Giga Kle 118 Napisano Novembar 13, 2015 Svrati ponekad, 174 postova Lokacija: Beograd-Zemun-Ugrinovci Motocikl: Kawasaki Versus 650 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miisa BG 62 Napisano Jul 1, 2017 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Nemacka / Stuttgart Motocikl: BMW F800GS/Honda NT650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da podelim sa vamo svoje iskustvo oko ciscenja karburatora, po prvi put. Odgledao sam ovaj snimak i mozda jos jedno 2 za kawasaki ninja sto sam nasao na you tubu i usudio se u taj poduhvat. Prvi simptomi su bili da se malo gusio na 3/4.000 obrataja, ponekad kad upali, radio na jednom cilindru dok ne probije i onda nije vise hteo ni da upali, nego izbacivao gorivo na filteru za vazduh. Redno mu poskidao plastike, akumulator i stavio ga na punjenje, zatim i rezervoar. Kod rezervara sam se razmisljao kako da ne pobrkam creva ali nije bilo problema, prelivno je bilo duze i providno sto ide izmedju karburatora, a ona druga dva su razlicite debljine creva i sisica, tako da je bilo nemoguce pomesati. Nakon toga sam skinuo filter vazduha i raskacio creva od hladjenja, tj grejanja i karburatore. Ispustio gorivo iz karburatora polako kao sa klipova. Za ciscenje sam kupio carburator cliner oko 900din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miisa BG 62 Napisano Jul 1, 2017 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Nemacka / Stuttgart Motocikl: BMW F800GS/Honda NT650 Prijavi odgovor kao problematičan Rasvistio lepo radni sto i poceo da skidam delove lagano i razdvajam sa levog i desnog karburatora, kazu tako treba. Sto se kod mene bar nije tako pokazalo ker sam 100 puta posle toga izmesao gde sta ide i koji je levi, a koji desni. Nakon toga pocelo je prskanje i potapanje delova, ciscenje sa cetkicom za zube i produvavanje komresorom. Sve je islo glatko i brzo gotovo. Ali ne bi bilo to to da nije bilo neke zezancije, nekako mi je promakao detalj sa federom, podloskama i cumicom. To sam video tek kada sam poceo da sklapam ponovo karburator nakon ciscenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miisa BG 62 Napisano Jul 1, 2017 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Nemacka / Stuttgart Motocikl: BMW F800GS/Honda NT650 Prijavi odgovor kao problematičan Na zadnjoj slici se ne vide gumice i podloske zato sto nisam ni znao da ih ima. Kasnije se pojavile ali ne u kompletnom broju. Naci podlosku nije neki problem, dok ti za treba, jurnjava po gradu i servisima ali nigde ih nema. Po preporuci pozovem Bokilica u Novoj Pazovi i covek kaze imam dodji da uzmes da ne cekam slanje itd. Sednem u auto i krenem, rekoh ajde da pitam mozda ima blize i nadjem kod Joce u Batajnici podlosku unutrasnja 3mm, spoljna 5mm, debljina 0,5. Stignem kuci i odmah sklapanje. Iglicu za gorivo ili vazduh sto me namucila, zavrno skros i odvrnuo na 2,5 kruga. Tako kazu da treba. Kad sam vec sve vracao na mesto, namestim i kontra gas, posto je bio otkacen. Izduvso opet filter vazduha. Nakon sklapanja dosao je trenutak istine. Nakon kraceg verglanja, dok je ponovo povuko gorivo u karburatore upali i samo prede. Vise nema stucanja, gusenja. Da je bio preterano prljav i nije po mom misljenju ali on kaze drugacije. Nadam se da ce ovo pomoci nekone da se usudi da sam odradi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miisa BG 62 Napisano Jul 30, 2017 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Nemacka / Stuttgart Motocikl: BMW F800GS/Honda NT650 Prijavi odgovor kao problematičan Hteo bih samo da dodam jos jednu stvar koju nisam tada odradio jer nisam znao da treba, a jos manje kako. To je podesavanje nivoa plovka. Proces je prilicno jednostavan, nakon ciscenja i ponovnog sklapanja, doliti gorivo u crevo koje ide od rezervara kao dovod goriva. Postaviti providno crevo na sisicu na dnu karburatora i odvtnuti sraf za ispustanje goriva iz karburatora. Namestiti karburator da bude ravan i pratiti nivo goriva. Taj nivo goriva koji se tu u tom crevu vidi je nivo goriva u karburatoru. On bi trebao biti malo ispod spoja tog korita. Ukoliko je visi nivo goriva, onda preliva. U tom slucaju potrebno je malo zakriviti metalni deo na plovku i ponoviti postupak dok se ne dobije zeljeni nivo. Onda sve tako i za drugi karburator. Nadam se da sam malo pojasnio ali mislim da dok se to ne vidi kako ide bude malo konfuzno. Slika govori vise od reci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
csaba p 2 Napisano April 2, 2018 U prolazu, 7 postova Lokacija: Male Pijace Motocikl: kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ,da te pitam nesto bez sinkronizacije tebi dobro radi motor,jer i meni visi ciscenje samo da znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miisa BG 62 Napisano April 2, 2018 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Nemacka / Stuttgart Motocikl: BMW F800GS/Honda NT650 Prijavi odgovor kao problematičan Za sada jos uvek hvala bogu lepo radi i lepo ide. Nemam neke primedbe, zimus je isto lepo palilio i isao bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...