Jump to content

Moto Zajednica

BMW S1000RR

Recommended Posts

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

Na netu se pojavile informacije o novom BMW eRu !

(mislim da je neko vec spominjao ovaj bike, Djura mozda... )

The eds at Motociclismo.es have photos of what they claim is a new superbike from BMW. According to the Spanish site, it’s codenamed K46 and has a 1000+ cc inline-four making something in the region of 190bhp. They note that the engine is sloped extremely forward, like the current K1200S. And that it’s small enough to fit inside the R6 fairing, which, if the capacity is accurate, is quite an achievement. The K46 could be the first BMW to directly challenge the Japanese on their home turf. If it’s to succeed, it needs to be the best bike the company has ever made.

mada se vidi da je se neko zaigrao "malo" u Photoshopu !  ;D

EHhOu_bmw1000rpn1.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014

E ne samo da ja ne volim bmw nego ce sad i drugi da pocnu da nevole  ;D Dokle vise? ;)

Salu na stranu, e ovo je vec nesto malo drugacije. Ali vidi se da je Japan imao uticaja. Maska je od novog ZX10. I zadnji deo mi je nesto supalj i tanak. Ali posto je photoshop odradio svoje, onda nista od lepog motora  ;D

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

ne volim bmw i ne mrzim ga ali ako izbace neshto shto samo lichi na ovo definitivno cu ga zamrzeti iz dubine dushe  ;D

retko ruzhan motor...

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Na netu se pojavile informacije o novom BMW eRu !

(mislim da je neko vec spominjao ovaj bike, Djura mozda... )

64jtI_bmw1000rpn1.jpg

E Mikko, ako i to naručiš onda stvarno nema dalje.... :P ;D

• U prolazu, 50 postova
  • Lokacija: Sunshine State - HERZEGOVINA N 42°42.757' E018°20.748'
  • Motocikl: Yamaha XT660ZA, BMW C-400X , Kymco People S 504T

Nego da se ne udaljimo od teme a to je ovdje bio cini mi se BMW a odma na ovo su reagovala gospoda koja voze japanske masine e pa radi njih sam i stavio ovu sliku da se ne zanose previse,a konkretno za BMW pa bilo koji iz R-SERIE i ostalih modela iz serije K i G nema se stareci osim da pogledaju na SITE gdje se prodaju polovni BMW a najbolje u Americi na Ebay i na mobile.de pa cete vidjeti ne mali broj primjeraka koji su presli izmedju 200.000km i 300.000km ja mislim da bi posle ovoga svaki komentar da li valjaju bio suvisan i nepotreban to dovoljno govori o kvalitetu, pouzdanosti i dugotrajnosti tih motora a Japanci iz R ili ti super sport i sport klase bilo koje kubikaze o ovim kilometrima mogu samo da sanjaju jer to nijedan ama bas nijedan ne moze preci toliko kilometara sto naravno ne ukljucuje ENDURO I TURING masine Japanske proizvodnje njih ima pojedinih da su veoma dobri pouzdani i dugotrajni.

Vozaci i ljubitelji  BMW motora su i po svemu razliciti od ostalih jer BMW ima POUZDANOST, KVALITET I DUGOTRAJNOST ali nema neki IZGLED da ti oci stanu a nema ni neke zavidne PERFORMANSE dok to japanci sve imaju a nemaju ono sto cini BMW-a a gore sam vec napisao, oni koji se opredjele za BMW i njegovi su vjerni vozaci to su ljudi koji od motora traze udobnost pouzdanost na drumu i oni koji vole da putuju i kojima motor ne sluzi da bi bili najbrzi izmedju dva semafora i da bi bili vidjeni u gradu i da bi se sa svim tim hvalili vec da bi se sa njim navozali mnogo mnogo kilometara i obisli mnoga daleka mjesta i gradove njima pokazivanje i hvala kao ni gradske trke ne znace mnogo oni su ti koji voze i uzivaju za svoju dusu u voznji.

U prilog tome oni koji voze znace o cemu pricam podjite na neki dalji put sa BMW-om na primer 500km a podjite sa japanskim R motorom pa cete vidjeti sta je lakse voziti i na cemu se manje zamoris a po mojim iskustvima u voznji u grupi ma nijedan ne dodje na daljem putu prije nego sto ces ti stici sa BMW-om eto sad ostaje samo dilema oces da imas motor da se drugi dive i da skoro u 80% slucajeva vozas se po gradu ili da imas masinu pa da se navozas a prodjes skoro nezapazen ti odluci dilema nije velika.

E da napomenem da se neko mozda nebi naso prozvan ili ne daj boze naljutio i sam vozim Japanca doduse endura,a jedina barijera sto nemam BMW je moj skromiji budzet jer to nisu nimalo jeftine masine pa cak ni kao polovne e tako i da zavrsim ljudi kazu da ono sto vrijedi to i kosta...

• Drug član, 1779 postova

Nego da se ne udaljimo od teme a to je ovdje bio cini mi se BMW a odma na ovo su reagovala gospoda koja voze japanske masine e pa radi njih sam i stavio ovu sliku da se ne zanose previse,a konkretno za BMW pa bilo koji iz R-SERIE i ostalih modela iz serije K i G nema se stareci osim da pogledaju na SITE gdje se prodaju polovni BMW a najbolje u Americi na Ebay i na mobile.de pa cete vidjeti ne mali broj primjeraka koji su presli izmedju 200.000km i 300.000km ja mislim da bi posle ovoga svaki komentar da li valjaju bio suvisan i nepotreban to dovoljno govori o kvalitetu, pouzdanosti i dugotrajnosti tih motora a Japanci iz R ili ti super sport i sport klase bilo koje kubikaze o ovim kilometrima mogu samo da sanjaju jer to nijedan ama bas nijedan ne moze preci toliko kilometara sto naravno ne ukljucuje ENDURO I TURING masine Japanske proizvodnje njih ima pojedinih da su veoma dobri pouzdani i dugotrajni.

Vozaci i ljubitelji  BMW motora su i po svemu razliciti od ostalih jer BMW ima POUZDANOST, KVALITET I DUGOTRAJNOST ali nema neki IZGLED da ti oci stanu a nema ni neke zavidne PERFORMANSE dok to japanci sve imaju a nemaju ono sto cini BMW-a a gore sam vec napisao, oni koji se opredjele za BMW i njegovi su vjerni vozaci to su ljudi koji od motora traze udobnost pouzdanost na drumu i oni koji vole da putuju i kojima motor ne sluzi da bi bili najbrzi izmedju dva semafora i da bi bili vidjeni u gradu i da bi se sa svim tim hvalili vec da bi se sa njim navozali mnogo mnogo kilometara i obisli mnoga daleka mjesta i gradove njima pokazivanje i hvala kao ni gradske trke ne znace mnogo oni su ti koji voze i uzivaju za svoju dusu u voznji.

U prilog tome oni koji voze znace o cemu pricam podjite na neki dalji put sa BMW-om na primer 500km a podjite sa japanskim R motorom pa cete vidjeti sta je lakse voziti i na cemu se manje zamoris a po mojim iskustvima u voznji u grupi ma nijedan ne dodje na daljem putu prije nego sto ces ti stici sa BMW-om eto sad ostaje samo dilema oces da imas motor da se drugi dive i da skoro u 80% slucajeva vozas se po gradu ili da imas masinu pa da se navozas a prodjes skoro nezapazen ti odluci dilema nije velika.

E da napomenem da se neko mozda nebi naso prozvan ili ne daj boze naljutio i sam vozim Japanca doduse endura,a jedina barijera sto nemam BMW je moj skromiji budzet jer to nisu nimalo jeftine masine pa cak ni kao polovne e tako i da zavrsim ljudi kazu da ono sto vrijedi to i kosta...

I sta si ti sad otkrio Ameriku akoi si provalio da je BMW( pretpostavljam turing i gs varijante) udobniji od japanskog R .Pa ako nisi znao BMW proizvodi i motore sportske orijentacije pa kako si poceo proglasices i njih udobnije od VARADERA recimo.

• U prolazu, 50 postova

Ma ne ni najmanje mi nije bila ideja da se sad prepucavamo oko toga niti otkrivam toplu vodu nego sam samo pokusao da otklonim neke predrasude oko BMW-a da to ipak ljudi koji nisu njegovi fanovi bar to ne posmatraju tako negativno ovo je bilo u svrhu da se da malo da pozitvnije misljenje o BmW-u.

Naravno da zanam da ima BMW-a u moto sportu ali on ruku na srce nije u toj klasi extremno brzih bikeova kao sto je DUCATI I JAPANSKA BRATIJA. eto toliko.

A izmedju jednog BMW 1200 GS i jedne HONDE VARADERO posto si nju spomenuo a to je ista klasa i ista vrsta namijene pa ja to nebi sudio koji je udobniji i povozitiji nego neka to ocijene drugi koji su vozili i probali a ja sam probao obadva pa moram na osnovu mog kratkog iskustva u voznji obadva reci da je ZA MENE BAR BMW u prednosti napominjem da je to moje licno i subjektivno misljenje da nebi opet uslijedili komentari.

SAMO OPUSTENO !!!

Ma ne ni najmanje mi nije bila ideja da se sad prepucavamo oko toga niti otkrivam toplu vodu nego sam samo pokusao da otklonim neke predrasude oko BMW-a da to ipak ljudi koji nisu njegovi fanovi bar to ne posmatraju tako negativno ovo je bilo u svrhu da se da malo da pozitvnije misljenje o BmW-u.

Naravno da zanam da ima BMW-a u moto sportu ali on ruku na srce nije u toj klasi extremno brzih bikeova kao sto je DUCATI I JAPANSKA BRATIJA. eto toliko.

A izmedju jednog BMW 1200 GS i jedne HONDE VARADERO posto si nju spomenuo a to je ista klasa i ista vrsta namijene pa ja to nebi sudio koji je udobniji i povozitiji nego neka to ocijene drugi koji su vozili i probali a ja sam probao obadva pa moram na osnovu mog kratkog iskustva u voznji obadva reci da je ZA MENE BAR BMW u prednosti napominjem da je to moje licno i subjektivno misljenje da nebi opet uslijedili komentari.

SAMO OPUSTENO !!!

Ma ja sam opusten maksimalno koliko situacija dozvoljava.Nemam ja nista protiv BMW-a hvali ga koliko hoces tvoja volja ali nemoj uporedjivati babe i zabe tj Japanskog R-a i GS 1200 i onda generalizovati stvari.Jamaha FJ 1200 kod Darka (valjda ) iz Hrvatske gazi vec 900000 km.

• U prolazu, 50 postova

E dobro da ne generalizujemo stvari, to sto si sad napisao za Yamahu FJ-1200 to je stvarno za mene iznenadjenje da je toliko presla

i taj motor je onda apsolutni sampion ako je presao toliko a da nije otvaran mislim za zamjenu klipova karika i busenje bloka tu stvarno kapa dole

a ne znam kakva su iskustva sa KAWASAKI Z-1300 I HONDA CBX-1000 mislim posto su to putni motori i pritom jos 6 cilindara a i neisforsirani po mom sudu i oni bi trebali biti sampioni kilometara ali ja nemam neka bliza saznanja o njima kao dugotrajnim jer u mojoj okolini ih niko nema ali pretpostavljam da su ekstremno dugotrajni kao i FJ-1200 ili ....

• Drug član, 1854 postova

dovoljno govori o kvalitetu, pouzdanosti i dugotrajnosti tih motora a Japanci iz R ili ti super sport i sport klase bilo koje kubikaze o ovim kilometrima mogu samo da sanjaju jer to nijedan ama bas nijedan ne moze preci toliko kilometara

druže pa ti mešaš babe i žabe, koliko znam bmw nikad nije napravio R motor ili supersport (ne znam možda je za nekog R1200S sport motor koji treba da se takmiči sa R6 ili zx6r ali za mene nije), a K1200 seriju poredi sa dvanesticom (ili nedaj bože sa hajabusom ili ZZR1400) koja je već omatorila. kakva su to poredjenja bmw sa R motorim japanske proizvodnje stvarno mi ne ide u glavu.

druga stvar ako nešto platim dva puta više, očekujem i da  predje dva puta viđe kilometara tako da i to ne razumem, kad BMW napravi motor koji košta kao i japanac i pređe kilometre koje si ti naveo onda ću da skinem kapu.

druga stvar, što se tiče pouzdanosti (tu naravno uvek ima izuzetaka) pitaj naše drugare josephB-a u quasaar-a koji su prošle godine putovali u društvu bmw-ista, oni su vozili transalpa sa kraja 80-ih i gsx750e sa početka i nigde nisu stali, a novi bmw-i su imali problema. opet kažem ima izuzetaka.

i još nešto, mislim da su vozači bmw-a daleko smireniji i da više paze svoje mašine. mislim da nijedan bmw ne može da izdrži torturu, pucanje, paljenje guma, držanje u iberu kao recimo CBR ili SRAD.

ja volim bmw (inače volim sve motore to sam rekao sto puta) ali ne volim kad se uporedjuju sa mnogo jeftinijim motorima i sa motorima iz druge klase.

opet kažem, porede se babe i žabe, to jest potpuno različit pristup proizvodnji motocikala od strane japanaca i evropljana. po meni ne može da se povuče paralela.

Kad se vec pominju turing motori i putne krstarice nikako se ne moze zaobici najbolji medju njima a to je Honda Goldwing 1800 ccm.Tom motoru stvarno ne moze prici nijedan drugi po udubnosti kvalitetu i po kilometrazama koje prolazi.FUL RESPECT.

• Banned, 993 postova

Kad se vec pominju turing motori i putne krstarice nikako se ne moze zaobici najbolji medju njima a to je Honda Goldwing 1800 ccm.Tom motoru stvarno ne moze prici nijedan drugi po udubnosti kvalitetu i po kilometrazama koje prolazi.FUL RESPECT.

moj prijatelj iz italije je za godinu dana preshao po mongoliji i belom svetu koliko se secam oko 55.000km na goldwingu i kazhe da mi je negde shtucnuo tu bih ga ostavio  ;)

imam i slike i filmice da posvedoche  :)

sad trenutno sam ubedjen da taj isti goldwing nema ispod 150.000km...

• Teoreticar ..., 12120 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv
link=topic=16024.msg216829#msg216829 date=1205357067]

moj prijatelj iz italije je za godinu dana preshao po mongoliji i belom svetu koliko se secam oko 55.000km na goldwingu i kazhe da mi je negde shtucnuo tu bih ga ostavio  ;)

Izvini, ima li to neke veze sa BMW 1000R? :)

• Banned, 993 postova

link=topic=16024.msg216829#msg216829 date=1205357067]

Izvini, ima li to neke veze sa BMW 1000R? :)

ono je bio direktan pokushaj omalovazhavanja bmw-a tako da ima debele veze  ;D ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja