PEKI-BMW 3 Napisano Februar 5, 2016 U prolazu, 14 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Honda Molly 60 u Srbiji Kao sto gore napisah , gde u Srbiji mogu da nabavim pomenuru pastu Honda Molly 60 ? Hvala Nesto se i pisalo da je nova M77 isto tako dobra pa ako neko ima iskustva neka napise. - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Februar 5, 2016 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Зар нема "Ликви Моли" неки такав производ доступан и код нас? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Februar 5, 2016 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Ne pravi se vise mada je ima ponegde po inostranstvu, verovatno zaostale zalihe. Ne secam se da li je bas ova M77 ali novija Hondina pasta sa molijem ima znatno manji procenat istog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Februar 5, 2016 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Honda Molly 60 u Srbiji Kao sto gore napisah , gde u Srbiji mogu da nabavim pomenuru pastu Honda Molly 60 ? Hvala Nesto se i pisalo da je nova M77 isto tako dobra pa ako neko ima iskustva neka napise. - Ako polazim iz svog iskustva , Hondina pasta nije istog kvaliteta...to bi samo ovi iz Honde to hteli...... Pod drugo, ta hondina pasta je za sklapanje, a ti svog BMW-ja samo održavaš..... A pod treće, ako ti to treba za mazanje ripni na kardanu, idi u prvu prodavnicu sa opremom za čamce i kupi bilokoju mast za brodske ili motorske "pete" (onaj deo što viri iz čamca i na njemu je propeler....). Važno ti je da trpi velika opterečenja, da je koliko-toliko temperaturno stabilna i da je voda ne ispire. Verovatno bi ti i član Đunta pomogao oko toga, pošto Fuchs ima svašta od maziva. Ali Hondinu nikako.....posle če se hvale da je njihova mast OEM mast za BMW.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Februar 5, 2016 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ako polazim iz svog iskustva , Hondina pasta nije istog kvaliteta...to bi samo ovi iz Honde to hteli...... Pod drugo, ta hondina pasta je za sklapanje, a ti svog BMW-ja samo održavaš..... A pod treće, ako ti to treba za mazanje ripni na kardanu, idi u prvu prodavnicu sa opremom za čamce i kupi bilokoju mast za brodske ili motorske "pete" (onaj deo što viri iz čamca i na njemu je propeler....). Važno ti je da trpi velika opterečenja, da je koliko-toliko temperaturno stabilna i da je voda ne ispire. Verovatno bi ti i član Đunta pomogao oko toga, pošto Fuchs ima svašta od maziva. Ali Hondinu nikako.....posle če se hvale da je njihova mast OEM mast za BMW.... Tako je. Fuchs ima pastu al nije što je oko 150€ kilo, nego što je nema u malom pakovanju. "Marine" ima, ali mislim da nije dovoljna jaka da izdrži toliko klzno trenje a koristim je poprilčno. Alternativa je neka pasta sa aluminijum ili bakrom, za lične potrebe imam pod OEM etiketom. Nisam od pomoći indirektno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Februar 5, 2016 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Ako polazim iz svog iskustva , Hondina pasta nije istog kvaliteta...to bi samo ovi iz Honde to hteli...... Pod drugo, ta hondina pasta je za sklapanje, a ti svog BMW-ja samo održavaš..... A pod treće, ako ti to treba za mazanje ripni na kardanu, idi u prvu prodavnicu sa opremom za čamce i kupi bilokoju mast za brodske ili motorske "pete" (onaj deo što viri iz čamca i na njemu je propeler....). Važno ti je da trpi velika opterečenja, da je koliko-toliko temperaturno stabilna i da je voda ne ispire. Verovatno bi ti i član Đunta pomogao oko toga, pošto Fuchs ima svašta od maziva. Ali Hondinu nikako.....posle če se hvale da je njihova mast OEM mast za BMW.... Tako je. Fuchs ima pastu al nije što je oko 150€ kilo, nego što je nema u malom pakovanju. "Marine" ima, ali mislim da nije dovoljna jaka da izdrži toliko klzno trenje a koristim je poprilčno. Alternativa je neka pasta sa aluminijum ili bakrom, za lične potrebe imam pod OEM etiketom. Nisam od pomoći indirektno. Ne poznajem Fuchs-ov marine program, ali nešto slično ovom https://www.quicksilver-products.com/en/products/marine/outboard/lubricant/marine-grease/ sam koristio kod "inbord" i "outbord" motora za podmazivanje ripni. A to su bile mašine od 120-400 konja. Nikada nikakvih problema.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PEKI-BMW 3 Napisano Februar 6, 2016 U prolazu, 14 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Nesto sam citao po Americkim i Nemackim forumima da treba da se maze pasta na svakih 15 K do 20 K valjda prevencije radi kako bi se sprecila eventualna ostecenja . Isto tako pisu da je razlika izmedju grease i paste , tako da preporucuju samo PASTU . Za njih je Honda i Liqui Moly kvalitet . Pa eto zato me i zainteresovalo sve to i nabavio bih neku od te dve paste ako je moguce . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Februar 6, 2016 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ako polazim iz svog iskustva , Hondina pasta nije istog kvaliteta...to bi samo ovi iz Honde to hteli...... Pod drugo, ta hondina pasta je za sklapanje, a ti svog BMW-ja samo održavaš..... A pod treće, ako ti to treba za mazanje ripni na kardanu, idi u prvu prodavnicu sa opremom za čamce i kupi bilokoju mast za brodske ili motorske "pete" (onaj deo što viri iz čamca i na njemu je propeler....). Važno ti je da trpi velika opterečenja, da je koliko-toliko temperaturno stabilna i da je voda ne ispire. Verovatno bi ti i član Đunta pomogao oko toga, pošto Fuchs ima svašta od maziva. Ali Hondinu nikako.....posle če se hvale da je njihova mast OEM mast za BMW.... Tako je. Fuchs ima pastu al nije što je oko 150€ kilo, nego što je nema u malom pakovanju. "Marine" ima, ali mislim da nije dovoljna jaka da izdrži toliko klzno trenje a koristim je poprilčno. Alternativa je neka pasta sa aluminijum ili bakrom, za lične potrebe imam pod OEM etiketom. Nisam od pomoći indirektno. Ne poznajem Fuchs-ov marine program, ali nešto slično ovom https://www.quicksilver-products.com/en/products/marine/outboard/lubricant/marine-grease/ sam koristio kod "inbord" i "outbord" motora za podmazivanje ripni. A to su bile mašine od 120-400 konja. Nikada nikakvih problema.... Fuchs-ova "marine" Multifunction ima istu namenu, možda sa širim spektrom upotrebe. Spojnička na vanbrodskom motoru je ista ko i svaka al se uslovi rada razlikuju. Opterećenje ide uvek u jednu stranu dok je u drugu, pri otpuštanju gasa, zanemarivo, dok kod motora je to mnogo više izraženo pa dolazi do bržeg istiskivanja masti, ko kad se rukom nastoji nešto isterati iz rupe pa se vrti levo desno. Sami udarci su kod motora mnogo veći, otpor točka o zemlju i propele o vodu. Ono što čini drastičnu razliku koja je i kritična, jeste klizno aksijalno pomeranje vratila zaokretanjem diferencijala kako vešanje radi a koga nema u čizmi vanbrodskog motora. To podužno oscilovanje se kod modela 1.2 dešava na kraju ka diferencijalu, kod serije 11.xx na sredini, ali ga ima malčice i na zaključanoj strani/stranama i sa istovremenim radijalnim udarcima to traži zahtevno i intervalno podmazivanje. Kod modela 1.2 se to i čini redovito pri zameni ulja u diferencijalu al samo na tom kraju, dok kod 11.xx samo po savesti korisnika il kad nešto gekne. Kod 1.2 gumena harmonika na strani menjača je podložna pucanju, a i druga, mnogo češće nego na seriji 11.xx, a teško se vidi mali proboj i voda i prašina dospevaju na krst pa usled ne podmazivanja se javlja i temperatura i kvar tog gornjeg U jont-a je tipičan kvar na 1200. Sumnjam da postoji još neki uzrok al nisam uspeo da dokučim, jer na serijama 11xx kvar vratila gotovo da ne postoji a podmazuje se ko što rekoh, uglavnom kad crkne veliki lager il pivot ležajevi pa se sve rasklapa. Honda Moly je standardnog kvaliteta, ništa posebno, LM ne znam, ali problem kod svake masti sa molijem je što se vremenom presuši i gromulja. Paste se razlikuje od masti koje nije činkovite za ovo mesto, mada ih ima al su vrlo specifične i retke. Na forumima je dovoljno da neko napiše nešto i onda resavska prepisivačka škola. Vlasnicima 1.2 toplo preporučujem periodičnu kontrolu gornje manžetne i krsta, naravno i podmazivanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Decembar 12, 2017 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan i šta bi na kraju , gde ima da se kupi nešto što bi bilo dobro za podmazivanje ripni kardana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Decembar 13, 2017 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Linkovao sam te ovde čisto da pročitaš kolko tolko na već otvorenu temu. Očigledno se vratila ne održavaju, kod 11xx postoje šrafovi za ispuštanje i punjenje diferencijala i nema rasklapanja pa nikom ne pada napamet, a kod 1200 se verovatno stavlja sve i svašta na zadnjem kraju, a prednji se maže tek kad se menja manžetna, ko da svlači celo kućište zarad podmazivanja. Pošto imam potrebno, ne znam šta bi bilo alternativa i kod nas, u svakom slučaju te obične i grafirne masti nisu nešto, al bolje išta nego ništa u krajnjoj liniji. Ima montaž pasti raznoraznih, ali ovde se radi o drugojačijem zahtevu nego što je uobičajeno, ko kod kuplunga recimo, možda bi ta neka bila barem bliža i svrsishodnija nego izvikane i preporučivane po sistemu, "JA mećem", a bude obična ili obogaćena tovatna mast u stvari. U svakom slučaju, specifične i visoko zahtevne masti i paste su skupe, retko kad ih ima u malim pakovanjima, obično trgovci sami prepakuju u konzerve, i još ređe u maloprodajama mogu da se nađu čak i po inostranstvu, kod nas da ne pričamo, a i pitaj Boga šta se trpa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Decembar 13, 2017 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno i za ove informacije,alo nesto saznam u medjuvremenu,javljam.Nasao sam castrol, ali pakovanje od 5kg kosta oko 50-ak €, koliko se secam, pa ako neko hoce mozemo da podelimo .Sent from my Nexus 5 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Decembar 13, 2017 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Nem na čem, ne znam šta je ali po ceni bih rekao da to nije ništa posebno, 10€ za kilo je uobičajeno za obične masti, možda malo kvalitetnije. Uzmi montaž pastu za kvačilo od automobila, to sam viđao u malim pakovanjima po radnjama, il traži da kupiš u BMW-u ali isključivo pod šifrom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan1984 35 Napisano Februar 16, 2018 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: Plovim drugim vodama Prijavi odgovor kao problematičan Sta ste na kraju uzeli za podmazivanje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Februar 16, 2018 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo neku pastu iz Nemacke Sent from my Nexus 5 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Februar 16, 2018 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan https://m.ebay.com/itm/NASP-Anti-Seize-150g-Allzweckschutz-Sch%C3%BCtzt-Metalle-vor-Besch%C3%A4digung/292027654863?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649Sent from my Nexus 5 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan1984 35 Napisano Februar 17, 2018 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: Plovim drugim vodama Prijavi odgovor kao problematičan Kako se pokazala u praksi?Jesi li se opredelio za nju nakon istrazivanja ili na preporuku nekoga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Februar 17, 2018 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Nisam je jos koristioSent from my Nexus 5 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan1984 35 Napisano Februar 17, 2018 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: Plovim drugim vodama Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam je upravo kupio,stize mi sledece nedelje.Videcemo kako ce se pokazati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Februar 17, 2018 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Bice bolje nego nistaSent from my Nexus 5 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Februar 17, 2018 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Da bi se zaključio, potrebno je više desetina hiljada kilometara pa i to ne mora da znači ništa jer figuriše mali broj "iskustava", što ne uzeste nešto pedigirano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Jun 27, 2018 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Imate li neki predlog za podmazivanje nutova kardana, znaci konkretan naziv, adresu i broj telefona? Ako ne ovde, nesto sto moze da se poruci postom iz EU i stigne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Jul 13, 2018 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Sta mislite o ovoj masti? http://tektion.rs/ulja-i-maziva/mazive-masti/masti-za-dugotrajno-podmazivanje/liqui-moly-lm-47-long-term-grease-mos2-100gr.-mast-za-dugotrajno-podmazivanje#/product/2002 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6077 Napisano Jul 13, 2018 Drug član, 4154 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim njemački staburags, kao i velika većina u Njemačkoj Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Jul 13, 2018 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Tip paste, cena, sastav...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Jul 13, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan NBU 30 , pogadam ... https://advrider.com/index.php?threads/staburags-nbu-30-grease.15135/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...