kimits 151 Napisano Maj 13, 2016 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Yamaha FJR 1300A,Suzuki GSF 1250S Bandit,Honda ST1300 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima.Posedujem Yamahu Maxim 750 redak primerak na nasim prostorima,pa bih voleo da znam odnosno cujem iskustva i misljenja o ovom modelu od ljudi koji je voze ili koji su je vozili,a naravno i od nekog ko poznaje tu masinu.☺ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dovakhiin 280 Napisano Jun 11, 2016 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Balkans Wasteland Motocikl: VF 750 C Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolegi po tockovima Moj ortak je kupio ovakvu masinu pre skoro dva, dva ipo meseca ali nisam hteo nista pisati posto nisam imao prilike da probam motor zbog manjka slobodnog vremena i a kise koja je zaredila. Danas sam imao sansu i na kratko sam je provozao , oko 2,3 kiliometara, sto bi rekli : " jedan krug" i ono sto me je odusevilo , dobro ubrzanje , izuzetne kocnice( dupli prednji disk), i meni veoma privlacan zvuk rednih 4 cilindra i izuzetno kvalitetna izrada i ocuvanost za motor koji je 25 i kusur godina star. Kratka voznja mi je bila interesantna ali bih ipak naglasio da vise ima "naked " nego "kruzer" stil, iako je tako klasifikovan. Korman je prilicno uzan-za jedan kruzer, ugao predniih vila je kao kod nakeda/sportaka , upravljivost takodje, fuzasteri su dosta povuceni nazad, kao kod SV 650,koji sam vozio na obuci i na polaganju, i teziste motora je prilicno visoko, povozniji je za gradsku voznju od mog motora (magna) ali je i manje udoban za duze ture. Ne znam koja je potrosnja a i mislim da je to nebitna stavka vlasnicima. Menjac je izuzetno tih i precizan, bez trzaja, preskakanja i slicnih pojava, paljenje bukvalno na dodir , odaziv na gas vise podseca na naked, polozaj sedenja takodje. Sve u svemu dobar motor ali kao sto rece kolega prilicno redak na nasim prostorima. Ne znam koliko je pouzdan i kakva je dostupnost delova za redovan servis i odrzavanje , samo sam naveo zapazanja iz ove kratke voznje. Malo vise od mesec dana od postavljanja teme pa ne bi bilo lose da i ti izneses svoja zapazanja. U zdravlju je vozio! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimits 151 Napisano Jun 11, 2016 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Yamaha FJR 1300A,Suzuki GSF 1250S Bandit,Honda ST1300 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala kolega ☺ Evo i mojih utisaka posle par meseci voznje "Maxima".Sto se tice izgleda motor skladan sa lepom linijom,sa njegovih 218kg lepo upravljiv.Nzm da li bas podseca na naked zbog prednjig vila,po mom misljenju ovo je klasican custom motor,no nije ni bitno,da se vratimo temi.Kad je rec o udobnosti,lose,konkretno mislim na vozacevo sediste koje me je non stop guralo ka rezervaru.To sam resio malom prepravkom sedista tako da je sad prednja strana blago uzdignuta sto se jedva primecuje i ne narusava "liniju" sediste-rezervar i dobio veoma udobnu foteljicu ☺.E mana jesu fazasteri,poluga menjaca i zadnje kocnice,koji bi trebali bar za dvadesetak cm da budu napred.Prethodni vlasnik je namontirao dodatne tako da je sad voznja na otvorenom putu prava uzivancija,opruzenih nogu.Sto se tice masine... ostra i mocna za jednog custo-a,sa 20 ventila,4 karba i 90 konja veoma lepo povlaci.I ako je radjen za americko trziste(zato ih i nema puno na nasim prostorima),odrzavanje ,servis i delovi dostupni,tu nema brige,inace identican agregat nosi i Yamaha FZR750.Prethodni vlasnik clan "Nocnih Vukova" i moj dobar prijatelj je posle nekoliko dugih tura prezadovoljan bio voznjom,pouzdanoscu i kvalitetom "Maxima".Ja za sada nemam reci i uzivam u svakom metru predjenom na ovom motociklu.Toliko iz prve ruke,Boze zdravlja i bezbednih kilometara,videcemo dalja iskustva sa Maximom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4333 Napisano Jun 11, 2016 motoras, 2489 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Maxime ima dve generacije. I ako su na oko slicne,motori im nemaju mnogo tog zajednicko. Prva je sa vazdusno hladjenim motorom 750 kubika,redni. Druga generacija je vodeni,petoventilski motor od 750 kubika koji se ugradjivao u tri modela Yamahe. Najjači je isao u FZ 750 genesis,a slabije verzije u FZX i MAXIM X. FZX je preteca Fazera ,a drugi je cist custom. U Americi su bili i modeli od 700 ccm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimits 151 Napisano Jun 11, 2016 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Yamaha FJR 1300A,Suzuki GSF 1250S Bandit,Honda ST1300 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako rokeru Evo i par slika mog ljubimca ☺ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tataenozec 72 Napisano Jun 12, 2016 Svrati ponekad, 137 postova Motocikl: Kawasaki Vulcan S 650 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Nema slika? Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimits 151 Napisano Jun 13, 2016 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Yamaha FJR 1300A,Suzuki GSF 1250S Bandit,Honda ST1300 Prijavi odgovor kao problematičan https://imagizer.imageshack.us/v2/94x94q90/c/r/922/2zNJC5.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimits 151 Napisano Jun 13, 2016 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Yamaha FJR 1300A,Suzuki GSF 1250S Bandit,Honda ST1300 Prijavi odgovor kao problematičan https://imagizer.imageshack.us/v2/94x94q90/c/r/921/leKzpM.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimits 151 Napisano Jun 13, 2016 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Yamaha FJR 1300A,Suzuki GSF 1250S Bandit,Honda ST1300 Prijavi odgovor kao problematičan https://imagizer.imageshack.us/v2/94x94q90/c/r/924/G6Xliv.jpg Jbg izvinjavam se sto u 3 poruke ali nikako nmg sa telefona da spakujem sve u jednu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...