Robin Hood 3967 Napisano April 8, 2016 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja sam ih vozio, baš S napred i M pozadi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13544 Napisano April 8, 2016 Ne silazi, 6023 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ok nešto sam se pobrkao jer si pisao i za sportsmart Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano April 8, 2016 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Pa majku mu, svašta sam nešto vozio Iskreno mislim da je to premekano za Navak, da bi bilo bolje da je nazad hard, odnosno E, kako je kod Dunlop-a. Samo zbog dugovečnosti gume, pokazalo se da je Navak uništavač mekih guma. Inače mislim da je GP racer najbolji izbor za Navak, naravno u ovoj nekoj amaterskoj ligi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Marko 476 Napisano April 8, 2016 Zainteresovan, 701 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan A koji je prosecan vek trajanja GP Racer-a na Navaku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano April 8, 2016 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Aj' bez veze je da samo ja odgovaram na pitanja kao neki vrhunski poznavalac, ali ono što mogu da prenesem je sledeće... Sve to strašno varira. Naravno, što mekša guma bolje držanje ali i je njen vek značajno kraći. Ali mogu rejseri da izdrže fino, pogotovo ukoliko je vozač relativno sporiji. Mislim da je prvenstveno dobro podešen zadnji amortizer glavna stvar. Video sam potpuno sjebane Super Corsa-e na 1:45 i odlično trošenje D212 i KR na ispod 1:28. Drugar koji je (mislim) posle Miše Milovanovića imao najbolje vreme je kupovinom dobrog aftermarket zadnjeg amortizera potpuno neutralisao loše trošenje gume. Ima sigurno i dosta do gasa, tj. koliko je ko "smooth" kao i toga da je dobro imati grejače i zbog "heating cycles". Takođe onaj asfalt zna da bude potpuno vreo tokom leta pa lično mislim da je bolje voziti tvrđu komponentu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuybT 290 Napisano April 8, 2016 Zainteresovan, 546 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Beverly 300 i.e. Suzuki GSX650F/GSXR600 Prijavi odgovor kao problematičan Par pitanja za iskusnije, uz molbu za razumevanje ako je nešto od mojih donjih nedoumica besmisleno. 1. S obzirom da ću prvi put voziti Navak, da li da uzmem neke polovne gume, da ne zeznem nove putne koje sam stavio pre 200km? Ili mislite da usled svoje početničke vožnje ne mogu da zeznem gume? 2. Od polovnih bih mogao da uzmem slick napred 120/70-17, što je fabrička dimenzija za moj motor, ali nazad bih morao neku da uzmem neku putnu (pošto slick ne mogu da nađem), ponuđena mi je dimenzija 180/55-17, pa ne znam da li mogu da je stavim na svoj motor (trenutno je zadnja 160/60-17 što je i fabrička dimenzija)? 3. Koju biste mi gumu za zadnji točak preporučili? 4. Da li imate neku preporuku gde da odvezem motor za pripremu za stazu? Hvala unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Marko 476 Napisano April 8, 2016 Zainteresovan, 701 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Neces zeznuti putne gume ne moras da brines. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano April 8, 2016 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan @Guybt Svo ovo pisanije je za ljude koji su jako brzi. Ignoriši i uživaj u svojoj vožnji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuybT 290 Napisano April 8, 2016 Zainteresovan, 546 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Beverly 300 i.e. Suzuki GSX650F/GSXR600 Prijavi odgovor kao problematičan E dobro... Prepadoh se... ogibljenja, amortizeri, prenosi, lančanici, pritisci, gume.. show... Ali je mnogo dobar trip... Bez obzira, ako imate neku preporuku ko bi mogao da pogleda moj motor, bio bih vam zahvalan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano April 8, 2016 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti je motor u redu za ulicu, biće i sasvim u redu za Navak. Kao što rekoh, opusti se i uživaj u vožnji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Marko 476 Napisano April 8, 2016 Zainteresovan, 701 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan I motor i te gume mogu mnogo vise nego sto ti mozes da izvezes. Kako budes sticao iskustvo na stazi i kako se budes ubrzavao, dobijaces i odgovore da li i sta treba menjati na motoru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuybT 290 Napisano April 8, 2016 Zainteresovan, 546 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Beverly 300 i.e. Suzuki GSX650F/GSXR600 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ljudi! Vaši saveti su stvarno ogromna pomoć. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vićsa 57 Napisano April 8, 2016 RR rookie, 172 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR1000RR Prijavi odgovor kao problematičan Reklo bi se onda da sam i ja bezbedan Samo još vizirče da nakačim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13544 Napisano April 8, 2016 Ne silazi, 6023 postova Prijavi odgovor kao problematičan Reklo bi se onda da sam i ja bezbedan Samo još vizirče da nakačim Ti prvo iznad slike prepravi ono na CBR Wannabe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vićsa 57 Napisano April 8, 2016 RR rookie, 172 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR1000RR Prijavi odgovor kao problematičan Vidiš, nisam "apdejtovao" Mada su se i tu planovi malo promenili. Pričaću ti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13544 Napisano April 8, 2016 Ne silazi, 6023 postova Prijavi odgovor kao problematičan Opa opa opa opa pogodi me ko iz topa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13544 Napisano April 8, 2016 Ne silazi, 6023 postova Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13544 Napisano April 12, 2016 Ne silazi, 6023 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna gde da kupim neki bazdaren merac pritiska u gumama. Preskocio bih ove kineske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5322 Napisano April 14, 2016 Integrisan, 13017 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj ako ima neka od onih brendiranih radnji s alatima. Wurth ili slično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano April 14, 2016 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Kupi od preko sa neta. NIje ti frka, ima na Navaku uvek barem 5 merača pa pozajmi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Marko 476 Napisano April 14, 2016 Zainteresovan, 701 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam neki iz luisa. Nisam proveravao koliko je tacan ali uvek po njemu podesavam pritisak i nema problema. Pozajmicu u ti ja na Navaku nije nikakav problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scaffold 684 Napisano April 14, 2016 Zainteresovan, 804 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari jel ide neko kolima(ili kombijem) do Navaka? Da li ima mesta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veljabandit 1076 Napisano April 14, 2016 Zainteresovan, 748 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R nine T Rural GS Prijavi odgovor kao problematičan Aj da se nadovežem jer sam se ponovio gumama. GP racer prednja soft zadnja medium koliko na hladno posto grejace nemam? Znam da su ih mnogi vozili pa se nadam nekom odgovoru....ja sam na onom prethodnom TD vozio D211 gp racer na 1,8 i 1,7... Radilo je sve perfektno, namackala se cela ravnomerno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano April 14, 2016 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Može i na višim pritiscima ali onda ne iskorišćavaš ono što ti taj tip gume dozvoljava. Dunlop ima tu NTEC tehnologiju koja dozvoljava značajno niže pritiske u zadnjoj gumi. Guma se ponaša dobro (nije izduvana) a "pattern" odnosno površina na asfaltu je veća pa je i grip znatno bolji. KR 108 (slik) i D212 idu na 1.2 na hladno po uputstvu proizvođača. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13544 Napisano April 14, 2016 Ne silazi, 6023 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma jasno da ima bar 5 meraca nego poslednji put sam uzeo 4 razlicita meraca i sva 4 su pokazali druge vrednosti. Ne bih da sjebem gumu zbog meraca ali ako ne kupim moracu da se oslonim na neciji. Jbg nekada davno Teloptik pravio to sve bazdareno i kako bog zapovedi a sada kinezi za 4-5 EUR unistili trziste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...