Jump to content

Moto Zajednica

Afrika RD-04 mali lančanik

Recommended Posts

• Zainteresovan, 728 postova

Delta, rok dostave 7-10 dana, trebalo bi da je oko 35eur.

Ako su zubi na osovini krenuli da se jedu onda bolje ovako nesto

post-3999-0-98658700-1465887021.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1209 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan

Hvala Mrvo, imao sam ih u ruci pre neki dan i znam da sam uocio razliku u precniku rupe za osovinu i broju zuba, mada i rupe za srafove su drugacije. Slikacu kasnije kad dodjem kuci.

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: Afrika twin RD-04

Delta, rok dostave 7-10 dana, trebalo bi da je oko 35eur.

Ako su zubi na osovini krenuli da se jedu onda bolje ovako nesto

attachicon.giflancanik.jpg

Ovo sa slike ne mogu bas da definisem.Ako bi mi malo pojasnio?

Pravi ih Francuz sa njihovog foruma, vecom duzinom naleze na osovinu i srafovima se steze te manje ili nimalo ne radi na osovini te se ne jede. Skuplja varijanta ali kazu da su dobro resenje i cak i da sam lancanik traje duze od originala.

Sent from my HT3 using Tapatalk

40 eur i postarina (za 2 kom 20eur). Inace upravo pravi turu, nema ih stalno nego kada se nakupi ljudi za 50-ak komada kako bi cena bila niza

Pitao sam ga za postarinu za 1 i 2 kom i napisao mi je 20eur, verovatno je fiksno do neke tezine. Ako se odlucis za ovu varijantu mozemo da narucimo zajedno i podelimo postarinu.

Ja sam skinuo skoro nov JT i stavio original lancanik ali bih za ubuduce isao na ovu varijantu.

• U prolazu, 6 postova

Dobar je koncept ali se bojim da materijal od koga je radjen nije previse mek pa da se zubi brzo pojedu.Mnogo je to para za tako nesto.

Video sam odlican postupak na jednom italijanskom forumu,ali mi to nije pri ruci,pokusacu sutra da postavim i slike svega toga.Pozdrav.

• U prolazu, 6 postova

Mislim daje to,po oznakama ne znam ali pogledacu i broj nutova kad ga skinem.Koja bi bila cena i ko ga proizvodi.Hvala na odlicnim slikama.

To je kao ovaj francuski lancanik samo treba izbusiti osovinu kako treba na motoru. Nije bas elegantno resenje.

Nemci su pravili adapter kao sa slike koji ucvrsti lancanik da ne seta levo desno i udara po osovini koliko je to moguce ali su izgleda prestali sa proizvodnjom.

Italijani imaju nesto slicno ali kosta 110eur sa postarinom

post-3999-0-73591800-1465981520.jpg

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Izvin`te me sto se mijesam u ovu Temu,ali meni nije jasno kakv imate problem sa fiksiranjem malog lancanika na izlazu osovinu iz mjenjaca. :zbunjen:  Stavi se lancanik na osovinu, stavi se osigurac i zakrene u zljebu osovine, pa se osigurac fiksira sarafima za lancanik i ujedno drzi lancanik u osi lanca. :)

honda_xl600v_transalp_1987_h_canada_tranfree image hosting

• U prolazu, 6 postova

Branko,ne znam da li si,a izgleda da nisi,upoznat sa problematikom.Dolazi vremenom do pojave nepozeljnog lufta(zazora) u nutovima osovine i lancanika ,tako da lancanik pocinje da mrda u svim pravcima, ostecuju se nutovi sve vise i da ne bi smo menjali pogonsku osovinu menjaca pokusavamo da resavamo to na ove nacine.

Najveci propust na Africi, moze doci do ovoga na slici recimo. Osovina vise nema, mada ce se izgleda praviti aftermarket. U svakom slucaju potencijalno preskup kvar

post-3999-14659929714714.jpg

Sent from my HT3 using Tapatalk

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Branko,ne znam da li si,a izgleda da nisi,upoznat sa problematikom.Dolazi vremenom do pojave nepozeljnog lufta(zazora) u nutovima osovine i lancanika ,tako da lancanik pocinje da mrda u svim pravcima, ostecuju se nutovi sve vise i da ne bi smo menjali pogonsku osovinu menjaca pokusavamo da resavamo to na ove nacine.

@Mrva

Iskreno nisam ni slutio da moze do ovoga doci na Hondinom motoru posto sam imao par modela u posjedu, sto kod drugara i niko nije imao takav problem, ali je to ocito frabricka greska ( na tom modelu ) u kalenju  ( termickoj obradi ) izlaznog dijela osovine iz mjenjaca na kojoj stoji lancanik. :staa2:  Ovakav kvar iziskuje zamjenu osovine ili varenje ( var je obicno tvdji od osnovnog materijala )  i novu obradu pohabanog dijela. E sad sta je jeftinije i bezbolnije ne znam. :jok:

Pogotovo ako je pretegnut lanac dolazi do problema, aftermarket lancanici mogu potencijalno ubrzati problem. Da je vise sitnijih nutova ne bi bilo problema, ovako je inzenjerski promasaj.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja