Maybach62 0 Napisano Novembar 4, 2015 U prolazu, 3 postova Lokacija: Vranje Motocikl: Skuter Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav moze li neko da mi pomogne,imam kineza 49ccm 4t nema dobru kompresiju i nece da pali stavio sam nove karike,kupio novi karburator,nova svecica,novi ventili i opet nema kompresije sta bi moglo da bude sledece? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15797 Napisano Novembar 4, 2015 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Proveri zupcenje, polozaj bregaste i ventile....ako nisi ubo tajming, moze ti otvoriti ventil pre vremena i eto gubitka kompresije, takodje proveri semeringe na radilici (levi - desni). predpostavljam da je ovaj agregat u pitanju image upload no registration 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeka Peka i drugari 880 Napisano Novembar 4, 2015 veseli stomatolog , 860 postova Lokacija: Beograd Motocikl: dl 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav moze li neko da mi pomogne,imam kineza 49ccm 4t nema dobru kompresiju i nece da pali stavio sam nove karike,kupio novi karburator,nova svecica,novi ventili i opet nema kompresije sta bi moglo da bude sledece? Hvala ja vec pomislio da ti Majbah nece da upali, pa sam se zabrinuo.....: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maybach62 0 Napisano Novembar 4, 2015 U prolazu, 3 postova Lokacija: Vranje Motocikl: Skuter Prijavi odgovor kao problematičan Proveri zupcenje, polozaj bregaste i ventile....ako nisi ubo tajming, moze ti otvoriti ventil pre vremena i eto gubitka kompresije, takodje proveri semeringe na radilici (levi - desni). predpostavljam da je ovaj agregat u pitanju image upload no registration To je taj na semering nema da pusta ulje ali opet cu da proverim hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Novembar 4, 2015 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Inace zupcis tako sto nadjes sta je fabricki reper na bloku, dovedes oznaku T na magnetu tu, na bregastoj ti velika rupa ide gore a male moraju da se ravnaju sa blokom(samim tim ce velika biti na oko 90* u odnosu na glavu), stavis lanac i onda vrti, proveri vise puta da si pogodio tacno kad montiras spaner jer tu i jedan zub mnogo znaci za pravilan rad motora, da ne dobijes traktor i ako uspes da ga upalis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maybach62 0 Napisano Novembar 5, 2015 U prolazu, 3 postova Lokacija: Vranje Motocikl: Skuter Prijavi odgovor kao problematičan Inace zupcis tako sto nadjes sta je fabricki reper na bloku, dovedes oznaku T na magnetu tu, na bregastoj ti velika rupa ide gore a male moraju da se ravnaju sa blokom(samim tim ce velika biti na oko 90* u odnosu na glavu), stavis lanac i onda vrti, proveri vise puta da si pogodio tacno kad montiras spaner jer tu i jedan zub mnogo znaci za pravilan rad motora, da ne dobijes traktor i ako uspes da ga upalis. Hvala na savetu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Novembar 5, 2015 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Mene interesuje jako kakve veze imaju semerinzi radilice sa kompresijom .A ne bi bilo lose da proveris da li su ventili nastelovani kako treba, da nisu pretegnuti pa na njih ,,curi" kompresija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15797 Napisano Novembar 5, 2015 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Proveri zupcenje, polozaj bregaste i ventile....ako nisi ubo tajming, moze ti otvoriti ventil pre vremena i eto gubitka kompresije, takodje proveri semeringe na radilici (levi - desni). na semering nema da pusta ulje ali opet cu da proverim hvala Boldovano je primarno, podvuceno je sekundarno jer se to retko proverava/menja, cak je i kolega Maybach razumeo sta je pisac hteo reci.......nadam se da ti je sad jasnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Novembar 5, 2015 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Mene interesuje jako kakve veze imaju semerinzi radilice sa kompresijom .A ne bi bilo lose da proveris da li su ventili nastelovani kako treba, da nisu pretegnuti pa na njih ,,curi" kompresija. Verovatno je pomesao sa 2T masinama, nema ni kod njih veze sa kompresijom ali itekako nece da upali kad su oni losi jer tu direktno uvlaci fals vazduh u smesu. Ovde nema nikakve. I da, potpisujem za ventile, imao vise slucajeva da se ventil sam od sebe pretegne na tim agregatima(bilo 125 ili 50, slicni su), kako ne ulazi mi u glavu ali eto, desava se... komsiji na novom posle 2000km, meni na novom isto posle 1500km, jednom sam radio generalnu i pretego se 50km posle sklapanja, a svaki je radio posle stelovanja kao singerica i nije vise pravio probleme pa proveri i to, u glavnom se i manifestuje kao tesko paljenje na hladno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaJuan 10 Napisano Novembar 6, 2015 U prolazu, 76 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam kineski 4t,sprint max, ne mora da znaci da je do kompresije osim ako nisi proverio istu, on kad nece da upali, i nov, kada kurblas bas pruza slab otpor, ili kad verglas "svira" kao da je svecica izvadjena, pa sam i ja par puta mislio da je izgubio kompresiju. Proveri struju da li baca, ako baca proveri karburator, i nov karb. je kineski, probaj sa starim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksa1111 0 Napisano Novembar 30, 2021 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima imam pitanje imam speedfighta 2 2007 vodeno hlađenje i desava mi se da kada startam dam pun gas skuter uopste nece da krene i odjenom ga nešto pročepi i samo ispali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...