BojanFZR 0 Napisano Januar 17, 2016 U prolazu, 29 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima,imam problem sa lancem.Radi se o Yamahi Fzr 600 '92.Lanac mi je toliko otpusten da gornji deo lanca bukvalno lezi na viljusci,probao sam da ga maksimalno zategnem ali nista nisam dobio,lanac je onda zategnut ali i dalje "lezi"na viljusci.Naravno,ni lanac ni lancanici nisu u toliko losem stanju,nisu bas ekstra ali nisu ni losi.Da li moze da smeta to necemu? Nisam to nikada video do sada pa sam malo zbunjen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Momentum 1148 Napisano Januar 17, 2016 Rossista originale, 1063 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ZX-9R C1 Prijavi odgovor kao problematičan Kako ti stoji lanac kad sedis na motoru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 243 Napisano Januar 17, 2016 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje da slikas i stavis sliku ovde meni nesto tu nelogicno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10674 Napisano Januar 17, 2016 Hronični Motociklopata, 7400 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan mozda je prethodni vlasnik stavio duzi lanac nego sto treba, nebih se cudio da je to, ima svakakvih "strucnjaka" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6172 Napisano Januar 17, 2016 Svakom po zasluzi, 12448 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kako ti stoji lanac kad sedis na motoru? Tako je,položaj lanca se gleda sa vozačem na motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Januar 17, 2016 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan i meni se tako cini ali u kawasakijevom opstem uputstvu o odrzavanju motora a i u onom pojedinacnom za svaki motor sve mere koje se navde za zategnustos lanca se odnose na motor bez vozaca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Januar 17, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Za Suzuki V-Strom u servisnom uputstvu piše da se zategnutost lanca proverava i podešava kada je motor na bočnoj nožici, naravno bez vozača. Nije logično, niti praktično lanac proveravati sa vozačem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 811 Napisano Januar 17, 2016 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Za Suzuki V-Strom u servisnom uputstvu piše da se zategnutost lanca proverava i podešava kada je motor na bočnoj nožici, naravno bez vozača. Nije logično, niti praktično lanac proveravati sa vozačem. U tom slučaju je vjerovatno navedeno da lanac treba da ima ''luft'' par cm gore-dole na sredini između lančanika. Kada se sjedne na motor lanac ne bi trebao da dotiče viljušku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Januar 17, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Naravno. Dato je da ima luft 3-5cm. Pogrešno je ovo raditi i na centralnom štenderu jer nema opterećenja. Neki ovako urade, a kad spuste motor imaju pretegnut lanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Januar 17, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Za Suzuki V-Strom u servisnom uputstvu piše da se zategnutost lanca proverava i podešava kada je motor na bočnoj nožici, naravno bez vozača. Nije logično, niti praktično lanac proveravati sa vozačem. I na autobusu piše Lasta - pa ne leti! Da li se lanac po servisnom uputstvu isto zateže za vozača od 60 i od 120 kg? Šta misliš, ima li razlike? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano Januar 17, 2016 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan aj ti slikaj lancanike I lanac pa cemo odmah da ti presudimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Januar 17, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Da li se lanac po servisnom uputstvu isto zateže za vozača od 60 i od 120 kg? Šta misliš, ima li razlike?Ima, ali se prema težini vozača podešava ogibljenje tako da sa vozačem potone do max. 1/3 ukupnog hoda. To nema nikakve veze sa lancem. Osim toga, ne smatram da bolje znam od proizvođača i poštujem njihove instrukcije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Januar 17, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Ja, kao i svaki prosečni Srbin, uputstvo čitam da vidim šta sam zahebo Svaka čast knjigama, ali za neke stvari ipak više verujem iskustvu ljudi, koji doduše nisu pisali servisna uputstva, ali imaju mnogo kilometara pod točkovima. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BojanFZR 0 Napisano Januar 17, 2016 U prolazu, 29 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan I kada sedim i kada ne sedim,lanac i dalje lezi na viljusci,tj. na onoj zastitnoj gumi,bukvalno klize po njoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Januar 17, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ma bre tebi taj lanac nije za taj motor, to je dugacko nesto cim ti sa gornje strane pada, procitaj oznaku na njem, utisnuto na boku alke, a na netu nadji koj lanac ide za tvoj motor i videces da se oznake ne gadjaju.. Ako se gadjaju onda il je za zamenu il moras kod majstora. Mada je Bruno lepo reko,slikaj brate.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BojanFZR 0 Napisano Januar 17, 2016 U prolazu, 29 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio sam da napomenem da zadnja vila nije od fzr-a,ne mogu da provalim od kog je motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Januar 17, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio sam da napomenem da zadnja vila nije od fzr-a,ne mogu da provalim od kog je motora. tu sitnicu si mogao pomenuti.. Idi kod nekog da ti izbaci par alkica sa lanca, za to treba alat, svi majstori ga imaju.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Februar 5, 2016 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan I kada sedim i kada ne sedim,lanac i dalje lezi na viljusci,tj. na onoj zastitnoj gumi,bukvalno klize po njoj. Lanac i treba da kliže po toj zaštitnoj gumi Ako lanac ima odgovarajući broj članaka nema potrebe da se krati, a i glupo je jer ako sa odgovarajućim brojem članaka ne može da se dotegne znači da se istegao preko svake mjere i da mu je krajnje vrjeme za zamjenu, prije nego pukne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BojanFZR 0 Napisano Februar 6, 2016 U prolazu, 29 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Sad ga svakako moram zameniti jer je pukao i polupao mi dekl Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Februar 6, 2016 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan I sad ces umesto desetak hiljada da puknes trideset ako ne i vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BojanFZR 0 Napisano Februar 6, 2016 U prolazu, 29 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Sredio sam sve..kupio nov lanac i lancanike,drugi dekl i nasuo novo ulje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BojanFZR 0 Napisano Februar 6, 2016 U prolazu, 29 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Sredio sam sve..kupio nov lanac i lancanike,drugi dekl i nasuo novo ulje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Momentum 1148 Napisano Februar 6, 2016 Rossista originale, 1063 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ZX-9R C1 Prijavi odgovor kao problematičan mogao si sve to izbeci da si prestao da vozis motor onog momenta kad si skontao da ti lanac "visi". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Februar 6, 2016 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan mogao si sve to izbeci da si prestao da vozis motor onog momenta kad si skontao da ti lanac "visi". Jes, a kako bi onda omladina učila na tuđim greškama? A on je sretan, jeftino je prošao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BojanFZR 0 Napisano Februar 7, 2016 U prolazu, 29 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Sto je najgore nisam ga ni vozio,napravio sam mozda 500 km od kako sam ga kupio,i sednem pre neki dan da se provozam da me zelja mine i jbg.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...