mitrowsky 285 Napisano Septembar 18, 2015 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Блок 38 Motocikl: z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan А још сам и убрзао снимак :jee: Ова комбинација омогућава брзо качење на шипку ретровизора, а додатни бонус је што за 15 секунди мењаш орјентацију камере: да ли ће снимати пут испред, или позерај иза. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Septembar 19, 2015 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo kolega upravo ista takva montaža... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Direktor 191 Napisano Octobar 20, 2015 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos Prijavi odgovor kao problematičan Da ne postavljam novu temu... Da li je neko od vas koristio one nosače sa aliexpress-a (kineske)? Za cenu jednog originalnog nosača od 30-ak € na aliexpress-u može da se poruči komplet sa gomilom nosača samo je (naravno) pitanje kvaliteta, pa me interesuju vaša iskustva. Tipa ovo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Octobar 20, 2015 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kupi... nećeš se pokajati...Sve je to isto kao od GoPro samo nećeš platiti "Mercedes" znak već kvalitet proizvoda... Imam desetine tih kojekakvih nosača i svi rade posao, nikada ni jedan nisam slomio niti oštetio na bilo koji način...Doduše davno mi je na nekom proklizala matica, naravno samo ubaciš drugu koju kupiš u bilo kojoj gvožđari i gas... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Direktor 191 Napisano Octobar 20, 2015 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2634 Napisano Octobar 20, 2015 Drug član, 1632 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Da ne postavljam novu temu... Da li je neko od vas koristio one nosače sa aliexpress-a (kineske)? Za cenu jednog originalnog nosača od 30-ak € na aliexpress-u može da se poruči komplet sa gomilom nosača samo je (naravno) pitanje kvaliteta, pa me interesuju vaša iskustva. Nisam koristio nosače ali jesam onaj štap-teleskop kineski,ima ga u ovom tvom setu Koristio ga uspešno 2 puta,treći put je pukao......jedva našao kamericu u nekom žbunu posle pola sata potrage.....ne preporučujem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pitans 390 Napisano Januar 9, 2016 Ih što volem testo s makom.., 583 postova Lokacija: Sremska Kamenica Motocikl: Suzuki V-Strom 650cc Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja upravo poručio ovaj set nosača sa Alija...javljam kad stigne kakvi su... http://www.aliexpress.com/item/Gopro-Accessories-Acessorios-For-Sj5000-Go-pro-Hero-1-2-3-4-HDR-AS15-AS20-AS30V/32375910018.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugsy 380 Napisano Januar 9, 2016 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Beograd, Palilula Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Molim te nemoj da zaboravis da javis posto deluje da je super kombinacija. Pogotovo ce mi trebati za auto ovaj vakuum nosac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano Januar 9, 2016 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Da ne postavljam novu temu... Da li je neko od vas koristio one nosače sa aliexpress-a (kineske)? Za cenu jednog originalnog nosača od 30-ak € na aliexpress-u može da se poruči komplet sa gomilom nosača samo je (naravno) pitanje kvaliteta, pa me interesuju vaša iskustva. Tipa ovo: Ako bude sve okss stize mi za mesec dana-porucio preko rodjaka u UK http://www.amazon.co.uk/dp/B015MO1BW4?psc=1 Ja mislim da vredi....uostalom videcemo.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugsy 380 Napisano Januar 10, 2016 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Beograd, Palilula Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Javi i ti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1390 Napisano Januar 10, 2016 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ja ću da napravim ovakav nosač : http://www.proshotcam.com/ Može da se seli sa jedne na drugu kacigu, lako se skida i montira. Na njušku stavljam jer sa strane i gore postoji velika šansa da mi neka grana smlati kameru i da ne primetim Problem će biti loš zvuk tj. šuštanje usled kretanja i vetra ali Bože moj. Kamera je MD80, za sada... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-Viper- 547 Napisano Januar 10, 2016 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki ER-6n 2006g. Prijavi odgovor kao problematičan Jel valja ta kamenica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1390 Napisano Januar 10, 2016 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Realno, koliko para toliko muzike. Ova moja radi zadovoljavajuće, na stranu kratka baterija (ima i tome leka). YT mi obavezno upropasti snimke, originali su skroz dobri. Kamera montirana U bradu, odmah ispod nosa, otvoren vizir Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
king_julien 2567 Napisano Januar 10, 2016 Zainteresovan, 580 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sviđa mi se ova stvar za držanje kamerice, mada to je specijalno za ove moto kros kacige ako se ne varam? @lord, a jel tvoja kamerica ta ima mogućnost snimanja u HD-u ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1390 Napisano Januar 10, 2016 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan 720p (720*480) i mono zvuk. http://joyhonest.manufacturer.globalsources.com/si/6008827750897/pdtl/CCTV-CMOS/1126168949/MD80-Mini-DV-Camcorder.htm Zahteva bar Class 6 karticu. Ja bih rekao da može i na fulfejs ali je pretežno smišljeno za kros kacige. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Direktor 191 Napisano Januar 11, 2016 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos Prijavi odgovor kao problematičan Meni je nedavno stigao taj kineski komplet i za sada sam super zadovoljan mada nisam koristio sve džidžabidže iz kompleta. Sve paše kako treba i kvalitet (plastika) je skroz ok ali se na oko ipak vidi da nije original. Što se tiče postavljanja kamere: 1. Na temenu (vrhu kacige) Pozitivno: - Odlična preglednost. Ovako se najbolje vidi ono što snimate i kuda prolazite jer nema nikakvih prepreka. Ja sam ovako snimao Deda Mrazeve jer mi je bilo bitno da se vidi kolona i ambijent. Negativno: - Malo je čudan ugao i fali mu kontekst. Pošto se motor malo vidi (ili se ne vidi uopšte) izgleda kao da lebdite kroz vazduh velikom brzinom. - Audio je neupotrebljiv preko 40km/h zbog buke od vetra. 2. Na grudima Pozitivno: - Kontekst. Ovaj ugao je super jer onaj ko gleda snimak ima utisak da on vozi motor jer se lepo vidi rezervoar, cajgeri, volan i ruke na volanu dok se ono kuda vozite vidi u gornjoj trećini kadra. - Ovaj ugao je savršen za naked motore pošto nemaju vizire. - Bolji audio jer je kamera zaštićenija (bar na mom motoru). Negativno: - Lošija preglednost. Donje dve trećine kadra je pokriveno motorom (ako je motor sa vizirom, situacija je još gora) tako da se slabo vidi ono što snimate i kuda prolazite. - Nema pomeranja kamere i snimanja sa strane kao kada je kamera na glavi. 3. Na kacigi sa strane Ovo nisam probao ali po snimcima koje sam gledao.... Pozitivno: - Kontekst. Odmah se kapira da je vožnja motorom u pitanju jer se vidi i kaciga i deo motora. - Može da se snima i ceo ambijent jer može da se vrti glavom na sve strane. - Donja trećina je pokrivena motorom. Lepo se vide cajgeri i volan ali se lepo vidi i put kojim se ide. Negativno: - Kaciga pokriva četvrtinu kadra (sa strane). Meni se lično to nikako ne sviđa i nikad ne bih snimao na ovaj način. 4. Na kacigi na bradi Po meni je ovo idealna pozicija jer je najbolji kompromis. Pozitivno: (sve isto kao i sa montažom sa strane samo što nema kacige da kvari kadar) - Kontekst. Odmah se kapira da je vožnja motorom u pitanju jer se vidi i kaciga i deo motora. - Može da se snima i ceo ambijent jer može da se vrti glavom na sve strane. - Donja trećina je pokrivena motorom. Lepo se vide cajgeri i volan ali se lepo vidi i put kojim se ide. Negativno: - Montaža na kacigu. Ova pozicija podrazumeva žešće budženje jer na većini kaciga brada kriva i ne može lepo da se zalepi standardni nosač već mora da se stavlja nešto poput onoga što je kolega malo iznad postavio ili da se kamera vezuje plastičnim vezicama i sl. Zaključak: Ako hoćete informativan snimak odnosno da se vidi ambijent i put kuda prolazite stavite kameru na teme (vrh kacige). Ako hoćete zanimljiv, dinamičan, subjektivni snimak stavite kameru na grudi. Ako hoćete i jedno i drugo, stavite kameru na bradu. A ako hoćete stvarno zanimljiv i dinamičan snimak onda koristite sve moguće uglove. Dobar primer je dao kolega Dasic Jovan u svojoj temi: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/111869-jovan-moto-adventures-jma/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1390 Napisano Januar 11, 2016 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Lansiraš dronove da te prate iz 6 vektora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cilesd 171 Napisano Januar 11, 2016 Svrati ponekad, 256 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Gas Gas Ec 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam resio ovde da montiram zbog granja i blata. Ovako mi dodje kao trece oko, kad god se sagnem da se sklonim od bilo cega, ne razmisljam da li cu da zakacim negde kameru... Kada stojim na motoru malo mi smeta kada gledam u daljinu, ali sam vec navikao, kada sedim nema nikakavih problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Direktor 191 Napisano Januar 12, 2016 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos Prijavi odgovor kao problematičan Lansiraš dronove da te prate iz 6 vektora To je prava stvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
king_julien 2567 Napisano Januar 12, 2016 Zainteresovan, 580 postova Prijavi odgovor kao problematičan @clised sviđa mi se gde si umontirao kamericu, ali tebi je lako imaš taj kačket @lord,samo što trebaš da lansiraš i nekih 1k evra za to zadovoljstvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugsy 380 Napisano Januar 21, 2016 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Beograd, Palilula Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Fenomenalan nosac. Da li ga neko poseduje? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugsy 380 Napisano Januar 21, 2016 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Beograd, Palilula Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007 Prijavi odgovor kao problematičan A evo i kako izgleda http://motogyrovision.com/ https://www.youtube.com/watch?v=fVxLwHPecR8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
losmi 231 Napisano Januar 22, 2016 Zainteresovan, 518 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan Fenomenalan nosac. Da li ga neko poseduje? jaooo evo ga nenadani trosak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugsy 380 Napisano Januar 22, 2016 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Beograd, Palilula Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Apsolutno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
king_julien 2567 Napisano Januar 22, 2016 Zainteresovan, 580 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo jaka stvar za stabilizaciju videa, al još veći problem što je preskupa ako je ovo pravi "Feiyu-Tech" koji se kreće oko 300 evra. A evo i video kako izgleda https://youtu.be/VjK-asaqDMU Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...