Jump to content

Moto Zajednica

Koju gumu kupiti ?

Recommended Posts

• Drug član, 1060 postova
  • Motocikl: YZF R1

Batlax ne vredi, imao ih na motoru kada sam ga kupio, skoro nove odmah ih menjao. Uzeo dunlop sport smart.Bridgestone je bio uzrok mnogih stresnih situuacija ranije, zato nikad vise.Po meni najbolja guma koju sam trosio je Pirelli Diablo Corsa ii :sampion:

Gume koje spominjes su cisto sport gume, ove o kojima smo mi diskutovali su sport turing. Tako da je logicno da bolje drze on ovih turing ali opet losije su na mokrom,brze se trose,na niskim temeraturama su losije dok se dobro ne zagriju... Zato i postoji toliko kategorija guma da svako izabere sta mu treba i odgovara.

Da, čak i za samu "sport" vožnju Corsa nije za svakoga, treba je znati brzo ugrijati, jer hladna nije to to..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• drkadzija, 1224 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Sve preporuke za Z8 drugar je ima na VFR-u i hvali je jako, da traje i da drži u svim uslovima. 

• Svrati ponekad, 101 postova

U martu sam pazario metzeler m5 sportec..posle 15000km zadnja ostade bez profila, a prednja postade grbava... tada skontam da sam se preracunao jer je trebalo da kupim touring gume a ne sportec... motor VFR 750 (sa devojkom pozadi :) 

Inace super su drzale dok su trajale

• Zainteresovan, 461 postova
  • Motocikl: BMW GSA 1250

Hvala! I ja ih planiram za TDM-a, i cuo sam dosta lepi stvari za AGT, ali takodje i za PR3 i PR4

Evo da dopunim i sto se tice trajnosti AGT, poslije odradjene ture od 17-23.08. i 3500 km + plus onih 3500km koje su vec imale sada je guma negdje na 40% radnog vijeka, znaci da ima jos dobrih 7-8 hiljada km voznje. Pricam za zadnju, prednja je skoro kao nova.

U martu sam pazario metzeler m5 sportec..posle 15000km zadnja ostade bez profila, a prednja postade grbava... tada skontam da sam se preracunao jer je trebalo da kupim touring gume a ne sportec... motor VFR 750 (sa devojkom pozadi :)

Inace super su drzale dok su trajale

:sampion:  A ja sav srecan kad mi gume potraju 4500 km. No dobro, Tuono je poznat kao "klopadzija" guma. Pirelli Diablo Rosso Corsa su mi trajale oko 3500 km po setu, a prva tura Metzeler Sportec M7 RR (po preporuci prijatelja) mi je trajala 4500 (3x pista plus smirgla planinski putevi). Sad sam uzeo opet M7, pa ce da vidimo koliko ce da izdrze sad posto verovatno necu na pistu do sledeceg proleca.

• slàinte mhath, 1071 postova
  • Motocikl: FZS1000 Fazer

Stigle Metzelerke Z8. Dosta pozitivnih pisanja o njima na netu moze da se nadje. Nadam se da su dobre kao sto pisu.

post-3084-14721191570771.jpg

2015 ih je njemacki list Motorrad proglasio pobjednikom u testu sport-tour guma.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja