sasamajstor 54 Napisano Decembar 23, 2015 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1200ST Prijavi odgovor kao problematičan Koliko me pamćenje služi ide 7.5W ali najbolje tamo gde uzimaš semeringe traži i ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4267 Napisano Decembar 23, 2015 motoras, 2461 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Na kraju price bices ponosan na sebe sto si sam nesto uradio na svom motoru. I bice ti smesno kada vidis koliko je to u stvari lako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Decembar 24, 2015 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Jel vi to mene zajebavate, kakav specijalan alat (standardni kljucevi i fem za zagrevanje vijaka, jer ima na njima onaj lepak da se osigura od odvrtanja) a najspecijalniji alat je menzura za sipanje ulja (da bude u oba stapa ista kolicina). Kakva kontra odvrtanja, tu nema nista u stapovima sto se odvrce ( u cizmi se nalaze samo teflon cevi, bez ikakvih optuga i zajebancija). Stvarno me brukas, i necu vise da ti kazem da je prva brzina dole, a ostale u H. E da, ovu fotku sto je stavio Djunta, to on kufa kafu pa da mu ne iscuri ima cep. "Drži vodu,dok majstor-i ne odu" jel tako. U RT 1.2 model K26 ide 450ml, u K26 11 460ml, 470 ide u 1.1 pa različito redom od modela do modela. Ulje uzmeš OEM BMW, Red Line il Silkolene, lično ti predlažem Silkolene Pro RSF 2.5WT il 5WT pošto voziš ravnim brzim putevima, trkaćeg ranga, multigradno, ne osciluje performansa na toplo hladno, sintetika sa estrom. ( Ne treba da bune brojčane oznake, gleda se indeks viskoznosti). Svako ulje je podložno intervalu bez obzira ša BMW navodio, jednako ko sa uljem u diferencijalu. Ulje u amortizerima se menja do 30K, nema razloga da i ovde ostane duže. Kod klasične viljuške je interval na 2 godine, mnogi praktikuju godišnje. Ulje u štapovima se degradira, ima tu poprilične temprature, nestaje kapilarno vremenom, upija vlagu i prljavštinu kad spoljni semering popusti. Unutar čizme su 2 metalna ležaja oslojena bronzom i teflonom sa "grafitom" od par mikrona, zatim 4 plastične čaure celom dužinom sa jako malim zazorom i praktično dobro čišćenje nije moguće bez izbijanja gornjeg ležaja za šta je potreban neki izvlakač, za donji specifičan iako jednostavan. Štapovi jesu ekstremno tvrdi al nisu ne poderivi i kad prljavština prodre i nataloži se, ribaju sve kontaktne površine koje mogu uzrokovati skup kvar. GS, 83K, sve suvo, predpostavka da ulje nije menjano 35K, pod rukom dobro al falilo oko 15%, nejednakost oko 30ml, vidi se talog nakon prvog ispuštanja: Semerinzi stradaju vremenom i od rada, gornji prvi pousti i tad propusti prljavštinu i procuri zaptivni, i kad su cevke ovalne i krive usled nekog udarca, pa ih potrebno prekontrolisati, ispraviti po potrebi, i ispolirati da se osveži mreža. Ima boljih semeringa od OEM al su oni uvek sigurni i vereovatno će doći namazani specijalnom mašću koja em podmazuje em delimično neutrališe prljavštinu, za jednu zamenu se ne isplati uzimati mast. Sa aftermarket semerinzima se štedi dvadesetak € no znam niz procurivanja vrlo brzo nakon zamene što istina može biti iz nekog drugog razloga. Za redovnu zamenu nije potrebno skidati čizme nit je to uputno jer zbog zazora u šrafovima, posle mora da se dotera geometrija, ja koristim šablone al ima i dalje zezanja. Odviju se cevke na kormanu koji se potom okrene u stranu i cev izvuče, odvije ispusni šraf, propere i nalije novo ulje. Potrebno je ozraćiti sistem, ko što rekoh, ja ostavljam vazduh u ravnotežnoj poziciji. Nivelator sa linka je adekvatan al čizma mora da bude vertikalna, za šta postoje posebni nosači, na samom motoru je neupotrebljiv. Ovde ima pojašnjenje: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/64269-ulje-u-vilama-zamena-i-odredivanje-nivoa/?p=1069226 Pošto si isprva iskazao nespremnost a u BMW telelever štapovima nema opruga, cena kod mehaničara će biti polovačena, predlažem ti da uradiš u servisu, net i Yotube klipovi su vrlo zavodljivi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2680 Napisano Decembar 24, 2015 Drug član, 1225 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Ja sve sto pisem (citaj dam neki savet ) je 45 godina iskustva, na raznim markama motora (najvise marke BMW ) i predjenih nekoliko stotina hiljada kilometara tim istim motorima, i ne zeleci nikada da solim nekom pamet (inace sam ceo zivotni vek do penzije, proveo kao masinac ) ko hoce da prihvati savet, dobro, ko nece opet, dobro, i za sada sto se ove teme tice, odoh ja u slikare, uz duzno postovanje istih. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1564 Napisano Decembar 24, 2015 Drug član, 1306 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1564 Napisano Decembar 24, 2015 Drug član, 1306 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Nista ja vise ne kontam, odo i ja u slikare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Decembar 24, 2015 (promenjeno) Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ja sve sto pisem (citaj dam neki savet ) je 45 godina iskustva, na raznim markama motora (najvise marke BMW ) i predjenih nekoliko stotina hiljada kilometara tim istim motorima, i ne zeleci nikada da solim nekom pamet (inace sam ceo zivotni vek do penzije, proveo kao masinac ) ko hoce da prihvati savet, dobro, ko nece opet, dobro, i za sada sto se ove teme tice, odoh ja u slikare, uz duzno postovanje istih. Ja nisam usko kvalifikovan kao mašinac, već visoko obrazovan u suprotnom smeru, psiho fizički još premlad za penzionisanje. Iskustvo je dragoceno bez obzira da li je +/-, a kao argument može biti i sputavanje u bilo kom smeru i koliko god da je veliko, opet je malo. Bez imalo konkretnog iskustva reparirao sam ceo ansambl vešanja sa spomenutim detaljima, nigde i ni od koga nisam dobio ikakavu informaciju, ni po netu ni od svetski uvaženih forumskih nikova uključujući i tebe, ( ne želim da pomislim da nisi hteo da pružiš). Da li takvo ne poznavajuće iskustvo može da bude merodavno, il merodavnije, u odnosu na prvo uspostavljeno. Kao mašinac veoma dobro praviš razliku između metra, šublera, mikrometra i na kraju osećaja pri merenju i pasovanju. Pitam se, u čemu je problem koristiti adekvatno precizne alatke koja se da napraviti za nekoliko piva umesto na neki način šac metodu. U mašinstvu je sve vrlo egzaktno, kao opšte obrazovan naučio sam da koristim sve raspoložive mogućnosti, konkretno podatak iz ReProma, tačno propisanih 450/460ml, zavisno od modela, umesto inertno ne tačnih 470. Da li je to bitno, dal ko oseća, dal će da smeta itd. nije od značaja pri davanju valjanih saveta. Pametan čovek beleži, a onaj drugi pamti, slika je zapis ko i svaki drugi, vizuelnim osobama znači dosta, "jedna slika, više od 1.000 reči", postavljena je na Savanovo pominjanje a ne da bi se ti osetio "prozvanim", a druga kao ilustracija na BMW-ov navod o doživotnosti. Da li treba koristiti OEM delove il ovakve i slične, ne treba elaborirati, ( ima post da ne linkujem): http://www.aliexpress.com/item/Motorcycle-Front-Fork-Damper-Oil-Seal-For-R1100GS-R1100-GS-Shock-Absorber-Oil-Seal/32308509504.html Uputno je svući čizme iz već navedonog, al je potrebno i ukazati na potrebnu pažnju pri vraćanju jer svaki sklop može da se sklopi i ovako i onako ako nema centražu, radiće na oba načina, al se zna šta je bolje. Ima i treći konkretno, otkači se kugla, podigne motor u nazad i svuku čizme zajedno sa točkom, sugrađanin radi tako. Izvini Deko na ipak mojoj ne primerenosti, no nije prvi put da se ne poklapamo, ja ću i dalje da fotografišem činjenice. Promenio Decembar 25, 2015 član đunta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Decembar 25, 2015 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Nista ja vise ne kontam, odo i ja u slikare Vidi se da si poprimio zapadnu kulturu, ovde svi sve "znaju" pa smo ipak tu gde jesmo. Za redovnu zamenu nije potrebno skidati čizme nit je to uputno jer zbog zazora u šrafovima, posle mora da se dotera geometrija, ja koristim šablone al ima i dalje zezanja. Odviju se cevke na kormanu koji se potom okrene u stranu i cev izvuče, odvije ispusni šraf, propere i nalije novo ulje. Potrebno je ozraćiti sistem, ko što rekoh, ja ostavljam vazduh u ravnotežnoj poziciji. Pošto si isprva iskazao nespremnost a u BMW telelever štapovima nema opruga, cena kod mehaničara će biti polovačena, predlažem ti da uradiš u servisu, net i Yotube klipovi su vrlo zavodljivi. Ajd da bude, "kako babi milo, tako joj se snilo". Imaš napisano sve ukupno dosta, kratak siže ako rešiš sam da radiš. Bez preke potrebe ne svlači čizme jer može da dođe do netačnog sklapanja geometrije, odnosno osa čizama u odnosu na cevke i samu osnu geometriju tragova točkova što izaziva nepravilno naleganje dodirnih površina, pojačano habanje i poremećaj pri vožnji, naročito pri paničnom kočenju. Primer kod jednog tipa štapova,kod drugog, gde se čizme kače sa po 2 vertikalna šrafa na most, još je veća mogućnost da se geometrija omaši: http://www.bmwlt.com/forums/rt-series/63161-r1200rt-misaligned-fork-tubes.html Odvije se cevka, matica sa gornje strane trougla, sa donje na samom štapu ima navrtka za ključ. Izvuku se cevke, operu i pregledaju dal ima podužnih riseva i nekih oštećenja. Stave se obe cevke jedna uz drugu na ravnu površinu, staklo naj bolje, jedna se rotira a druga drži i obrnuto i lako se vidi da li postoji zakrivljenost i ovalnost koja se lako izmeri mernim listićima, komparaterom i mikrometrom tačno al je potrebano nešto ala strug, da ne kačim slike pošto mi je zamereno. Granična vrednost je 0,40mm, preko toga mora na ispravljanje mada se i 0,05mm vraća u 0. Zakrivljenje kod BMW telelevera bude uglavnom iznad gornjeg izlaska iz čizme. Ako su cevke dobre, prepoliraju se papirom počevši od 1.000 pa na dalje, pošto su tvrdi, rukom to gotovo nemoguće, na obrtnom alatu ja trošim nekoliko sati. Ukoliko ima jačih oštećenja, ona se mogu sanirati specijalnim zapunjivačima ili se vrši brušenje i ponovno tvrdo hromiranje koje je skupo. Ispusti se ulje na donjim šrafovima koji imaju zaptivku, zavrnu, nalije naj ređe ATF ulje koje se ispusti i postupak ponavlja dok se ne bude bilo zadovoljno čistotom, mada bez totalnog rasklapanja ne može biti nikad apsolutno čisto. Na kraju se propre nekim kočionim sprejom da se uklone zaostaci ulja i još malo nečistoće, ostavi da on ispari i sve bude što suvlje i sa što manje istisnine koja utiče na visinski nivo pri jednako sipanim zapreminama. Uzme se menzura od 500ml što uže a višlje zbog preciznosti, nalije se potrebna količina i ostavi menzura da se iscedi neku minutažu. Opere se i ponovi jednako za drugi štap, na taj način se smanjuje neizbežna greška. O visinskom ujednačavanju koje određuje kompresioni odnos je bilo već dosta. Cevke se vrate u čizme sa odvijenim ispusnim ventilima lagano da ne dođe do izbijanja ulja, onda džabe merenje. Ozračivanje po manuelu, finese na tu temu rečene. Semerinzi se vade namenskom alatkom ali može i priručno, jakim šrafcigerom i slično, mora se voditi računa da se pri oslanjanju ne ošteti čizma, znači poturiti nešto. Semerinzi se vraćaju lako uz načukavanje namenskim nabijačima ili priručnim ala parče drveta, oklagija itd. Ako nisu fabrički namazani i nema se namenska mast, naulje se prstom. To bi bilo ukratko, elementarno, za detaljisanje je potrebna posebna tema sa ilustracijama koje očigledno nisu poželjne. Ako zapneš il imaš bilo kakvu nedoumicu, izvoli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1564 Napisano Decembar 25, 2015 Drug član, 1306 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Djunta, vise nemam definitivno nedoumica, vozim ga kod majstora . