Jump to content

Moto Zajednica

Xenon

Recommended Posts

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Цркавају и влакнуше да, а ове док раде раде посао много боље. Која год.

Само сам чуо да се ове кинеске LED нису баш добро показале што се тиче осветљења.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Belo (plavičasto) osvetljenje subjektivno deluje kao da daje bolji osvetljaj, što (uglavnom) nije tačno. U svakom slučaju prilikom lošijih uslova (kiša, magla, prašina, ....) žućkasta svetla neuporedivo bolje osvetljavaju put od belo-plavičastih.

Što se tiče upotrebe xenon osvetljenja u klasičnim farovima (bez sočiva), to nikako ne preporučujem jer smeta drugim učesnicima.

Što se tiče ugradnje xenona u farove sa sočivima stvar je bolja po ostale učesnike, međutim ugradnjom kineske opreme od par hiljada dinara (osim što dobijemo belo svetlo) ne dobijamo gotovo nikakvo poboljšanje osvetljaja.Sa skupljim uređajem je već druga priča, ali u svakom slučaju ne stavljati nikako sijalice sa temperaturom svetla od preko 4300k.

A inače je i moja preporuka ugradnja Philipsove sijalice koju je spomenuo Lalajko.

Ja se upravo spremam da na svom motoru ugradim ove sijalice (h7) za osnovno dugo svetlo i za dodatna sočiva (kratko-dugo) koje sam namontirao. Inače mi je u sočivu za osnovno kratko svetlo jeftina kineska xenon sijalica i uopšte nisam zadovoljan osvetljajem

Нисам разумео само ово за уградњу сета. Да ли мислиш само на ксенон, или сет са сочивом?

Какав је твој став о уграђивању моримото пројектора?

• Integrisan, 9298 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Nekad su bile obicne sijalice, zatim su stavljeni xenoni, ubrzo se preslo na LED (dosta dosta lose svetli u odnosu na xenon) i na kraju su legli Morimoto projektori ( originalni )........ nesto vise o tome, moze se videti u ovoj TEMI, pocevsi od 2067 posta.

• Integrisan, 9298 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Nemam, Miloš je kupio od nekog lika, kinezi su u pitanju i ne bi nikom preporucio Led sujalice u ob. svetlo.

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650

Morate prvo odvojiti xenone na dve osnovne vrste AC xenoni i DC xenoni. AC xeneni se ugrađuju fabrički i prvi kompleti iz kine su takođe bili AC a trenutno na tržištu je jedino Bear komplet AC i možda po neki retki sitni uvoznik ima neki komplet. Razlika AC xenon i Halogena sijalica je veoma očigledna i možete slobodno da stavite 6000K, videćete lepo i na mokrom putu, jer je sama jačina osvetljenja i do 3 puta jača nego kod halogenih sijalica.AC kompleti uglavnom dolaze sa garancijom i jedan komplet sigurno gura 2 godine bez bilo kakvih problema.AC xenon možete još da razlikujete tako što ćete da oslušnete balaste kad palite hladne sijalice, balasti zuje dok se sijalica ne ugreje i posle prestaju.

DC xenoni, ili u prevodu H7 xenoni za 20 e, to bi već sama cena trebalo sve da vam kaže. To samo naizgled u faru svetli isto, dok je razlika u jačini svetlosti na putu više nego očigledna. DC kompleti idu bez garancije, a šta mislite zašto.....

LED zamenske sijalice, H7, H4 itd, kvalitetnije varijante će sigurno da svetle odlično, ali VAMA, a ostali učesnici u sabraćaju cccc, naime, znaju da svetle na sve strane, gore, dole itd, i ne mogu da se našteluju nikako.

• Podržavam 1

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Hmm ajde da pridodam svoje iskustvo.

1. Automobil, u pitanju far obican H4 sijalica. Pre 6 godina, kupim Bear Paw H4 AC xenon kit 4300k 35w (instalacije, balasti, sijalice, metalne caure za kontrolu snopa) . Ugradim, fantazija. Problem, snop svetla fokusiran ali ne tamo gde bi trebalo da bude. 2h kasnije savrseno umereni farovi, savrsen snop odlicnog intenziteta (cisto belo svetlo sa prizvukom roze nijanse) ne zavisno od atmosferskih prilika idealno osvetljen asfalt. Prosle godine crkne prva sijalica(nakon 5god) stavim zamensku NN proizvodjaca 4300k 35w DC (Ac nisu imali) ,kvalitet i umerenost snopa nepromenjeni, intenzitet osvetljenja 4x losiji, jednostavno smesa gasa unutar sijalice loseg kvaliteta, isporucuje nedovoljno lumena.

Problem: Ne mogu da nadjem AC sijalicu.

Resenje: Naci AC sijalicu.

2.Motocikl:

H3 sijalica, kratko svetlo sa socivom. NN set 4300k 35w DC. Jako, jako veliko razocarenje. Svetli bolje od halogene, ne moze ni da pridje ksenonima na kolima po intenzitetu svetla.

Savrsen snop, ostre ivice snopa idealnog oblika sa mogucnoscu jos pedantnijeg umeravanja, ALI intenzitet svetla :(

Resenje : Naci AC set/sijalicu.

Ac i Dc se mogu mesati, dolazi do pojave treperenja sijalice u nekim trenutcima koriscenja, ali radi. Moguce da ima jos problema, nisam ih primetio / iskusio.

Zakljucak: Nemojte suditi na osnovu jednog iskustva, Xenon setovi su jako dobra stvar ako se koristi kvalitetna oprema,na adekvatan nacin, uz malo znanja, u ostalom to vazi za sve na svetu, jel?!

Problem je,sto je nase trziste preplavljeno lako dostupnim djubretom od proizvoda pristupacne magicne cene 20€.

• Drug član, 1488 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

iz mog iskustva osram ne preporucujem , slican je xenonu , ali traje jako kratko...  dokaz u prilogu

philips exstreme vision je dobra prica , ali bato , sijelica 2.700 din...

xenon je xenon ...

blicanje sa BIxenonima ima jaci efekat nego najbucniji auspuh - provereno ;) 

post-27256-0-34511800-1455993735.jpg

pa i treba da bude kad se stavi ono plavo uzasno ...

stavis 4300 ili 5000 i nema problema ...

ja ti garantujem da izmedju nightbraker i xenona nema razlike u belini - koristio sam i jedno i drugo ...

neko kaze , mana xenona sto kad crkne sijelica - nemas svetlo , dok kod obicnih sijelica ako crkne kratko dodjes do kuce sa dugim..

ja kazem - greska ! . .prvo , xenon daje naznake kad ce da crkne , a drugo , meni sijelica stoji u gepeku , ako i crkne xenon , skinem dzek , izvadim sijelicu , metnem obicnu i kuci ... cirka - 5 min 

• Zainteresovan, 580 postova

pa i treba da bude kad se stavi ono plavo uzasno ...

stavis 4300 ili 5000 i nema problema ...

Ovo ću da uzmem za potpis, toliko mi je iritantno da jednostavno ne mogu da opišem, jedva čekam kada će uvesti zakon i za to...

A što se tiče beline što ima nightbreaker, meni iskreno nije to toliko beličasta svetlost....

@ king - cekaj , jel me teras da kopam po slikama sad  da ti dokazujem ?

iskreno , to sa registarcijom i problemom sa xenonima je toliko daleko da ne mogu da ti opisem...

gde ti zivis  ? u kojoj zemlji ? kad si zadnji put terao motor na tehnicki ? drugo , eto cisto iz inata ( za onih 5 min ) stavljam obicnu sijelicu , prolazim tehnicki i kad dodjem kuci , opet za  5 min vratim xenon ...   ;)

( gde su zatamnjena stakla ? gde su cigani sa freza / kolima ?  gde su automobili stari 30 i kusur godina ? gde je jos milion stvari )

@ borisa - ma narvno da je ISTI po belini kao xenon

• Zainteresovan, 580 postova

Uff ovo je teško da se prepozna razlika iskreno. Ali na kolima se itekako primećuje barem kod mene, to sam poptuno ubeđen.

I da meni ove tvoje sve slike liče kao da su od nightbreaker sijalice.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja