Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra

Pošto su lanac i lančanici?

Zar nisu 16/39 lančanici na DCT?

Vidim na prednjem da je 17...

Za taj prednji su kolege sa starijim afrikama pisali da je problematičan pa pojede osovinu itd.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9298 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 4 sati, Alekre je napisao:

Dare, pa to je okej. Idealno bi bilo da si otišao na 40000 ali i ovo je odlično.

Videcemo koliko ce ovaj gurati, nadam se da ce toliko koliko si rekao.... jbg sam sam kriv, ne treba se praviti pametan.

usput sam skinuo precku koja je bila izmedju dva kraka mazalice 

tako da sam spustio jos malo blize kapaljku

IMG_20180901_112518.jpg

pratim situaciju, hod lanca podesen na 35mm

IMG_20180901_113453.jpg

Pre 3 sati, X8 Vračar je napisao:

Pošto su lanac i lančanici?

Zar nisu 16/39 lančanici na DCT?

Vidim na prednjem da je 17...

Za taj prednji su kolege sa starijim afrikama pisali da je problematičan pa pojede osovinu itd.

Lanac i lancanici su oko 13Krsd + postarina, dobio sam za 11Krsd.

Odnos je 17/39 za DCT verziju

Screenshot_2018-09-01_15.28.00.png

Osovina moze stradati jedino ako nije dovoljno stegnut sraf lancanika pa dodje do klaparanja a kasnije i do proklizavanja, ili ako sami nutovi imaju mnogo veci zazor nego sto treba......u svakom slucaju lancanik ne sme imati nikakav luft.

Zanimljivo, kod mene u Manualu piše 16. Nisam konkretno brojao jer ne mogu da odšrafim poklopac lančanika.... Moguće da je ta razlika zbog različite snage.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Bilo malo off road, samo po vodi ne može da ide.
Takođe kolege iz Grčke vas pozdravili, oni samo NC-om na plažu idu... 7a623c3941535b15e9a911188b3df75e.jpgca921620dabb0d404c2bc6f7f4b540da.jpg

E mogao bi... Ovde je neko ΑΛΦΑ
pivo preovlađujuće i uopšte nisam zadovoljan. Zato sam prešao na ceđenu pomorandžu, to znaju da naprave :)

Poodavno videh taj klip.....ima Satelis jos nekih ideja......sedište, uskoro stiže Givi tank torba, podešavanje vizira po visini, izmeštanje nosača navigacije iznad inst. table i mislim da je ludorijama kraj.

• moto merkat °°, 4898 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Hoces jos koju ideju, ukoliko se ne vozis sam? :)

Ja sam suvozacki rukohvat presvukao u kozu, skroijo, pokvasio, opsio i sada stoji kao pracka, onda su se pojavili oni grejaci ulosci pa se razmisljam da ponovim to sa kozom ali grejacem ispod da i supruzi ucinim uslugu, jeftinije od kupovine zimskih rukavica. ;)

• Sviđa mi se 1

Hahahaha kud ti to pade na pamet gospođa mi draga nije aktivna za sada ali naredne sezone mislim da će biti, možda, nekad.

• BJB Maxi Scooter Club, 1741 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs
Poodavno videh taj klip.....ima Satelis jos nekih ideja......sedište, uskoro stiže Givi tank torba, podešavanje vizira po visini, izmeštanje nosača navigacije iznad inst. table i mislim da je ludorijama kraj.
Nikad kod tebe nece biti kraj, izmislices ti uvek jos po nesto, nebrinem ja za tebe.

Послато са HTC One A9s уз помоћ Тапатока

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: Yamaha Virago XV 535

ja kontam sjediste zimus raditi, takodje vec sam nacrtao nesto za navigaciju iznac instrument table, napravio kartonsku skicu, ako pase ide neki fini aluminijum. Torbu sam trazio ali nikako da nadjem koja pase. Ti stavljas onu sto se kopca ispod plastika koje su na 750 modelu? E da kontam kupiti i onaj non-slipable grip sa strane za noge.

Jos jedna ideja, vidjeh na yt da je covjek napravio malo elektricno otvaranje "gepeka", tako da ne mora gasiti motor. 

Ovo je vrhunska stvar na daljinski da se otvara, o tome razmišljam od početka. Mene nervira svaki put kada sipam gorivo...

Idem kod Ivice za koju nedelju...kad se već dogovorimo, tank torba je Givi EA116 ili ti baš ta što se kači oko plastike poklopca.
Podesavanje vizira sam takodje našao na ebay tako da ću gore dodati nastavak za nosač navigacije i napajanje iste (hocu da sve poskidam sa kormana tj ostane samo centrala od grejača ruku).

Imao sam daljinsko otkljucavanje i automatsko podizanje sedišta na ex mopedu.... klik na dugme daljinca i sve sam radi, odlicna i prakticna stvar.
Sve sto je potrebno je loker za cent. bravu s daljincem, rele, malo instalacije, mini motoric, amortizer i znanje.

Na NC-u sam takodje video taj sistem ugradnje ali za moj dojam nije praktičan jer gubim mogućnost stavljanja kacige zbog naknadno ubačenog amortizera unutar prostora predviđenog za to.
Pošto imam alarm, potreban mi je samo motoric koji bi povukao sajlu i bravica će se otkljucati.....eto ideje kad mi dosadi .

Ne mora od skutera, to ti je motoric koji se koristi pri ugradnji centralnog zaključavanja vrata kod automobila.

Evo, ovakvo je stanje filtera nakon 12000. Nije toliko prljav koliko je zauljen i to sa desne strane gde se nalazi iberlauf. Vidi se lepo na ovoj mrežici sa donje strane da se kondenzuju uljane pare u kapljicama. Možda je to i namena te mrežice jer ima i metalna ploča... Ne verujem da filter bolje filtrira kada je nauljen jer nije taj tip filtera. Pored usisa, na dnu kućišta ima još jedna mala rupa, kojoj je verovatno uloga da odvodi taj višak ulja iz kućišta. Nisam slikao jer nisam video to prošli put, pa sam se sada malo iznenadio.

Što se lanca tiče, mislim da se i mom bliži kraj. Videću u Delti šta će da kažu. Definitivno mislim da je 520 premali lanac za NC.

4ef2baf0d0b7dee0d60b1d6175307f76.jpg&key=c91e3ea57ad2de5e1459de32a1570c3817a63b7e9345a1ada45611d73445e3a813097e1ae3733aa0469f954930cd36f3.jpg&key=2d63f24e27766ed3974931f19d230dfb0c522c96ced8361262c705ec11738916

Mrezica ima drugu namenu, prvenstveno služi da zadrži papirni deo u slucaju da počne da se raspada (da ne usisa u cilindar).
Poprilično dosta ulja imas u odnosu na moj koji je zamenjen na 15K ili 16K. Druga rupica ti je za odvod uljnih para u odusak sa leve strane...proveri tu kakvo je stanje.

Mislim da je 520 skroz Ok lanac, samo ga treba redovno cistiti i podmazivati....trajace sigurno. Kod mene očekujem bar 40K da predjem sa sadašnjim.

Sada sam već sve zatvorio. Jel rupica ide u slepo crevo?

Ne vidi se na štapu da fali ulje. Od zamene je prešao 11000, nije mnogo crno...

Što se tiče lanca, malo je problem da ga čistim ako sam na dužem putu, a to je bilo 2 puta ove godine. Izgleda da mu je pesak došao glave, a i više sam vozio po kiši nego po suvom...

Vezano za lanac pretpostavimo ovako: 2 motorcikla se kreću putem konstantnom brzinom. Jedan ima lanac 520, a drugi 530. Motorcikli su jednakih ukupnih težina. Koji se lanac više troši?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja