Jump to content

Moto Zajednica

zx12r

Recommended Posts

• Stay safe and keep riding hard, 123 postova
  • Motocikl: ZX12R

ee  sad  ovako   ,,  predhodni vlasnik  ugradio  H4 bi xenon  u  oba  fara ,,i  akumulator  mu  je  12v 10 ah nov,.... sad  problematika  

motor  pali radi  odlicno   :jee1: , ali  kad  se upale svetla  momentalno se ugasi  i  resetuje se  komplet .... satovi odrade reset  i  krene  pumpa da zuji  ono  ko  pre paljenja  ,,  pa  me  zanima  sta  moz  da  bude  problem .... inace  kad  upalim  svetla pa motor  sve  je  OK  ,,nema  da  se  gasi  ,,,sad  razmisljam  da  izbacim  xenon  i  vratim  obicnu  sijalicu   :stabre:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 791 postova
  • Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007

Koliko bi ovo lakse bilo procitati i razumeti da si koristio tacke, zareze i ostale interpunkcijske dzizabidze.

• Podržavam 2

• ★★★★★, 654 postova

Koliko bi ovo lakse bilo procitati i razumeti da si koristio tacke, zareze i ostale interpunkcijske dzizabidze.

prepravljeno  :na_glavi:

E baš si ga opravio...

• Podržavam 1

• Drug član, 1370 postova
  • Motocikl: SMC 300

Pa xenon povuce dosta struje kad se ukljuci, i ukoliko je na ler obrtajima ugasice se svaki motor. Probaj da zavrnes gas na jedno 3k obrtaja , pa ukljuci xenon.

• Podržavam 1

• ★★★★★, 654 postova

Pa xenon povuce dosta struje kad se ukljuci, i ukoliko je na ler obrtajima ugasice se svaki motor. Probaj da zavrnes gas na jedno 3k obrtaja , pa ukljuci xenon.

Jesi siguran u ovo?

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Nece se ugasiti motor, ukoliko je sve ispravno, ali moze doci do pada napona ukoliko je akumulator los ili ima nedovoljno punjenja na leru.. Sto dovodi do resetovanja racunara i belezenja greske. Uzrok mogu biti i losi Kineski balasti.

Idi kod nekog ko ima unimer i proveri napon na akumulatoru u trenutku paljenja svetla...

Lepo rece covek.

proverio  , imam  ja  unimer ,od 12,nesto na  11,5  pad  napona   mada  nebi trebalo da se  to desava . isto i kad dam gas na 3000rpm zaskoci skazaljka  obrtomera ,,  pa  jos  sta mi se  deliso , sumnjam  da  neko  ko  je  vezivao xenone debelo zabrljao  . elem dam kontakt sve odradi kako treba,motor ugasen ,kad  da upalim svetlo kad puce nesto iz auspuha,samo sto nisam ispustio unimer, ko da nagomilao gorivo  jel sam vise puta  gasio i davao kontakt  ,, jel to normalno  ,,koliko ja znam  to nesto zbrljano debelo  oko vezivanja   :tras2:  :stabre:

Pa mozda, mada xenoni se dosta jednostavno vezuju, raskaci ti sve, stavi obicne sijalice, pa onda probaj da palis-gasis svetla da vidis dali se gasi motor. Mada na leru bi trebalo da ti je napon na klemama aku oko 13V sa i bez svetala, razlika bude 0.1-0.2V. Probaj bez ksenona da izmeris, i pali gasi vidi dal puca ako puca to je nesto drugo.. Prvo videti akumulator, pa cdi itd.

resen problem  :jee1:  :jee1:  :na_glavi:  iskljucio ksenone i stavio  obicne sijalice i radi  bez greske  ,,verovatno  neki  balast  probio negde  i  pravio neku zafrkanciju  

• Drug član, 2736 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Razmatram kupovinu ZX12 pa me interesuje tvoje iskustvo sa potrosnjom ?

Cujem da trosi poprilicno, a mene interesuje da putujem sa njom .

• Drug član, 1125 postova
  • Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure

I ja sam letos isao da vidim jednog ZX 12, odavno imam zelju da ga posedujem i ubedjen sam da bi potrosnja varirala izmedju 8 i 13..

Vozio sam Hayabusu i isto tako je bilo.

• Drug član, 2736 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

I ja sam letos isao da vidim jednog ZX 12, odavno imam zelju da ga posedujem i ubedjen sam da bi potrosnja varirala izmedju 8 i 13..

Vozio sam Hayabusu i isto tako je bilo.

Sve se nadam da cu cuti da umerenom voznjom moze oko 7. Sve preko toga mi nije za putovanja.

• drkadzija, 1224 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Ja kontam da je izmedju 7-8 realno za neku umerenu vožnju.... sa količinom konja i obrtnog momenta ne traži da je u crvenom za pristojne putne proseke....

p.s. nemam iskustva sa 12ticom ali možda da cimneš Obelixa iz Bjeljine on ga je godinama vozio.....

• Drug član, 1370 postova
  • Motocikl: SMC 300

Meni je trosio 5,5 -6 na putu ns-ru-sa-va-pz. Bilo je tu svakakve voznje uglavnom ne preko 180 km/h .To je takav motor , ne moras ga saltati u nizu i ko blesav zavrtati da bi dobio pristojno ubrzanje. Doduse , ja se ne mogu pozaliti na moju dvanaesku , bila je bas bez problema, osim kontakta izmedju alternatora i reglera, ali to mi nije zadavalo probleme sa potrosnjom...

• Podržavam 1

• Drug član, 1125 postova
  • Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure

Ja sam sa Hayabusom imao i ispod 6 potrosnju ali samo kad sam vozio u grupi u kojoj je bilo i jednocilindrasa 650-ki. Mislim da su to dva uporediva motora i da bi i ZX12 trebao da moze da se vozi sa 6-7 litara.

Imam Apriliju Caponord i kod nje je otprilike isto, ide od 5,5 do 12, ali bukvalno. Razlika je u tome sta ti nudi ZX12 sa 12 potrosnjom a sta Aprilia..

• Podržavam 1

jeste  extra  motorcic ,,potrosnja  mu  je  od 5,5  pa  nagore sve zavisi  koliko  ga  teras  ,,  ali  da  ide  ide  za  sve  pare,,  mada  ja i  negledam  potrosnju  ,,  realno  kad  kupis  masinu  od 1200ccm  ,,potrosnja  nebi  trebala  da  bude  u  prvom  planu  ,,,   ;)

• Svrati ponekad, 295 postova
  • Motocikl: s1000xr

Ne zajebavajte ljudi, kakvih bre 5,5l, toliko trosi skuter od 500cc.

ne mozes gledati potrosnju po kubikazi ona zavisi od mnogo faktora

e da kad sam bio drugaru da doteram mislim da je bio u pitanju kimko 500 mogao si da gledas kako kazaljka goriva pada (trosio je i 10l)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja