Rammstein1 84 Napisano Jul 8, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda Africa RD03--- BMW K1200GT Prijavi odgovor kao problematičan To on namerno, da se malo pržimo u iščekivanju Hajde, jedva čekam(o) nastavak!!! Sjajna ti je makina, btw... Eto, preteče me... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rammstein1 84 Napisano Jul 8, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda Africa RD03--- BMW K1200GT Prijavi odgovor kao problematičan Nastavljam veceras, obaveze ovo ono Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2455 Napisano Jul 8, 2016 Andragog, 5021 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rammstein1 84 Napisano Jul 8, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda Africa RD03--- BMW K1200GT Prijavi odgovor kao problematičan Razlog zbog kojeg sam se uputio prema Zurichu je jednostavan, imam tamo kumove i prijatelje pa planiram da prenocim koji dan kod njih i da se malo opustim i odmorim. Elem, nastavljam voznju veoma kvalitetnim putevima, fantasticnim krivinama i prizorima koje se samo redjaju kao na filmskoj traci. Uputio sam se prema Zemezu pa cu presjeci prema Davosu, Chur, Bad Ragaz i proci iznad Ciriskog jezera, uci u sami centar jer kumovi zive kod glavne zeljeznicke. Negdje oko Chura sam ogladnio pa nailazim na usputne preskupe restorane i narucujem samo lignje kalamare koje su mi bile dovoljan obrokcic da se prebijem do odredista. Poslije klope mora se malo i prileci. Kratka pauzica i put se nastavlja, kako se priblizavam gradu tako se i guzva povecava, navigacija me u jednom momentu baca na po meni autoput, ali to su njihove brze ceste sa 4 trake i fizicki odvojene izmedju, ogranicenje 100 pa se to i postuje, nakon 30-tak kilometara takve voznje put se odvaja lijevo i vec upadam na prve semafore i guzvu jer ljudi idu sposla kuci dragane i zaboli njih sto ti prvi put vozis motor po centru ciriha i po sinama koje su klizave jbga. Kreni, stani, kreni, stani i tako jedno desetak kilometara vucaranja po centru i semaforima pa mi afrika opet zakucava u crveno i pali ventilator. Srecom navigacija i sjecanje od prijasnjih posjeta mi je pomoglo da bez problema nadjem ulicu u kojoj cu malo boraviti. Docek je izgledao ovako nekako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rammstein1 84 Napisano Jul 8, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda Africa RD03--- BMW K1200GT Prijavi odgovor kao problematičan Spavao sam tu noc kao beba sto se kaze, kumovi rade i ostavljaju mi upute sa alarmom i kljuc ovo ono pa da se snalazim solo sto mi nekako i pase cisto malo da razbistrim misli, al ne lezi vraze eto ti kumine sestre po mene kaze spremaj se ides kod mene pa ces prespavati. Ma ok nije frka kad sam vec tu jelte , odemo usput i do Njemacke u shoping posto oni zive na samoj granici u Rafzu, nakupuje se svega i svacega i zabava je mogla da pocne, a evo i jedna slicica. Dobro dve slike Aj moze i treca jebje 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8206 Napisano Jul 8, 2016 Drug član, 1724 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Auuu, kakva biblioteka! Proradile mi zazubice od prizora, to su neka extra piva, ako dobro vidim. A mogu da mislim posto je "porok" u Svici... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rammstein1 84 Napisano Jul 8, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda Africa RD03--- BMW K1200GT Prijavi odgovor kao problematičan Sutradan budjenje bez mamurluka, dorucak ovo ono i kum dolazi po mene pa cemo ici u WIntertur na nekakav Albani Fest, kontam neki albanski fazon al nema veze ide se. Prije toga cemo samo svratiti do posla gdje kum radi, a sasvim slucajno coek radi u maloj pivari , pa cemo samo malo degustirati neki novi Indian Pale Ale Picimo na voz i usput mi ovo upada u oci kao sjajno rijesenje za parkiranje bicikala Cijelo vrijeme u glavi imam nase vasare i zborove pa mi malo bezze, ali srecom imamo i koje ladno pivo u rusaku pa mi je lakse. Medjutim od pomalo razocaravajuceg konta u mojoj glavi ispostavilo se da je fest aj zdrao dobar, Albani Fest u Winterturu, ko je u mogucnosti neka ga posjeti, ima za svakoga po nesto, ali najvise klope sa svih strana ove nase male planete i naravno nasao se tu i sator sa nasom muzikom, kolcetom, prasicima i janjcima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rammstein1 84 Napisano Jul 8, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda Africa RD03--- BMW K1200GT Prijavi odgovor kao problematičan Auuu, kakva biblioteka! Proradile mi zazubice od prizora, to su neka extra piva, ako dobro vidim. A mogu da mislim posto je "porok" u Svici... Jelenko je 2 franka pa ti vidi brale, a ima i njega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rammstein1 84 Napisano Jul 8, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda Africa RD03--- BMW K1200GT Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih koju iz pivare staviti. Evo je mrzla Ko dijete u vrticu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Jul 8, 2016 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Živio zemljače... Nego, dobra fešta u Winterthuru aa? Ja nisam bio ove godine, ali sam čuo od svojih da je bilo vrh... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rammstein1 84 Napisano Jul 8, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda Africa RD03--- BMW K1200GT Prijavi odgovor kao problematičan Nedelja, kisni dan u Zurichu idealan za ljeskarenje i prezivanje po krevetu, mada se izadje malo do jezera prosetati i zaboraviti telefon jbga, pa nemam slika sa jezera, a i nije nesto . Pratim prognozu, vidim ponedeljak i skoro cijela sedmica ce biti ok, barem u ovoj regiji gdje sam se zaputio, a zamislio sam putanju prema jezeru Lago di Como pa gdje stignem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rammstein1 84 Napisano Jul 8, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda Africa RD03--- BMW K1200GT Prijavi odgovor kao problematičan Živio zemljače... Nego, dobra fešta u Winterthuru aa? Ja nisam bio ove godine, ali sam čuo od svojih da je bilo vrh... Uzdravlje zemooo, bilo je bas dobro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rammstein1 84 Napisano Jul 8, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda Africa RD03--- BMW K1200GT Prijavi odgovor kao problematičan Dodje i taj ponedeljak pa je vrijeme za polazak, 4 dana svice malo li je. Bukirao sam smjestaj u malom seocetu Orsenigo 10-tak kilometara od jezera Como zbog skupoce, a i sezona odmora je vec pocela. Zaputih se prema Churu uz ovaj put desnu stranu jezera, trazim pumpu na kojoj mogu platiti kesom nisam neki ljubitelj onih automata i sipam 13 litara-20 evra kad se prebaci iz franka. Bacam kratak osvrt na Chur i krece lagano serpentinanje prema vjestackom jezeru Marmorera koje se nalazi na 1600 metara nadmorske visine. jezero i okolina su prelijepi ali duva neki hladan vjetar pa nema puno zadrzavanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rammstein1 84 Napisano Jul 8, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda Africa RD03--- BMW K1200GT Prijavi odgovor kao problematičan Prosao sam jezero Marmorera i penjem se sirokim planinskim putem koji vodi na Julierpass 2284 metra nadmorske visine koji je stvarno lijep i isto toliko i hladan, zapadna strana-doba dana sta li je, pa moram da zakopcavam jaknu i luftove ali ne mora se stavljati unutrasnja postava. Na sledecem vecem raskrscu skrecem desno i spustam se prema Italiji, prolazim pored jezera Silvaplana i vozim putem koji ode za Chiavennu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rammstein1 84 Napisano Jul 8, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda Africa RD03--- BMW K1200GT Prijavi odgovor kao problematičan Zabolise oci i ukoci se dupe pa cu malo pauzirati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tataenozec 72 Napisano Jul 8, 2016 Svrati ponekad, 137 postova Motocikl: Kawasaki Vulcan S 650 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo, lepo, a i Afrika stvarno ko iz fabrike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10633 Napisano Jul 8, 2016 Hronični Motociklopata, 7376 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Fantasticno, zavidim Valjda cu i ja jednom da se zaputim u te predivne krajeve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2455 Napisano Jul 9, 2016 Andragog, 5021 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Još Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rammstein1 84 Napisano Jul 9, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda Africa RD03--- BMW K1200GT Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo prezivam poslije rucka uz kaficu pa cu nastaviti sa pisanjem i sa slikama. Hvala svima na podrsci i interesovanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rammstein1 84 Napisano Jul 9, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda Africa RD03--- BMW K1200GT Prijavi odgovor kao problematičan Siroki put vodi do vrha jezera Lago di Como gdje se ukljucuje na Italijanski magistralni put za 4 trake fizicki odvojene, takvi putevi su oznaceni plavom tablom, ali se putarina ne naplacuje. Vozi se uz samo jezero kroz puno, puno tunela, naravno voznja je u Italijanskom stilu samo gas gas, pa ne stizem ni da uslikam jezero koje ostaje lagano iza mene dok idem prema sledecem smjestaju u malom seocetu Orsenigo. Tu mi nastaje prvi problem sa bookingom, navodno ih je google oznacio na jednoj adresi koju sam nasao navigacijom ali te kuce tu nema, vozim se u krug i kako god okrenem nema sta, to je to mjesto. Pitam usput komsiluk, niko ne zna engleski ni njemacki i odjebavaju me ladno, jer pobogu siesta je Dragane kako to ne znas... Skontavam neki kafic, vidim parkiranu Ktm krosericu i neke klince, startam ih zna li iko engleski, javlja se neki sminkercic(u stvari svi su takvi), i pregleda onu moju mapu pa booking i bez pogovora sjeda na motor i vozice se ispred mene do te lokacije koja je na 10 kilometara dalje od ovog kafica. Dolazimo na to mjesto ali to nije to i onda se i on gubi, sreca imam telefon sa bookinga zove on njih, nista niko se ne javlja. Nista vracamo se mi nazad do kafica i pravimo malu pauzu za pivo. Sjedi tu ista ekipa od maloprije, neki momcic frizurica ovo ono, pored njega cura pretjerano debela darkerka al pozitivna i simpa totalno, reko daj nama dvojici cugu i pitaj njih sta ce piti , ladno su svi ostali u cudu i zahvaljuju se nece nista, ali zato za nas sto stize metar meze u vidu raznoraznih cipsova kokica i ostalih djecijih radosti. Nekako stupi klinac u kontakt sa gazdaricom objekta koja mu objasnjava gdje se to nalazi, on se nesto kurobeca fata se za glavu ne konta ni on dobro, ali nakon ispijanja piva krecemo. Vracamo se na ono isto mjesto gdje smo bili maloprije i skrecemo sa puta u sumu i dalje nastavljamo makadamom kroz gustu sumetinu i bas mi malo sjeda enduranje da se rashladim malo od silno asfalta i 30 stepeni. Stigli smo, pozdravljam se sa klinjom zahvaljujem se, razmjenjujemo fb profile ovo ono, i docekuju me ljubazne gazde sa kucicom u po sumetine, raj nema sta. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rammstein1 84 Napisano Jul 9, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda Africa RD03--- BMW K1200GT Prijavi odgovor kao problematičan Ali naravno da ne bude sve kao iz bajke nesto mora i da zajebava-KOMARCI u ogromnim kolicinama i rojevima, oci kopaju. Pregledam smjestaj sve je stvarno ok za te pare i uredno i cisto jedino sto nema tv, ali ima free wifi i to mi je dosta, 26 evra sa doruckom. Daje mi gazdarica neki fazom sto se usteka u uticnicu koji navodno ubija komancerose, klasika tusiranje, raspremanje, klopanje i onda borba za cug sta kako i gdje nabaviti ladnog piva, doduse gazda me docekao sa ladnom malom pivom koja je nestala u vidu magle. Skontam da mi je ostalo jos par deci Jacka D. odem do frizidera nafatam leda, kole imam i zurka je mogla da pocne . Lagano opustam misice uz Lemija i guglam po mapama gdje cu otprilike stici sutra pa shodno tome i bukiram smjestaj. I stvarno komarci su se utisali pa sam i ja mogao da utonem u san. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rammstein1 84 Napisano Jul 9, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda Africa RD03--- BMW K1200GT Prijavi odgovor kao problematičan Budjenjeee, i dorucak nako u Italijanskom stilu kontinentalni, bezze maze na tvrda krua, i napitak. Svracanje do pumpe tocim 14 litara, cijena je 1,34evra i krecem u pravcu Ravene ovim Italijanskim ravnicama. Nista posebno nema za vidjeti, put je na trenutke dosadan pa se ufatim kako podjedjedje zapjevam nesto nako neobavezno iz sveg glasa, ponekad me neko i cuje jer vidim da se ljudi trznu i okrenu zamnom, jbga dosadno i vruce. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rammstein1 84 Napisano Jul 9, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda Africa RD03--- BMW K1200GT Prijavi odgovor kao problematičan Peglam tako tim nezanimljivim putem, ali sta da radim sam birao pa nema zaljenja i dolazim povrh grada Ravena na Jadranskom moru, mjesto se zove Ostellato i udaljeno je na oko 40-tak kilometara od mora, al mi je mrsko da idem po ovoj vrucini dalje ovako natovaren samo da bih se osolio, tako da ostajem u seocetu, docekuje me starija gospodja, rotvajler, dalmatiner, koker spanijel i josneka sitna raja-ima ih ko pasa. Imanje privatno lijepo i okruzeno vinogradima i njivetinama kuruza, jecma i ostalih kultura. Smjestam se na spratu kuce, ok sve ima i raspitujem se kod gazdarice ima li negdje uopste prodavnica u blizini i kada radi, poucen prijasnjim siestama, pa da skoknem u nabavku klope i cuge. Tusnem se na brzinu i skacem na Afriku nako u sorcu i patikama ko pravi Italijanski bajker i nadjem taj supermarket, jbga ko nasa malo veca prodavnica, nista posebno ali paznju mi privlace veeelike salamurine, prsute i sirevi u frizideru radnje. Nadjem i neke salame od konjetine-koja se pokazala kao pun pogodak i sunke, dok je zena sjekla to sve i pripremala kako smo se uspjeli sporazumjeti rukama i nogama ja krenem u napad na frizider sa pivom, totalno razocaranje imaju samo 3 mala piva Birra Morretti. Dok tako zalosno gledam u pivo dok se zemlja ispod mene okrece, nesto i mene okrenu u dobrom pravcu te ugledah na sred radnje 4 tocilice sa vinom i cijenom od 1,65 evra po litri . Sta cu kako cu nekako se sporaumjevam snjom da hocu da kupim nesto od toga, ali naravno izbija ona radoznalost u covjeku pa jbga moram da probam sve 4 tocilice. Sve je sasvim pristojne kvalitete i bolje od bilo kojeg naseg flasiranog jeftinog vina i odlucujem se za Proseko jer mi nekako najvise sjeda u tom momentu njegov pjenusast okus, vracam se nazad na gajbu sa punim rusakom hrane i vina, opustanje uz tivi i tek tad skontavam da se nesto kuva sa Englezima, oce valjda da se otcijepe. Spavanje odlicno ima klimu, tus, wc sve sto treba napacenom coeku sputa...teska patnja . Bukiram tu smjestaj u Voluskom blizu Opatije jer mi je to sledeca stanica do kuce. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rammstein1 84 Napisano Jul 9, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda Africa RD03--- BMW K1200GT Prijavi odgovor kao problematičan Nakon nekog vremena iznenadi me poziv, po glasu osjetim da je mladja osoba zenskog identiteta, kao gospodine rezervisali ste smjestaj kod nas ali niste dosli do ovog roka koji je naznacen u bookingu i ja cu biti primorana da vas izbrisem sa liste gostiju i izvrsim naplatu rezervacije....Ja se nisam stigao ni pozaliti reko halo gospodjo de malo bolje provjerite te vase datume rezervacije, nista spusti ona meni slusalicu .ebi se ti Dragane, reko zalicu se bookingu, klap tu tu, tu tu. Ja isfuran maksimalno prvo smjestaj je skup, drugo sezona je pocela i nema nekog izbora. Kad ne lezi vraze eto ti nje ponovo zove, jao ja se ispricavam gospodine doslo je do pogreske u bookingu, stvarno ste rezervirali za sutra i dobro ste nam dosli, precutim sve moguce i nemoguce psovke ujedem se za jezim i kazem, nista gospodjo sutra cete mi se ispricavati mislim se...Prespavam ostatak vremena u miru. Ujutro ustajem silazim na dorucak, otvaram vrata dnevnog boravka, kad mi rotvajler ne otkinu ruku, istraumira me pasce, skloni njih gazdarica ja sjednem da klopnem cuvenoItalijansko nista za dorucak, sreca ima konjetine od juce pa se domirim, jedem tako one maze, a civava stara 14 godina me snima sa kreveta samo gledam kad ce krepat jadnice, kao fata on muve u letu sta ce stari cukica. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rammstein1 84 Napisano Jul 9, 2016 U prolazu, 69 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Honda Africa RD03--- BMW K1200GT Prijavi odgovor kao problematičan Pakujem stvari na kamilu, provjeravam ulje i dospem deci, dva i pravac pumpa, sipam 15 litara i krecem ravnicama i sirokim magistralama u pravcu Rovigo, Venecija, Manfalcone, Trst odakle cu put presjeci kopnom do Opatije. Put je prenatrpan svakojakim vozilima svih mogucih klasa, tako da nesto i nemam neku zelju da svracam igdje, a posebno u Veneciju iz koje mi vec dolaze neprijatni mirisi okolnih ustajalih mocvara. Raskrsca i zaobilaznice u Veneciji su stvarno velika i treba dobro biti skoncentrisan gdje se treba iskljuciti i pripaziti na vozace i budaletine koje ulijecu sa svih strana, pogadjate bez zmigavaca, no like. Prosao sam nekako i tu cuvenu Veneciju i onda u blizini Manfalconea krajickom oka spazim neobicno lijepu brezovu sumu, drvece pravi fenomenalan hlad i tu se odlucujem za kratak predah u toj maloj oazi usred magistralnog puta. Malo selfiranja stas. Vjerovatno je ova sumica privatnog tipa ali ne vidim nikakav znak zabrane. Nakon predaha i osvjezenja pentram se na Afriku nastavljam put prema Trstu po vrelini i po malim mjestascima pa u neznanju vec ulazim u Sloveniju. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...