Gliga 4443 Napisano Novembar 14, 2011 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan A motorce ti je stvarno vrh, puno lepih voznji a ocekuje nas valjda neki lep putopis pun slika sa kawom, pamtim tvoj putopis kada si bio clan Apollo sekte Elem koje je KLEgodiste? Mastam o ovakvoj masini u buducnosti, jos full mat crna boja, dace valjda Bog Ovo je 2006 god, 12000km, zadnje 2.5-3 godine stajao u garazi-prakticno nov. Putopisa ce biti dogodine, za sada samo vozikanje po okolini-upoznavanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bohem 250 Napisano Novembar 14, 2011 Živi sada u trenutku, 323 postova Lokacija: Beograd - Novi Beograd - Blok 45 Motocikl: Piaggio Carnaby 250, Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Dva pitanja: Koliko si platio motor? I de ti je desna plastika ispod sedišta? Samo da prokomentarišem i ovo: crash barovi su ti do OO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Novembar 14, 2011 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Motor je cale kupio nov 2006, ja sam ga nasledio tako da cena sada nije aktuelna. Mogu samo da kazem da sam za prevoz od Sarajeva do NS, sve spedicije i carinu (tj PDV, carine sam oslobodjen) iskesirao nesto ispod 800 eura. Plastiku sam danas montirao. Prvo mi bilo zao da gubim vreme za voznju zbog stavljanja plastike, posle sam ocekivao da ce se vreme brzo pokvariti pa bih je opet skidao zbog akumulatora. Crash-bar je pravio AcaPN sa foruma, ispali su odlicno. U pitanju je "kopija" SW Motech-ovih. Zamerku imam na originalni dizajn. Sa svojih 185cm ne mogu da smestim kolena uz motor, ne moze od crash-bara. Nizi vozac nebi imao tih problema, ja moram da rasirim kolena. U sustini navikne se covek i na to al' ponekad zafali mogucnost da se stegne rezervoar. Ostaje mi jos da montiram centralni stender (SW Motech) i preko zime zamenim sve tecnosti, gume, kocione plocice i to bi bilo to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bohem 250 Napisano Novembar 14, 2011 Živi sada u trenutku, 323 postova Lokacija: Beograd - Novi Beograd - Blok 45 Motocikl: Piaggio Carnaby 250, Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan au da to bi baš predstavljalo problem to ako nemožeš kolena da prisloniš uz motor, a motor ti izgleda super stvarno je ko nov, ma j.... plastike poskidaj ih sve Ja tražim da kupim stariji model kle, nemam toliko para, ima jedan lik prodaje 2000 godište spustio cenu na 1750 evra, a ja da se ubijem što nemam dovoljno para, skuter treba da prodam prvo jaoooo, a sad je najbolje vreme za kupovinuuuu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Novembar 29, 2011 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan kad ce vec jednom da prodje hladno vreme pa da uzjasemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlader 251 Napisano Decembar 7, 2011 ..., 355 postova Lokacija: Bgd Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC Prijavi odgovor kao problematičan Nikada nisam mislio da cu citati, a kamoli pisati u ovoj temi, ali dosao je i taj dan. Takodje sam postao suvlasnik jedne lepe klementine 1999. To je ona Shoklina nesrecnica sa magnetom koji se raspao i rasuo stator u paramparcad. Za sada sve radi kako treba, citava 2 dana a Kalina (moja zena i vlasnica motora) je u flesu i ne silazi s njega. Elem, da ne duzim, citajuci temu vidim cime mazete i prskate filter vazduha, pa posto vozim penaste filtere dugo vremena da udelim koji savet. Filter perite iskljucivo sa ferijem tako sto ga nacapkate u cist deterdzent, znaci bez vode, tako da curi na sve strane, onda sledi masaza. Posle par trenutaka feri pocne da rastura hemijsku vezu i ulje pocne da se odvaja od filtera. Posle par minuta ostavis filter da prenoci u nekoj staroj kanti tople vode, pa ujutru isperes i ponovis postupak ako treba. Poenta je da ako je ostalo ulja na filteru- ostalo je i djubreta. Filtere lepljene iz vise delova nikako ne uvrtati, nego samo gnjeciti, ali filteri za KLE su manje osetljivi jer imaju samo jedan var, zalep, kako god. Filter mora 100% da bude suv pre nauljavanja, jer ako u njemu ostane i najmanje vode, ulje ce je zarobiti u unutrasnjosti pene i taj deo ce istruliti. Sto se ulja tice nemojte da bacate pare na sprejeve. Koristio sam sve sto se moze kupiti i najbolja kupovina je: Putoline tecnost za filtere iz Aunera. Odes na www.auner.at, skines PDF katalog i narucis od Bere po ceni iz kataloga. Ko nece da skida katalog, zvrcne Beru i kaze mu: 275/PU10. Elem, to je metalna kantica od 1 litar, traje boga oca i kosta 10e... http://www.google.com/imgres?um=1&hl=en&sa=N&biw=1467&bih=825&tbm=isch&tbnid=da6EvBPEtkpVnM:&imgrefurl=http://www.ebay.co.uk/itm/Putoline-Air-filter-oil-Motocross-Enduro-RMZ-KXF-CRF-YZ-/260900736658%3Fpt%3DUK_Motorcycle_Parts%26hash%3Ditem3cbee54e92&docid=6-w8fhMW1IcRAM&itg=1&imgurl=http://i.ebayimg.com/16/!Bn3(ZjwB2k~%2524(KGrHqIOKjYEtkGY!prWBLlPW,SvDw~~_35.JPG&w=250&h=290&ei=lBffTtHuHYnesgbK6tSlDQ&zoom=1&iact=rc&dur=369&sig=113873980214493937947&page=1&tbnh=150&tbnw=130&start=0&ndsp=28&ved=1t:429,r:5,s:0&tx=55&ty=84 Filter najbolje kupiti u luisu, kosta 12e,(http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=&wgr=0&origin=bikedb&MARKEN_ID=7&CCM=3&typ_id=KLE500A&list_total=30&anzeige=0&artnr_gr=10052000) i to je najbolje kupiti 2 komada odmah: jedan stavis u motor, a drugi nauljis i ostavis u kesi na polici u garazi, zato sto posle nauljavanja filtera trebalo bi isti da se ostavi najmanje nekoliko sati na otvorenom vazduhu da ispari razredjivac. Ulje za filtere je posebno ulje i zato nikako ne koristiti obicno ulje tipa SAE. Posebno je u tome sto pored ulja sadrzi i nekakav vosak i razredjivac. U pocetku je tecno kao i svako drugo ulje, ali kako razredjivac isparava, taj vosak dolazi do izrazaja. Probajte izmedju dva prsta da uzmete malo tog ulja i videcete da posle nekog vremena pocnu da se stvaraju nekakva lepljiva vlakna koja sprecavaju da se ulje slije u najnizi deo filtera, na kraju iscuri skroz posle nekog vremena i ostavi filter skroz suv, a motor na milost i nemilost prasini. BTW, filter za vazduh je vazna stavka kao i filter ulja. Deo prasine koja udje u cilindar popunjava riseve i ostaje tu za vecnost delujuci kao smirgla i nikakva zamena karika ne pomaze, samo busenje na specijalu... Mazanje: Filter ubacis u kesu koja ne propusta, sipas bogatu kolicinu ulja (citaj: previse) i onda masiras filter dok sve ne postane tamno plavo. Onda uzmes levak i stavis u kanticu sa ostalim uljem, nadneses filter nad levak i istisnes sav visak ulja iz njega. Filter tada postane malo svetlije plav. Onda se filter ostavi, najbolje da prenoci, na otvorenom vazduhu da malopre pomenuti razredjivac ispari, pa onda montaza u airbox. Sve ovo moze i bez kese, ali je kesa zgodna sto ruke ostanu ciste, a i u istu kesu stavis neuljen rezervni filter, pa kad dodje sledeca zamena (najmanje 3 puta godisnje) samo ga stavis i teras, a prljavi filter peres uvece kada dodjes s voznje. Pozdrav sekti 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Decembar 7, 2011 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Mlader, svaka čast na objašnjenju Tečnost za filtere Bel-Ray takođe daje odlične rezultate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bassman 9 Napisano Decembar 7, 2011 U prolazu, 29 postova Lokacija: Idimidodjimi Motocikl: DR650, KTM SMT Prijavi odgovor kao problematičan Mlader, hvala na vrlo korisnim savetima i čestke za novu makinu! Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kalina 50 Napisano Decembar 7, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da se oglasim. Kao sto rece MladeR, postala sam srecna vlasnica KLE-a, koga iz milošte zovem Kale Super sam zadovoljna sa motorom, jer mi je to prvi dvocilindras i odmah sam osetila razliku na putu: u odnosu na moj Dominator ovaj je sasvim druga priča, bolje leži u krivinama, bolje ide, ubrzava, osećam se nekako sigurno i stabilno na njemu. Možda je za nekog on suviše mekan, ali za mene sa mojih 50 kila je sasvim ok. Mislila sam da će mi biti mnogo visok (ja sam 169 cm), međutim, spustila smo ga na najmekši stepen i ok mi je - mogu da oslonim pola stopala na zemlju. Dovezla sam ga iz Kladova, tako da sam se uverila u njegove lepe putne karakteristike, a od danas ga testiram i po gradu. Uglavnom, super sam zadovoljna! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kalina 50 Napisano Decembar 7, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan a evo i mene na novom motoru! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Decembar 7, 2011 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam, lep Kle! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gale 135 Napisano Decembar 7, 2011 Choda boy rules!!!, 277 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda Varadero XL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Doborodošla međ klepetaše klepetušo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rille 166 Napisano Decembar 7, 2011 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Blizu granice! Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Čestitke sa željom da se dugo i sigurno vozite! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HSMF 23 Napisano Decembar 7, 2011 U prolazu, 68 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 600 kurbla bre! Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da se oglasim. Kao sto rece MladeR, postala sam srecna vlasnica KLE-a, koga iz milošte zovem Kale Super sam zadovoljna sa motorom, jer mi je to prvi dvocilindras i odmah sam osetila razliku na putu: u odnosu na moj Dominator ovaj je sasvim druga priča, bolje leži u krivinama, bolje ide, ubrzava, osećam se nekako sigurno i stabilno na njemu. Možda je za nekog on suviše mekan, ali za mene sa mojih 50 kila je sasvim ok. Mislila sam da će mi biti mnogo visok (ja sam 169 cm), međutim, spustila smo ga na najmekši stepen i ok mi je - mogu da oslonim pola stopala na zemlju. Dovezla sam ga iz Kladova, tako da sam se uverila u njegove lepe putne karakteristike, a od danas ga testiram i po gradu. Uglavnom, super sam zadovoljna! Jel ces prodavati Hondu ili je vec prodata? Izvinjavam se za off! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sremac 10 Napisano Decembar 7, 2011 U prolazu, 79 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo,narode... Zna li neko gde mogu da nadjem one male rebraste trouglaste plastikice koje se nalaze iznad prednjih zmigavaca. Za KLE,naravno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlader 251 Napisano Decembar 8, 2011 ..., 355 postova Lokacija: Bgd Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo,narode... Zna li neko gde mogu da nadjem one male rebraste trouglaste plastikice koje se nalaze iznad prednjih zmigavaca. Za KLE,naravno I nama fali desna Jel ces prodavati Hondu ili je vec prodata? Izvinjavam se za off! Prodavacemo, ali od Nove godine, jer nam je stiglo svasta od novih delova za nju, ali nemam vremena da se bavim time, jer restauriram XR-a trenutno, a i za VFR-a stizu delovi iz USA, pa kad to zavrsim mogu da se pobavim NX-om. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HSMF 23 Napisano Decembar 8, 2011 U prolazu, 68 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 600 kurbla bre! Prijavi odgovor kao problematičan Ok,cekam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzonsBL 21 Napisano Decembar 10, 2011 U prolazu, 79 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Suzuki DR BIG 750S Prijavi odgovor kao problematičan E sad malo i ja koliko je zdravo sipati Antifriz ovaj domaći Modriča u Kle 93gp 40% naravno 50-50 pošto ne znam je li alminij ili bakar hladnjak ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13057 Napisano Decembar 10, 2011 Ne silazi, 7445 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je ALU i naravno kupi kvalitetan antifriz nemoj da fuserises. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzonsBL 21 Napisano Decembar 10, 2011 U prolazu, 79 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Suzuki DR BIG 750S Prijavi odgovor kao problematičan Sve je ALU i naravno kupi kvalitetan antifriz nemoj da fuserises. već sam napunio hladnjak s Modričinim nadam se da ga neće izgristi do proljeća???, pošto mi ono što je bilo unutra je baš bilo nekakvo jadno i muljavo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Decembar 10, 2011 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je ALU i naravno kupi kvalitetan antifriz nemoj da fuserises. već sam napunio hladnjak s Modričinim nadam se da ga neće izgristi do proljeća???, pošto mi ono što je bilo unutra je baš bilo nekakvo jadno i muljavo Imas modricin antifriz za alu blokove, oko 4 km je litra. Izlij to sto si usuo i trazi na Nestro pumpi antifriz za alu motore. Dokle su stigli crash barovi ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1750 Napisano Decembar 10, 2011 Drug član, 1488 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan a evo i mene na novom motoru! ...I da znas, ako dodje do nekog sr..a, on je moj... I da redovno menjas ulje... I nemoj da te zmija ujede, da ga teras preko dzombe... Razumes??? Svaka cast, lepo ti je motorce. Nego, ne hvalis se, kako ti trosi ova zver??? # sremac: >>Zdravo,narode... Zna li neko gde mogu da nadjem one male rebraste trouglaste plastikice koje se nalaze iznad prednjih zmigavaca. Za KLE,naravno << Dobrodosao u klub... XEXEXEXE!!! Ja sam cak i temu u delu "KUPUJEM" otvorio svojevremeno, i, NISTA!!! A dusa me je bolela zbog te plastikice koja je falila. :'( O ovome sam ti pricao: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/56275-za-kle-a-mali-cudan-deo/page__p__960456__fromsearch__1#entry960456 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kalina 50 Napisano Decembar 10, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan @SHOKLA: prezadovoljna sam sa motorom, Neso!! Trosi 4,2 na putu, po gradu nisam merila. Vozim se i uzivam, ne silazim sa njega. A preko dzombe naravno da cu ga terati, ali polako! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djurkan 279 Napisano Decembar 10, 2011 nemacki nemkasti janjicar iz svabije, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Cestitke, odlican izbor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzonsBL 21 Napisano Decembar 11, 2011 U prolazu, 79 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Suzuki DR BIG 750S Prijavi odgovor kao problematičan Sve je ALU i naravno kupi kvalitetan antifriz nemoj da fuserises. već sam napunio hladnjak s Modričinim nadam se da ga neće izgristi do proljeća???, pošto mi ono što je bilo unutra je baš bilo nekakvo jadno i muljavo Imas modricin antifriz za alu blokove, oko 4 km je litra. Izlij to sto si usuo i trazi na Nestro pumpi antifriz za alu motore. Dokle su stigli crash barovi ? aaaaa znači imaju i za alu sisteme antifriz, e to odma sutra radim, a što se tiče crash-bar-ova danas sam gledao kod čove što je smotao cijevi biće kao original neće se primjetiti razlika e sad jedino je to da li da nosim na plastificiranje ili će svako svoje da farba pa po izboru hvala puno za informaciju u vezi antifriza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...