Jump to content

Moto Zajednica

Kaciga za enduro

Recommended Posts

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: Alpina Pacific (bicikla)

Drustvo, koje velicine treba kaciga za enduro.

Cuo sam da treba da ima lufta od prilike dva prsta izmedju brade i kacige..

Jel to tacno, i koju velicinu da kupim? :zbunjen:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 580 postova

Ja sam sada skoro kupovao kacigu, izbegavaj da naručuješ preko neta, jer ne znaš dal će ti veličina pasovati. A uživo kada gledaš(isprobavaš ) mislim da tu nema puno da se priča, ne bi trebalo mnogo da steže(da ne možeš ni minut da izdržiš ) a ni da bude labava, to ćeš ipak ti po subjektivnom osećaju da vidiš ;)

• Којекуде, 484 postova

Ja sam narucio preko neta al prethodno nasao kod Grade isti model samo polovna pa probao. Obrati paznju polovna ume da bude dobro razgazena a nova da te steze, zavisi kako je ko prethodno nosio.. Ako mislis na Kros kacige one imaju mnogo vise lufta u tom delu, bitnije je kako ti stoji oko gornjeg dela glave, obrazi.

Послато са ME173X уз помоћ Тапатока

• Svrati ponekad, 259 postova

Nema veze za sta je kaciga,izmeri obim glave,i prema tome gledaj.Po sred celenke pa lepo oko cele glave,i to ti je to.

U potrazi sam za nekom Dual-Sport kacigom.U jednoj domaćij radnji imaju Acerbis Active na popustu,ali samo u "S" veličini.Izmerim obim glave i dođem do broja od 57cm.

Posle odem na sajt proizvođača i tamo ovakvi podatci http://goo.gl/C1QTvh

Sad me interesuje da li svaki proizvođač ima svoje kalupe,ili to zavisi od modela i namene kaciga?

• Svrati ponekad, 122 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650

@Wasta Pogledaj-probaj Caberg Tourmax ima 5 zvezdica na sharp testu,trebalo bi da ti odgovara M velicina. Jeste malo skuplja od te koju si gledao cini mi se ali ipak ne kupujes kacigu tako cesto...

Drugar je uzeo poslednji komad bele boje prosle godine krajem decembra u Guevari za nekih 185 € na snizenju pa sam ja u maju ipak odlucio da uzmem Caberg Modus u Sloveniji (naravno dobio i popust i povracaj pdv-a) u TC Motoshop za pristojne novce.

• Svrati ponekad, 259 postova

@Wasta Pogledaj-probaj Caberg Tourmax ima 5 zvezdica na sharp testu,trebalo bi da ti odgovara M velicina. Jeste malo skuplja od te koju si gledao cini mi se ali ipak ne kupujes kacigu tako cesto...

Acerbis Active na popustu je 9700 din,a Caberg Tourmax 209e (25000 din).Nije baš mala razlika u ceni + ne bih flip-up.

E pa nisam znao da je tolika razlika u ceni. Videh na sajmu neke IXS dual kacige za manje od 150 € ali mi nijedna nije lezala...mozda je i sada neko snizenje za stare modele. Pozz i srecno.

• Ne silazi, 6308 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Koliko se ja razumem u tematiku, MX (kros) kaciga treba da po glavi ima više lufta nego integruša ili dual-sport.

Uzmi knap kros kacigu, ima da umreš od manjka krvi posle dva minuta rvanja.

• Svrati ponekad, 351 postova
  • Motocikl: Najbolji

Kacigu, pa i kros uzmi da ti odgovara i bude taman, kakvi luftovi i vece ili manje.

Sam oblik i namena kacige ostavljaju vise lufta kod brade zbog disanja itd.

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Acerbis Active ja nisam mogo nijednu velicinu da stavim na glavu ni XXL, a inace nosim XL, recimo sadasnji Caberg je XL.

Inace ta kaciga je surovi kinez imas je po svim kineskim sajtovima sa razlicitim natpisima. Ne kazem da je zato losa, samo da imas u vidu, ja sam prvo narucio XL, pa cekao XXL na kraju je vratio u radnju i uzeo gume nove :). Jednostavno i XXL mi je bila toliko mala da nije bilo podnosljivo da je nosim.

Obim glave nemoj da gledas, nego nadji negde kacigu i probaj je.

• Zainteresovan, 342 postova
  • Motocikl: TDM 900

Imam novu Acerbis kacigu-go kurac,nije za kros mozda su im te bolje,inace mi prosle nedelje lik u barelu rece da nece vise drzati njihove kacige i jakne jer nisu zadovoljni kvalitetom,mislim da ti je sasac dao bolji predlog

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja