Jump to content

Moto Zajednica

Pozdrav svima

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: K4

Dolazim iz Beograda, staz na motoru 19 godina, trenutno vozim K4

Rodjen sam u Nemackoj, dosao u Srbiju davne 92. Ozenjen, 4 dece. Bavim se hidrografikom, iskustvo i znanje sam stekao u Nemackoj.

Ukratko sta je hidrografika,

Hidrografika (nanošenje farbe putem vode)

Metoda nanošenja štampanih dezena na trodimenzionalne površine.
Hidrografski proces ,može se  upotrebiti na metal, staklo,  plastiku i tvrdo drvo.

PROCES
Nanošenje farbe putem vode je isključivo namenjen da ukrašava predmete, delove prevoznih sredstava, sve od terenskih vozila i enterijera,  do manjih stvari kao što su motociklističke kacige, kao i delovi motora. Film koji sadrži farbu u sebi  može se  naneti na svaki tip podloge uklučujući plastiku, fiberglass, drvo, keramiku kao i na sve vrste metala. Najbitnija stvar je, da ako određeni deo može da se potopi u vodu i da se ofarba tradicionalnim tehnikama, onda može i da se upotrebi proces nanošenja hidrografike.
U procesu, komad podloge na koji će biti nanešen film mora predhodno da se priremi kao i što mora da se nanese bazni material. Film se stavlja na površinu vode, koja se nalazi u kadi, nakon toga se naprska hemijom koja se zove activator da bi se film rastvorio i ostala cista tečnost tj da ostane farba koja pluta na vodi i aktiviralo prijanjane na površinu koja se radi. Površina na kojoj je izvršen proces nanošenja grafike, kada se izvadi iz kade, mora da se opera da bi se skinula zaštitni sloj koji se nalzi na samom filmu, posle sušenja mora da se lakira. Može da se koristi sjaj lak ili mat lak. Mi koristimo sve bazne boje, prajmere (palstik, alu , stakleni) lakove, od renomirane kompanije Lechler

Za sve clanove BJB-a odobravam popust

Jedan link na youtube da vidite o cemu se radi, inace sam tamo nekad radio

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja