Jump to content

Moto Zajednica

Predlog evroposlanicima za zabranu motocikala...

Recommended Posts

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

A evo da kazemo da zabrane, ja cu prvi izaci na ulicu i voziti se. Mislim, ajde neka pokusaju da uhvate motor, pa prvog Makija nece uhvatiti, ta Suzana u prvoj pocepa punta.

Ako se namere da uhvate nekog, uhvatiće ga. Može bajk da bude brži od bilo kog policijskog vozila, ali nije brži od tužibabe ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 118 postova

Što se tiče ograničemja snage na 100 konja,to je odavno urđeno u Francuskoj (ako je još na snazi).Ja sam nekada otprilike 1989 kupio  V-maxa novog od 145 konja i prvo je morao da ide na gušenje na 100 konja što sam ja naravno poskidao kasnije.Međutim slažem se u potpunosti da se ograniči snaga na 100 konja kao što je neko prethodno pomenuo što je dovoljno za normalnog čoveka

• Svrati ponekad, 118 postova

• U prolazu, 90 postova

Ne spadam u neke speed manijake, narocito na ovim nasim putevima i sa ovako "kvalitetno" obucenim mladim vozacima, ali zabrane bilo koje vrste vracaju tocak istorije nazad.

EU se "puni" raznim ogranicenjima, koja se razlicito postuju u razlicitim regijama. Zabrana motora odredjene kubikaze, predstavljala bi retko vidjenu  nazadnu meru, ma sta neki mislili ovde. Ako zelis manje kubikaze, udari po dzepu velike, a ne zabrana. Smesno, tipicno za birokrate.

• Svrati ponekad, 385 postova

E,sta sve dokonim ljudima pada na pamet.Mozes i sa bicikla da izgines.Sta ti je

zapisano to ce ti biti pa cuvao se ti ili te cuvali "zakoni".Ma najbolje bi bilo da donesu zakon da iztrebe ljudski rod

i tako nece morati vise niocemu da razmisljaju,sem o svoim guzicama u foteljama.

• Drug član, 1261 postova

Mislim da treba zbog velikih zrtava u avionskim nesrecama ograniciti brzinu avionima a i broj putnika na deset. Bogami i autobusi mnogo jure, pa bi i njih ogranicio na 40. Srbija je pionir u povecanju bezbednosti, kod nas vozovi idu maksimalanih 60 na sat.

Nek uvedu oni obracun osiguranja po specificnoj snazi (Ks/ccm/kg),i nek uvedu kategorije osiguranja pa ko voli nek izvoli.

NO MONEY NO FUNNY

• Drug član, 1414 postova

To je totalna glupost! Ako hoce da stvarno povecaju bezbednost neka ogranice svim vozilima brzinu na 120 km/h. Cemu sluzi brzina auta od 250km/h, ako je ogranicenje 120 km/h. Ovo je cisto licemerje!!! Vole oni da se voze i kupuju bmw-ejce, mecke audije ferarije, porsche koji "gaze" preko 250, pa i trista, nije interesantno sami sebi da ukinu privilegije! Sta ce im masine od po 5000ccm, neka ogranice aute na 2000ccm i 120ks!

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

A vazi sto ce da zabrane bilo sta, nema od toga nista, samo se dize prasina bez veze. Kad skontaju da neki minista ili mafiozo drzi deonice u proizvodnji motora ili opreme za iste, videcete kako ce proci taj predlog zakona... Money makes the world go 'round  ;)

• Zainteresovan, 978 postova

Kolko god bude pljuvanja po ovom mom misljenju, ipak cu ga izneti:

DA, treba zabraniti motocikle preko 100ks.

Ali ne samo motocikle, vec i svako drugo vozilo koje postize vecu od najvece dozvoljene brzine u drzavi ili u svetu (izuzimajuci "Autobahn" u Nemackoj).

Ako je najveca dozvoljena brzina u Srbiji na autoputu 120Kmh (ili mozda 140Kmh) kako je moguce registrovati vozilo koje moze da razvije takvu brzinu za 5 sekundi - R1, GSXR 1000, 314, 999... ??? Totalna ludost! Ali nemislim samo na motore, sta je sa kolima? Koja je to fora da na primer mercedes ogranicava max.brzinu svojih vozila na 250kmh (?) To je za mene LICEMERJE! Sto ga ne ogranice na 140Kmh???

Pa znas kako 250 je mnogo bezbjednije od 300 nego sto je 140 od 250, zakon fizike jbg :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja