Nimmin 6734 Napisano Novembar 6, 2012 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Kod moje slavinice ni ne postoji "zatvoren" položaj! Ima samo ON - PRI - RES, kontam, ako nisu našli za shodno da fabrički ugrade položaj za zatvaranje, šta može da se desi ako ostane na "ON". Pritom kažeš da ćeš paliti "na dve tri nedelje", kakav onda problem? Meni se letos dešavalo da ga duže nisam palio, na postizavah . Alo bre, ljudi, o čemu vi pričate? Pa gorivo je uvek zatvoreno kada ne radi motor. Vi ne znate da ta slavina radi na vakum, tj. otvara se za protok kada je pobudi vakum iz karburatora preko onog drugog tankog creva. Pa nije to moped Tomos sa onom prostom slavinicom koja ima otvoreno - zatvoreno i rezervu. A da, vi verovatno i ne znate da na tu slavinu idu 2 creva, jedno za gorivo a drugo za vakum. I zato nema nikakve veze ako stoji na ON ili RES. U oba slučaja je slavina zatvorena i ne pušta gorivo kada motor ne radi, naravno ako je ispravna. Ono PRI služi za slobodan pad goriva bez pobude sa vakumom i jedino u taj položaj ne treba ostavljati preklopnik. To su neke osnovne stvari koje treba znati oko KLE-a, informišite se malo, potražite i čitajte! Imate na forumu mnogo korisnih i poučnih tekstova skoro za sve sklopove KLE-a, ne morate da tražite po internetu. Primetio sam da ako neka tema nije u poslednjih 5 strana na forumu, obavezno se nađe neko da pita o nečemu o čemu je već detaljno pisano u istoj temi, samo malo ranije. Lakše lenjima da pitaju nego da traže, a jes to velika muka da se pretraži ono što te zanima po ovom forumu... 1 - malo spusti loptu. 2 - čitaj šta sam napisao, ako već citiraš: pogledaj boldovano 3 - ako želim nekom da pomognem, prenosim samo ono što znam (a nemam pojma kakvu slavinicu ima burdjanov KLE, možda je i neka budževina, znam samo kakva je moja fabrička, tudje ne gledam ) 4 - vrlo dobro znam kako (bar) taj sklop funkcioniše, hvala 5 - da, tačno je da na forumu ima svega (skoro), ali ni malo nije čudno da se neka pitanja vrlo često ponavljaju. Jel´ treba zbog toga da se nerviramo svaki put i prozivamo neupućene? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Novembar 6, 2012 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan ovo je vec druga prozivka ali nemam nameru da se sa time bahcem, ostalima hvala puno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Novembar 8, 2012 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Hitno,Hitno... Danas kada sam sedao na motor zakacio sam kolenom zadnji levi zmigavac i polomio ono staklo od zmigavca.Ako neko zna gde bih mogao qpiti to zamensko staklo kod nas ili ako neko ima na prodaju neka me kontaktira na pm.U pitanju je KLE500 1994 Hvala ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-vukasin- 13 Napisano Novembar 8, 2012 U prolazu, 79 postova Lokacija: Pancevo, Srbija Motocikl: trenutno bez, bio KLE `04 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj da zalepis, ako ti nije bas bas stalo do estetike. Ja svoj polomio odmah prve godine, al sam ga superlepkom skrpio i posle ponovo polomio pa ponovo skrpio . Nije najlepse al radi posao, jos i malo zapunio tecnom plastikom da drzi vodu . Sto se tice novog, ide koliko ja znam, jedino u kompletu sa celim migavcem. Inace, evo jos jednog projekta kojim cu da se zanimam preko zime poludeo sam letos, bilo je malo vlazno po njivama i nabila mi se zemlja (i to ona glinena peskovita juznobanatska) pod blatobran, pa je krenula da mi spaljuje gumu od trenja, sva sreca pa sam video na vreme pa su samo plitki tragovi ostali koje sam vec ispeglao voznjom . Tako da ce da padne cross blatobran bar kad teram na posao, a vrlo je lako da se skine i stavi fabricki ako idem negde na put. Takodje sam vec nabavio i mikroprojektorske maglenke koje ce da legnu slicno kao ove na slici DIY varijanta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Novembar 8, 2012 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan poludeo sam letos, bilo je malo vlazno po njivama i nabila mi se zemlja (i to ona glinena peskovita juznobanatska) pod blatobran, pa je krenula da mi spaljuje gumu od trenja, sva sreca pa sam video na vreme pa su samo plitki tragovi ostali koje sam vec ispeglao voznjom . Tako da ce da padne cross blatobran bar kad teram na posao, a vrlo je lako da se skine i stavi fabricki ako idem negde na put. Takodje sam vec nabavio i mikroprojektorske maglenke koje ce da legnu slicno kao ove na slici DIY varijanta Imas i alternativu da fabricki blatobran podignes za par cm, sve sto trebas su busilica, borer i 4 nitne. To sam ja uradio sa svojim, upravo zbog punjenja blatom. Kod mene se toliko napunio, da je prednji tocak totalno blokirao, nije se uopste mogao pomjeriti. Skines blatobran, sve zajedno sa onim limom ispod koji ucvrscuje viljusku, izbijes stare pop nitne na bokovima, podignes blatobran u odnosu na lim koliko zelis, izbusis nove rupe na blatobranu i stavis nove nitne. 30 min posla, a dobijes slobodu kretanja . Subjektivno, i bolje izgleda motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Novembar 8, 2012 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Kleovci jednodnevni izlet je u pitanju -----> Ostrvica ko je zaiteresovan za voznju neka se javne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Novembar 8, 2012 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Imam info za zmigavce. Kod Stankovica je ta plastika originalna 12e.Sto mu izadje oko 1500 din,a u Gevari ceo zmigavac kosta 2000 din... Dakle nije shija neg je vrat.... Videcu da li mogu da sklopim sada kad dodjem gajbi,ako ne,ne gine mi ceo zmigavac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Novembar 8, 2012 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan pritom, za 500 din vise imaces potpuno nov par migavaca. stare mozes da steknes zlu-ne-trebalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Novembar 8, 2012 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Zapravo nije par zmigavaca nego komad,dakle ceo zmigavac u kompletu.Nazalost ne ide u paru.Da ide u paru za 2000 din ne bih razmisljao.... Ma sta sad jebiga,desava se,sledeci put vise paznje.A ovaj stari ide u stek ukoliko se ne daj Boze nesto desi,pa cisto da imam neku rezervu.Izlepicu plastiku i vratiti na zmigavac i ustekati negde sa strane sto ti kazes zlu ne trebalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Novembar 8, 2012 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan idi do moto Land-a, ili ih zovi. Mislim da se otprilike po toj ceni mogao naci par migavaca, a ne samo komad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Novembar 8, 2012 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam se cuo sa njima oni imaju samo one univerzalne zmigavce,a nijedan mi ne ide bas na kle'a.A ako bi menjao zadnje u obliku morao bih i prednje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Novembar 8, 2012 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Obratite dobro paznju da migavci za KLE ne idu "na sraf" vec se glave u plastiku tako da bez nekog grunfovanja ne mogu da se ubace obicni zamenski migavci. Inace u Gevari ih nema vec dugo, znaju samo cenu, a na pitanje da li mogu da se poruce krajnje su neodredjeni. Iz meni nepoznatih razloga ispostavilo se da su nasi migavci(ja isto kuburim sa njima) neka vrsta egzotike i da se tesko ili skupo nalaze. Kleovci jednodnevni izlet je u pitanju -----> Ostrvica ko je zaiteresovan za voznju neka se javne Moje planinarsko drustvo ima dom na Rudniku pa dok sam bio mladji dosta sam boravio na njemu. Ukoliko vas vreme posluzi definitivno ga vredi obici. Ako ima zainteresovanih mozete i malo losijim makadamom do vrha Rudnika(ne mislim na Ostrvicu). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare70a 1399 Napisano Novembar 9, 2012 veloce come un proiettile , 728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa Gts Super 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam migavce porucivao ovde (motodelovi.),poslali mi i sve je bilo Ok. To je bilo prosle godine.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4444 Napisano Novembar 9, 2012 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Danas produzena registracija, ~10700 din sa tehnickim pregledom. Ja zadovoljan cenom. Jos zeleni karton, ali njega cu kada zatreba. Pre neki dan sam ispustio vazduh iz prednje viljuske, moram priznati da mi se vise svidja ovako mekan prednji kraj. Razlika je narocito ocigledna na losim putevima i van puta, mnogo bolje upija neravnine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Novembar 9, 2012 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ja vise volim kada su malo napumpane, jer kada moram naglo da zakocim, a vile su ispumpane, propadnu do kraja, i zabodem se na napred, dok ovako, malo je tvrdji po rupama, ali se vozim sigurnije, barem je meni takav osecaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Novembar 9, 2012 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Sad bas citam vezano za motodelove da nisu bas azurni itd... A ne bih bas da cekam na plastiku zmigavca mesec dana... Subotom naravno ne rade,tako da moram da cekam ponedeljak i naravno da ocekujem da taj dan nece poslati.... Nzm bas .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Novembar 9, 2012 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Sad bas citam vezano za motodelove da nisu bas azurni itd... A ne bih bas da cekam na plastiku zmigavca mesec dana... Subotom naravno ne rade,tako da moram da cekam ponedeljak i naravno da ocekujem da taj dan nece poslati.... Nzm bas .... Čekaćeš utorak. Ponedeljak neradni dan, praznik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Novembar 9, 2012 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Da,upravo mi je i to palo na pamet. Sve nesto mislim da uzmem zmigavac ceo za 15e i da porucim par stakla cisto za rezervu pa kad stigne dobro doslo. Realno i prednji i zadnji zmigavci su univerzalni tacnije,zadnji levi odgovara zadnjem desnom jer se bode u u onaj nosac,a prednji su takodje isti koliko sam ja video. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Novembar 10, 2012 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan drugari,kupio sam antifriz i hocu da ga zamenim ,ali do sada nisam to radio na kle-u...moze pomoc oko toga kako se menja? pretpostavljam da treba da zagrejem motor,pootvaram cepove na hladnjaku i posudi ispod sedista ,e sad...koje crevo da skinem kako bi ispustio maximum starog antifrizA? znam da trebam da skinem crevo u najnizoj tacki kod vodene pumpe,ali i to koje je najnize mi deluje da je mnogo visoko i da ipak nece sve iscureti... i da li trebam da skidam i crevo na posudi ispod sedista ? to pitam zato sto znam da izmedju sistema i te posude postoji termostat koji mora da se otvori kako bi ti sudovi bili spojeni...a znamo kad i kako termostat otvara... p.s.probao sam u temi da nadjem kako se menja antifriz,ali nisam uspeo da nadjem a malo mi i otezava to sto pretrazujem preko mob-a.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4444 Napisano Novembar 10, 2012 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan drugari,kupio sam antifriz i hocu da ga zamenim ,ali do sada nisam to radio na kle-u...moze pomoc oko toga kako se menja? pretpostavljam da treba da zagrejem motor,pootvaram cepove na hladnjaku i posudi ispod sedista ,e sad...koje crevo da skinem kako bi ispustio maximum starog antifrizA? znam da trebam da skinem crevo u najnizoj tacki kod vodene pumpe,ali i to koje je najnize mi deluje da je mnogo visoko i da ipak nece sve iscureti... i da li trebam da skidam i crevo na posudi ispod sedista ? to pitam zato sto znam da izmedju sistema i te posude postoji termostat koji mora da se otvori kako bi ti sudovi bili spojeni...a znamo kad i kako termostat otvara... p.s.probao sam u temi da nadjem kako se menja antifriz,ali nisam uspeo da nadjem a malo mi i otezava to sto pretrazujem preko mob-a.. Ne znam kako stojis sa Engleskim, evo delova servisnog upustva koji se odnose na zamenu antifriza. Ako bude trebalo pojasnjenje javi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Novembar 11, 2012 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan ne cvetam bas kad je eng. u pitanju,ali uspecu da se snadjem ,pitacu cika translate.google.com da mi prevede hvala u svakom slucaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle kš 20 Napisano Novembar 11, 2012 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Kruševac Motocikl: Kawasaki KLE Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio danas antifriz,nije komplikovano.Samo sto sam možda trebao prvo proveriti stari iz Švajcarske sad kada sam ga ispustio deluje bolje nego novi naš. Marphi pre pocetka zamene nabavi novu podlošku. HVALA na savetima Srle(Srle69) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Novembar 11, 2012 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan ovaj sto je sad u motoru je sigurno unutra vec 2 godine,acitao sam negde da i antifriz ima svoj rok trajanja koji je od prilike bas toliko,2 god.,sto se tice podloske,pretpostavljam da tu ide bakarna podloska? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Madiv 101 Napisano Novembar 12, 2012 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Hehe, svi nesto radimo. Ja zamenio dogbones, i prosto ne mogu da verujem koliko "mala" stvar pravi ogromnu razliku, ne samo u visini motora vec upravljivosti, u mom slucaju na bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Novembar 12, 2012 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Hehe, ces od sad uvek da nosis tu cigu sa sobom? P.S. Prelep KLE! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...