Jump to content

Moto Zajednica

pomoc suzuki se gasi

Recommended Posts

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: suzuki 750

Pozdrav svima..imam sledeci problem:

Motor je suzuki gsxr 750 godina 1993. Imao sam problema oko vodene pumpe ali sam to rijesio ( pustala malo vodu, stavljena druga.problem rijesen).

Sjedem na motor upalim ga ,sve uredu radi super.

Krecem i palim svijetla.

Kada sam upalio svijetla motor se odmah ugasio, pokusam ponovo i ista stvar cim upalim svjetla motor se ugasi....

Molim pomoc...znali neko u cemu je problem..unapred hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 194 postova
  • Motocikl: honda cb 500,puch 250sg,MAS175 1930, kawasaki klr 650,tomos tori, tomos mc 50,

da je kratak spoj izgoreo bi neki osigurac pretpostavljam, verovatno je do punjenja.

• U prolazu, 15 postova

Sada sam provjerio...na leru pokazuje 14.38 a kada dam gas oko 15.40 jwl to znaci da je regler ok ,a ako jeste sta dalje kako da nadjem gdje je,ako je, kratak spoj..

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 1250

Ja mislim da ne bi trebalo preko 14.2 da puni i da je to sto si ti izmerio previse. Jel ti se pregreva akumulator posle par min. rada motora? On kad se sjebe zna opasno da zasmrdi..  Tu nema popravke ako je do njega, samo drugi da nabavis.. u njemu izgore neke diode i moze na otpad..

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 1250

E onda stvarno ne znam sta da ti kazem. Moje misljenje je da ga on prepunjava.. ja kad sam imao takav problem, meni se usijao akumulator. Jedino da sacekas nekog elektricara ili nekog ko se bolje razume da ti kaze da li je taj napon ok.

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

druže, verovatno ti probijajo šalteri ručice na korman, pa ga zato momentalno ugasiš.....skini ručicu, upali motor i upali svetla. Ako ti radi, to je onda problem....

• U prolazu, 15 postova

E ovako. Prije nego sam upalio motor skinem rucicu i prekidac i upalim motor i sve ok rade i svijetla i ne gasi se. Ja sav sretan, vrati sve opet na svoje mjesto,ponovo upalim i sve ok.i onda pocnem vracati i ostale stvari na svoje mjesto. Naravno ponovoupalim motor upalim svijetla on se opet ugasi.Onda ponovo skinem prekidac svijetala upalim motor, upalim svijetla on se ponovo ugasi. Ajde da probam jos jednom,dam kontakt a ono ni nista,nikakvog znaka zivota ni lampica od lera ne svijetli...i sta sad da radim gotovo sam poludio....

• Drug član, 2861 postova
  • Motocikl: strom 650

Pa kvar je u prekidaču koji se koristi za svetla i kil.Koji si ti kolko čitam rasklapao,

E pa lepo stavi slike da vidimo šta si pokvario pa možda i budemo u mogućnosti da pomognemo.

• Drug član, 1286 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L

Mozda ti je jednostavno neki saraf zardjao i ne provodi struju,kreni od kontakt brave pa redom i posebno obrati paznju na sve konekcije,zardja i pravi sranje,kontakt sprej i smirglu u ruke i redom.

• U prolazu, 15 postova

E ovako jedan problem je rjesen ponovo se vratila struja na kontakt bravu. Bio je problem u slabom kontaktu, medutim i dalje problem oko svjetala. Sve sam pregledao i nisam mogao naci problem pa sam zvao majstora da dodje da pogleda pa sutra javim u cemu je problem...

• U prolazu, 15 postova

Hm..dosao prije nekoliko minuta majstor da sve to pregleda. Kaze on objsani mi sta se desava sa motorom i ja mu objasnim. Kaze upali motor,ja upalim. Eh sad upali svijetla ja upalim. I sta se desi. NISTA. Motor radi da nemoze bolje svetla svijetle ko nikad i sve radi u najboljem redu. Pa nije moguce. Palili smo i gasili motor 10 puta, i sve radi perfektno. I naravno covjek sve pregledo i sve uredu. Kad je kreno kuci rece mi da probam jos koji dan hocel biti sve ok, ako ne bude da ga zovem opet. Eto i cuda se desavaju. Nadam se da ce sve biti uredu al cisto sumnjam.

• U prolazu, 15 postova

Da nebih otvarao novu temu moze i ovdje...

Imam dva pitanja:

Prvo

Ovaj motor nema zmigavce, nema ni instalaciju za zmigavce.

Znaci potrebna mi je neka sema kako da ih spojim

Drugo:

Na topu izgleda da je bila rupa sa unutrasnje strane o to je neko necim zakrpio. Koliko ja mogu da vidim ostecen je samo vanjski dio...pa bih volio to uraditi na malo ljepsi nacin nego to izglefa sad..

Dali zna neko kako....post-39062-0-18379500-1457978910.jpgpost-39062-0-01832300-1457979286.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja