dlanom i trebalo bi da se izgubi.Na sme da dimi,mislim mora da ima dima iz auspuha ali skoro da ga nema. Kad sedneš i kreneš da ga probaš polako dodaj gas ni tada ne bi trebalo da čuje ništa nalik zvonjenju niti zveckanju lanca,a niti zvuk koji prati ritam sečenja testerom.Lagano ga vozi i pravi osmice,ako gubiš ravnotežu-proveri pritisak u gumama,ako su obe na 2.1-2.2 onda siđi sa skutera stavi ga na centralne nogare prednji točak da ti bude između nogu,rukama drži volan i vidi jel točak u osi sa sredinom upravljača.Pođi kroz neku baru što pravijom putanjom iza tebe treba da bude samo jedna linija.Kad mu daješ gas mora da ubrzava u kontinuitetu-koliko god može,bez zadrške,nećkanjai trokiranja.Ako ima blokadu neće moći preko 40-45 a ako je nema trebalo bi da može 60-65.Znači nema ništa da čuješ osim rada agregata.Najbolje ti je da provozaš neki 4T koji je tačan 100% pa ćeš imati neki etalon.Opet najbolje ti je da povedeš nekoga ko se bavi servisom i pri tome je naglasu kao kvlitetan i PEDANTAN serviser.Ako nađeš ono što ti odgovara-ne lutaj,ne troši ni novac ni vreme,kako tvoje tako i tuđe.Doći ćeš u situaciju da se sludiš,izgubiš živce,uhvati te neizdrž i velika je verovatnoća da izabereš izuzetno loš ali odlično našminkan primerak.Što se tiče 4T agregata oni su (ako je sve OK) izuzetno mali potrošači(2.3L/100Km)međutim kod njih nećeš imati žustrinu prilikom kretanja i sporije će dostizati max.brzinu,agregat ima više sklopova.2T agregat žustro kreće brže dostiže max.brzinu(koja je ista i kod 4T i kod 2T u klasi tvog cenovnog ranga(kinezi do 400Evra))ali imaćeš veću potrošnju goriva (preko 3.5-4 L/100Km) i agregat ima manje sklopova.Najbolje poređenje je kao kad kod automobila uporediš dizel i benzinac-od prilike.Po meni je bolje uzeti što pristojnijeg Kymco agiliti i staviti mu kit,odblokiran (ali kvalitetan CDI),otvoreni auspuh sa opcionim stelovanjem ili zamenom karburatora.Voziti ga kako treba,a maximum izvlačiti po prekoj potrebi.Taj tuning je mnoooogo jeftiniji od tuninga 2T agregata a dobija se isto.....ustvari zvuk i kompletan doživljaj koji priža okićeni 4T u odnosu na serijski,po meni nema cenu.Sa 2T ti si u velikoj meri navikao na neposredan i sirov priliv snage još kod serijskog agregata,pa i kada se stavi kit oseća se razlika ALI nije to ta transformacija kao kod 4T.Na kraju,uverenja sam da skuter od 50-70ccm koji troši preko 2.5-3L/100Km gubi smisao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duka_3355 0 Napisano Jul 17, 2016 U prolazu, 2 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Jel to 4T sa točkovima 10''.....sličan V clic-u i Sprint basic-u?Samo gledaj da je što boljeg vizuelnog stanja.Pitaj gde drži skuter i na tom mestu nasme biti tragova ulja.Odma se bacaj na čep za sipanje ulja i proveri koliko ga ima(treba da je u zoni romboidno izbrazdane plastike-što je nivo ulja bliže sredini te zone to bolje)Kada ga pališ ne treba da ima nikakve metalne prizvuke,kada je upaljen treba da radi na jačem gasu jedno vreme a onda da se utša i da prede(opet obrati pažnju na prizvuke,bez da ''cakće''kao kad drndaš hemijsku olovku)ako ''zuji'' kao staklo na prozoru gde se štedelo na silikonu ili gitu onda su najverovatnie plastike,odprati izvor zvuka,pritisni dlanom i trebalo bi da se izgubi.Na sme da dimi,mislim mora da ima dima iz auspuha ali skoro da ga nema. Kad sedneš i kreneš da ga probaš polako dodaj gas ni tada ne bi trebalo da čuje ništa nalik zvonjenju niti zveckanju lanca,a niti zvuk koji prati ritam sečenja testerom.Lagano ga vozi i pravi osmice,ako gubiš ravnotežu-proveri pritisak u gumama,ako su obe na 2.1-2.2 onda siđi sa skutera stavi ga na centralne nogare prednji točak da ti bude između nogu,rukama drži volan i vidi jel točak u osi sa sredinom upravljača.Pođi kroz neku baru što pravijom putanjom iza tebe treba da bude samo jedna linija.Kad mu daješ gas mora da ubrzava u kontinuitetu-koliko god može,bez zadrške,nećkanjai trokiranja.Ako ima blokadu neće moći preko 40-45 a ako je nema trebalo bi da može 60-65.Znači nema ništa da čuješ osim rada agregata.Najbolje ti je da provozaš neki 4T koji je tačan 100% pa ćeš imati neki etalon.Opet najbolje ti je da povedeš nekoga ko se bavi servisom i pri tome je naglasu kao kvlitetan i PEDANTAN serviser.Ako nađeš ono što ti odgovara-ne lutaj,ne troši ni novac ni vreme,kako tvoje tako i tuđe.Doći ćeš u situaciju da se sludiš,izgubiš živce,uhvati te neizdrž i velika je verovatnoća da izabereš izuzetno loš ali odlično našminkan primerak.Što se tiče 4T agregata oni su (ako je sve OK) izuzetno mali potrošači(2.3L/100Km)međutim kod njih nećeš imati žustrinu prilikom kretanja i sporije će dostizati max.brzinu,agregat ima više sklopova.2T agregat žustro kreće brže dostiže max.brzinu(koja je ista i kod 4T i kod 2T u klasi tvog cenovnog ranga(kinezi do 400Evra))ali imaćeš veću potrošnju goriva (preko 3.5-4 L/100Km) i agregat ima manje sklopova.Najbolje poređenje je kao kad kod automobila uporediš dizel i benzinac-od prilike.Po meni je bolje uzeti što pristojnijeg Kymco agiliti i staviti mu kit,odblokiran (ali kvalitetan CDI),otvoreni auspuh sa opcionim stelovanjem ili zamenom karburatora.Voziti ga kako treba,a maximum izvlačiti po prekoj potrebi.Taj tuning je mnoooogo jeftiniji od tuninga 2T agregata a dobija se isto.....ustvari zvuk i kompletan doživljaj koji priža okićeni 4T u odnosu na serijski,po meni nema cenu.Sa 2T ti si u velikoj meri navikao na neposredan i sirov priliv snage još kod serijskog agregata,pa i kada se stavi kit oseća se razlika ALI nije to ta transformacija kao kod 4T.Na kraju,uverenja sam da skuter od 50-70ccm koji troši preko 2.5-3L/100Km gubi smisao.Skuter je 4T , gledao sam svugde po malo,ljudima se svidja jer su mali potrosaci,ali kinez ko kinez..zapao mi je za oko ima kod mene u blizini se prodaje jedan,pa raznisljam...hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mateja123 0 Napisano Jun 19, 2020 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam isti takav skuter,kada krecem uvek se cuje to lupkanje lanca i kada je na leru oce nekad da cakce ali ne uvem.Ne znam sta je problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...