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Decembar 25, 2015 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Djunta, vise nemam definitivno nedoumica, vozim ga kod majstora . Imali smo već priča o tvom motoru, jednako si postupio kolko se sećam. Imam ja jednog drugara majstora, njemu je sve tupe-lupe, a radi ko mačka repom. Ovde za razliku od sredine gde živiš, čim zaustiš da nekom nešto kažeš, odma seče, "znam, znam,...", da smo svi sveznajući ne bi bili ovde gde jesmo i ne bi se pametni raseljavali po svetu ko ti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Decembar 25, 2015 (promenjeno) Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Djunta, vise nemam definitivno nedoumica, vozim ga kod majstora . A majstor ima da odradi sve ovako kao što Đunta piše . . . . Posebno mogu da zamislim kako će da valja cevi po staklu i meri zazor od 0.4mm a nakon toga polira nekoliko sati na obrtnom alatu :D Mislim... Promenio Decembar 25, 2015 član icatenej Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6394 Napisano Decembar 25, 2015 Enduraš, 6383 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Znao sam da ce posle djuntine elaboracije covek da odustane od uradi sam varijante... kad malo bolje razmislim ako procita Dane Deda i on se u buducnosti nece usudjivati da to radi I ja da sam znao da je mehanika tako komplikovana, ne bi nikad nista popravio na svom motoru, na srecu tek sad saznajem, pa sam bar do sad ustedeo dosta para , zivaca i vremena popravljajuci sam svoj motor 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Decembar 25, 2015 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Usput sada mozes od ustedjenih para da kupis iglicaste lezajeve odma u prodavnici i da ne cekas metar dana da ih ugradis. Cekaces pet meseci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Decembar 25, 2015 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan U svakom slučaju čoveku je predočeno i ovako i onako pa može da bira šta će. Neko jednostavno voli da nešto napravi sam čak i ako ti nije 100% i ako pogreši on će ponoviti postupak dok ne napravi. Neko pak želi da bude to isprva kako treba i kako je slovo propisalo, i ako ne zna sam da napravi, ima ko zna. Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1564 Napisano Decembar 25, 2015 Drug član, 1306 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam dobro razumeo, najveci problem je vratiti "cizme" na mesto a da se ne zajebe geometrija prednjeg tocka? Da li je mnogo teze izvuci cevke nego svuci cizme? Ukoiko bih izvlacio cevke onaj deo sa smirglanjem i merenjem bi izostavio ako moze .. Ne znam na koju bi visinu morao da se digne motor pa da svucem obe cizme zajedno sa tockom, da li je to izvodljivo sa ovom dizalicom koju ja imam? https://www.rad.eu/nl/c/p/40169-bgs-technic-hydraulische-motorlift.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasamajstor 54 Napisano Decembar 26, 2015 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1200ST Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj ovaj video videćeš kako tip vraća čizme i zateze 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Decembar 26, 2015 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan U svakom slučaju čoveku je predočeno i ovako i onako pa može da bira šta će. Neko jednostavno voli da nešto napravi sam čak i ako ti nije 100% i ako pogreši on će ponoviti postupak dok ne napravi. Neko pak želi da bude to isprva kako treba i kako je slovo propisalo, i ako ne zna sam da napravi, ima ko zna. Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk "Njegova slava,njegovi kolači" A majstor ima da odradi sve ovako kao što Đunta piše . . . . . Posebno mogu da zamislim kako će da valja cevi po staklu i meri zazor od 0.4mm a nakon toga polira nekoliko sati na obrtnom alatu :D Mislim... Tako je pomanualu a i logički je, pregledati, ispraviti po potrebi i prepolirati, naročito kad je predhodilo procurivanje. Da li će ko i kako, to je njegov lični problem i odabir. Ne mora staklo već bilo koji način da štapovi budi u istoj ravni, zazor se gleda između štapova koji se rotiraju a ne između njih i podloge, staklo je zgodno jer se ispod poturi bela blenda radi bolje vidljivosti. Uputno je svući čizme iz već navedonog, al je potrebno i ukazati na potrebnu pažnju pri vraćanju jer svaki sklop može da se sklopi i ovako i onako ako nema centražu, radiće na oba načina, al se zna šta je bolje. Ima i treći konkretno, otkači se kugla, podigne motor u nazad i svuku čizme zajedno sa točkom, sugrađanin radi tako. Ako sam dobro razumeo, najveci problem je vratiti "cizme" na mesto a da se ne zajebe geometrija prednjeg tocka? Da li je mnogo teze izvuci cevke nego svuci cizme? Ukoiko bih izvlacio cevke onaj deo sa smirglanjem i merenjem bi izostavio ako moze .. Ne znam na koju bi visinu morao da se digne motor pa da svucem obe cizme zajedno sa tockom, da li je to izvodljivo sa ovom dizalicom koju ja imam? https://www.rad.eu/nl/c/p/40169-bgs-technic-hydraulische-motorlift.htm Mislio sam da ćeš shvatiti da je parodija na nosens, ne želim više da spominjem ime sugrađanina, precrtano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Decembar 26, 2015 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj ovaj video videćeš kako tip vraća čizme i zateze Principijelno je klip korektan, da ne citiram sam sebe. Vidi se na vrhu slajder od 4 komada, između njih i zida čizme se zavuče prljavština, naročito kod onog koji je na dnu i nema trika da se to izbaci i očisti bez izvlačenja gornjeg ležaja koji se tad po pravilu menja, pa praktično nema rezona skidati čizme jer se cevke izvuku na gore kad se otkače od kormana. Priručni alat ala velika gedora i pajser su u redu ali pri vađenju kompresionog semeringa oslanjanjem na golu ivicu vrlo lako može da se zalomi i skine eloksaža, valja da se poturi bilo šta. Raspon između štapova poduž osovine je tehnički definisan i dat u manualu i mora se podesiti pri fiksiranju štapova. U šrafovima mosta postoji neki zazor koji može dovesti do odstupanja osa čizama u odnosu na cevke u svim pravcima bez obzira što semerinzi vrše samocentriranje u jednoj tački, naj lakše se pomere u jednu stranu u odnosu na centralnu osu koja ide kroz ležaj kormana i kuglu, jesu tad paralelne i čizme i cevke al ne čine pravuganik već paralopiped/romb gledano sučelice motor i trag prednjeg točka ispadne iz ose zadnjeg, jeste po manualu to odstupanje u velikoj toleranciji al je svakako bolje da su oba točka u istoj podužnoj ravni. Naj lakši i naj bezbolniji način je kako sam postavio u postu, ne treba ni dizalica, ako je raspon van mere ili se sumnja u geometriju usled udarca itd, druga priča. Nađi Sasamajstor-e drugi klip il link, ja neću u ovoj temi ilustrovati više. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1564 Napisano Decembar 30, 2015 Drug član, 1306 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Operacija uspela, danas zamenjeno ulje u viljuskama, decija igra . Hvala svima na savetima i pomoci E sad sam se ohrabrio i spremam se na jos jednu operaciju, ali cu otvoriti novu temu.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasamajstor 54 Napisano Decembar 30, 2015 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1200ST Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Decembar 30, 2015 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Operacija uspela, danas zamenjeno ulje u viljuskama, decija igra . Hvala svima na savetima i pomoci E sad sam se ohrabrio i spremam se na jos jednu operaciju, ali cu otvoriti novu temu.. Odlično,kamo neka priča,slika,... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1564 Napisano Decembar 30, 2015 Drug član, 1306 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Hteo sam danas da slikam ali kada sam usao u kucu po telefon sa prljavim patikama, zena me isterala napolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Januar 9, 2016 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan , ja neću u ovoj temi ilustrovati više. Reko pa poreko, tek kad je operacija urađena, da ne naturam. A majstor ima da odradi sve ovako kao što Đunta piše . . . . Posebno mogu da zamislim kako će da valja cevi po staklu i meri zazor od 0.4mm a nakon toga polira nekoliko sati na obrtnom alatu :D Mislim... . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...