brdy 2099 Napisano Octobar 14, 2015 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko moze da mi da savet, naime pre nekoliko dana sam uzeo ovaj motor, i posto sam picajzla i volim sve da mi bude pod konac. Na motoru uradjeni servis, i nastelovan karburator, problem je sto mi obtomer pokazuje ler na negde oko 3200 obrtaja, ali zato sto krade sat, jer je prethodni vlasnik imao pad, jasno se vidi da je poklopac bio polomljen, i zalepljen, sta su radili ne znam, ali se sama kazaljka ne spusti do onog granicnika, nego stoji negde oko dvojke. Mogu li sam da otvorim poklopac obrtomera i vratim nekako kazaljku ili ne, hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2099 Napisano Octobar 14, 2015 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko moze da mi da savet, naime pre nekoliko dana sam uzeo ovaj motor, i posto sam picajzla i volim sve da mi bude pod konac. Na motoru uradjeni servis, i nastelovan karburator, problem je sto mi obtomer pokazuje ler na negde oko 3200 obrtaja, ali zato sto krade sat, jer je prethodni vlasnik imao pad, jasno se vidi da je poklopac bio polomljen, i zalepljen, sta su radili ne znam, ali se sama kazaljka ne spusti do onog granicnika, nego stoji negde oko dvojke. Mogu li sam da otvorim poklopac obrtomera i vratim nekako kazaljku ili ne, hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Octobar 14, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Kako da je vratis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2099 Napisano Octobar 14, 2015 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Kako da je vratis? Da pocinjo od 0 a ne od 2 obrtaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4270 Napisano Octobar 14, 2015 motoras, 2462 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Otvoris sat i vratis kazaljku. Na nekim satovima,ako nema bazdar kazaljka se postavlja na nulu. Ovo je obicno kad se na ciferu ne nalazi granicnik. Ako ima granicnik i bazdar,kazaljku namesti na bazdar pa prebaci preko granicnika. Pazi da ne polomis nesto. Ako ti nesto nije jasno,pitaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4270 Napisano Octobar 14, 2015 motoras, 2462 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se bojis da ces polomiti kazaljku kad je budes prebacivao preko granicnika, mozes i da odvijes srafove sto drze plocu sa brojevima. Zapamtis gde je crtica za bazdarenje,zakrenes plocu u nazad,postavis kazaljku gde je bila crtica i vratiš plocu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4270 Napisano Octobar 14, 2015 motoras, 2462 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Nema potrebe da otvaras vise tema od jedne sa istim problemom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Octobar 14, 2015 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko moze da mi da savet, naime pre nekoliko dana sam uzeo ovaj motor, i posto sam picajzla i volim sve da mi bude pod konac. Na motoru uradjeni servis, i nastelovan karburator, problem je sto mi obtomer pokazuje ler na negde oko 3200 obrtaja, ali zato sto krade sat, jer je prethodni vlasnik imao pad, jasno se vidi da je poklopac bio polomljen, i zalepljen, sta su radili ne znam, ali se sama kazaljka ne spusti do onog granicnika, nego stoji negde oko dvojke. Mogu li sam da otvorim poklopac obrtomera i vratim nekako kazaljku ili ne, hvala. Otvoris, rasturis, svuces kazaljku sa osovine, pazljivo stavis da bude tacno na nuli pazeci da se osovinica ne okrece kad je namestas nego bude u nultom opustenom polozaju, sklopis nazad i to je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2099 Napisano Octobar 14, 2015 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan ok skontao sam, isto kao sto se skidaju skazaljke sa zidnog sata. Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2099 Napisano Octobar 14, 2015 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Nema potrebe da otvaras vise tema od jedne sa istim problemom.ok, nisam znao gde se stavljaju postovi za kvarove, sad znam. Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2099 Napisano Octobar 14, 2015 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan ok hvala puno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2099 Napisano Octobar 14, 2015 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Pokusao sam, ali mislim da je nemoguce, posto cim se da kontakt kazaljka skoci na 2000 obrtaja, a kad se ugasi kontakt kazaljka se spusti do svog granicnika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Octobar 14, 2015 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ako radi lepo i dalje pokazuje kako treba samo za 2K vise(recimo na 5K on pokazuje 7K, sto ustanovis lako po zvuku, pogledas neki snimak na YT i uporedis sa svojim motorom) lepo ili dok je raskacen sat polako stavis za otprilike 2K ispod granicnika a kazaljku stavis samo na vrh osovinice, polako okreces na gore i prebacis vrh kazaljke preko granicnika a pazis da i dalje bude kazaljka na osovinici da bi je kazaljka za toliko okrenula i tek onda nabijes do kraja Ili rasturis sat, povezes samo zice za obrtaljku dok je tako rasturen, das kontakt i namestis onda kazaljku kako treba, raskacis tek onda i sklopis sve... ali kazem, to sve pod uslovom da pokazuje za 2K vise celim opsegom, ako ne onda imas neki drugi problem sa satom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2099 Napisano Octobar 14, 2015 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Celim opsegom povecava za dve ipo hiljade, problem je sto poklopac skinem, a stakle ne mogu zalepljeno je, i mislim da ce se polomiti, tako da nisam smeo vise da cackam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Octobar 14, 2015 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Onda ti je ovo resenje samo vidi kako da rasklopis sat, ne skida se sigurno samo staklo, rasklopi sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...