Jump to content

Moto Zajednica

Enduro Kaciga sa Vizirom

Recommended Posts

• www.markone-pegaz.rs, 2428 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!
  Citiraj

Mogu li da se pobroje koje sve enduro kacige sa vizirom postoje (marka, model) i gde mogu da se kupe kod nas.

I ima li Airoh u Beogradu negde?

I cene! I cene! :)

Mislim da to nije reklama već pomoć pri kupovini? Šta urednici misle?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Marushin je, pored Arai, Shoei, HJC i UVEX, izbacio enduro-supermoto kacigu sa vizirom. Radi se o modelu X-Moto.

Ima "nadimak" 3 u jednoj jer se može koristiti kao kros kaciga, putna enduro i za super-moto. Odlična kombinacija za nas. Idemo u šumu - skinemo vizir i zamenimo ga naočarima! Izađemo na drum - stavimo vizir! Naprednom FCH tehnologijom omogućena je izrada školjke od fiberglasa i kaciga teži 1550 grama. Poređenja radi, SHOEI Hornet DS je teška 1430 +/-50 grama. E sad, SHOEI Hornet košta 459 evra, a model o kojem pričam 149 evra, odnosno 159 evra sareni model Squadron (informacija iz Polo kataloga za 2008.) Naravno da je SHOEI kaciga kvalitetnija i donekle opravdava visinu cene, ali mislim da je za nase uslove daleko prihvatljivija cena Marushin kacige. Nije mi najjasnije da li postoje providni viziri za kacigu jer znamo za probleme u noćnoj vožnji sa tamnim vizirima.

X-Moto ima "brzu kopču" (kao na Nolan kacigama) i unutrašnjost koja se vadi kako bi se dobro oprala.

I za kraj - slike:

SQUADRON

7466squadron_blk.jpg

BLACK

5896x_moto_black.jpg

SILVER

5410x_moto_silver.jpg

MARUSHIN kacige uvozi "Export auto". Prodavnica im se nalazi u Golsvortijevoj 31.

tel. (011) 30 88 866

Aj pa tako!  ;)

Citiraj

Koja je bolja od ova 2 modela, Airoh ili Marushin?

Za Airoh treba da idem u NS jer ih nisam video nigde u BG-u.

Ne mogu da kažem koja je bolja, ali sam kupio Airoh. Meni sasvim odgovara. Imao sam malih problema sa žuljanjem ali sam je "razgazio" pa je sada podnošljivo. (Imam izgleda ćoškastu glavu :) )

Kaciga je dobra po gradu, nisam još skidao šilt jer me mrzi da se drndam oko toga. Na autoputu malo zujka ali mi ne smeta jer mi je prethodna brujala.

Mikka kaže da je njegova nova kaciga mnogo tiša od Airoh-a... imao je istu kao moju pa je prodao zbog buke. Ne znam, ja bolju nisam imao. :)

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer
  Citiraj

Za Airoh treba da idem u NS jer ih nisam video nigde u BG-u.

Airoh imas u KDM-u, u onoj radnji u bloku 23. Ne moraš u NS!  ;)

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS
  Citiraj

Citiraj

A cena?

Malo pazljivije citaj! :)

Imas pravo. Kad sam stigao do dela gde se pominje "459 evra" dalje sam samo slike gledao. Sorry.

Inace, Airoh S4 u Louisu kosta 179€ i ta je najjeftinija enduro kaciga u katalogu, tako da je cena za Marushin super. Meni se najvise svidja mat crna .  :D

• Zainteresovan, 927 postova
  • Motocikl: Honda Transalp 600V

Da mat crna je najlepša, ali mi se čini da mi se neko žalio da mu mnogo duva ispod brade pa da mora stalno da drži glavu sagnutu???

Koliko puta sam rekla da ujednoj rečenici :D :D :D :D

Citiraj

Da mat crna je najlepša, ali mi se čini da mi se neko žalio da mu mnogo duva ispod brade pa da mora stalno da drži glavu sagnutu???

Koliko puta sam rekla da ujednoj rečenici :D :D :D :D

mmm... 1, 2, 3, 4, 5  ;) + 1 u drugoj :) Jel ti to vežbaš za neku specijalnu priliku?!  ;D ;D ;D

To duvanje izgleda zavisi od vetrobrana na motoru. Moja kaciga (Airoh) nije strašna po tom pitanju. Dobra potkapa to rešava savršeno. Onomad (pred uskrs) kada smo išli na Kopaonik (Dragica i ja), temperatura je bila 0-4oC i sa potkapom do preko nosa nisam imao problema sa zimom... ali sa magljenjem čim stanem - jesam.

Citiraj

Mat crna je extra. Svidja mi se a i cena je ok. Zna li neko jel ima negde u Novom Sadu da se kupi?

Ako misliš na Airoh S4 nju imaš u Primoto-u na futočom putu preko puta Univer-a. Adresu i telefone imaš u "prodavnice" lepljivom postu.

airohsupermoto.bmp

• Zainteresovan, 572 postova
  • Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R

Da ne otvaram novu temu postavicu pitanje ovde:

Planiram da sutra porucim iz Luisa Uvex enduro ,ali se bojim da necu pogoditi velicinu bez probe i razisljam da je mozda bolje da dodem do BG ili NS po Airoh S4 . Ako je neko imao iskustva sa Uvex Enduro neka se javi (ja sam je samo na slici vidio). Koja je cijena Airoh s4 u Srbiji?

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

Pa koliko ja znam.. kod nas jedino pomenuti Airoh i UVEX od tih sa vizirom za neke pristojne pare. A ko mozes da odvojis 500 evropskih novcanih jedinica... onda juri Arai ili BMW!

Airoh na NBGD i u NS Primoto...

• Drug član, 1073 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

Koristim BMW Enduro (tamno sivu) kacigu i zadovoljan sam, odlicno dihtuje, ne curi po kisi, vizir se ne magli i to uopste se ne magli ni malo sto meni mnogo znaci............retko je naci kacigu koja  ima osobinu da se ne magli vizir.

Cena jeste visoka......ali zato dobijas kvalitet koji traje.

Treba misliti da u slucaju pada "valja" imati kvalitetnu kacigu na glavi.

Malo upozorenje Mladjim kolegama....posle pada OBAVEZNO promeniti kacigu, ovu oguljenu staviti u raf za uspomenu.

Pozdrav svim bikerima u Srbiji.....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja