Jump to content

Moto Zajednica

Iskustva i misljenja Honda VFR 750 model iz '94 ili '96

Recommended Posts

• Zainteresovan, 953 postova

Interesuju me vasa iskustva sa ova dva modela, specificne mane, tehnicki podaci, potrosnja, stvarna brzina, problemi sa odrzavanjem, prednosti i lose osobine, realna cena i sve drugo sto znate a moze biti korisno i interesantno. Naravno uzdrzite se od komentara honda je to, vrh motor i slicni. Znaci sto vise informacija iz iskustva, tehnickih podataka i slicno.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014

Mono viljuska? Onda je zgodno zamenuti zadnju gumu.

sto?

Pa predpostavljam zbog stendera. Kako se stavlja i kakav to treba da je stender?

• Zainteresovan, 953 postova

2Vladamir:

Zar nisu '94 i '96 isti model?

Vizuelno mozda i jesu isti ali postoje razlike. Koliko je znam na modelu iz 94te karburatori su 34 mm a iz 96te su 36 mm precnika. Verovatno postoje i druge razlike ali ja nisam strucan za hondine modele pa neznam, zato i trazim strucnija misljenja sto detalnija ako je moguce. Vec sam napisao u prvom postu sta me sve zanima. Samo da dodam da me interesuje da li i na ovim modelima nema lanca u masini vec su zupcanici direktno uzubljeni kao na starijim modelima ili ima lanca?! De je sad onaj majstor Zivota, on sigurno zna do u sitna crevca i spolja i iznutra ovu hondu?

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: Honda Africa crf 1000

nema lance sigurno,mislim da su modeli od 90-96 potpuno isti,mozda ima nekih razlika u karburatorima,ali ako planiras ovaj motor, za sebe,sigurno se neces pokajati ;)

• U prolazu, 82 postova

E da se i ja ukljucim,model NEMA lanac i lancanike u mashini....ko aftobus je.... :) mada je moj 93,motori su jako slicni....rzlika u masini i nije velika...verovatno u karburatorima....regler....moze se reci slaba tacka...meni je licno riknuo,problem otklonjen novim za nekih 130 e...lamele su mu osetljive oce da proklizvaju....masina prelazi po 100 000 bez problema,moja mala zamerkica...napred je malo meksi....resi se sipanjem gusceg ulja.....ove zamerke su pre svega vezane za model koji ja vozim,ali razlike medju njima su jako male...motor je lagan za voznju, polozaj je udoban i ne zamara,ledja ne bole,moj trosi ko alva al mu je oprosteno...ide ko blesav,a i ja ga vozim ko...  ;D ako se nameracis da ga uzimas imas moj podrsku....

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Dominator

Apro po onog lakog menjanja zadnjeg točka, ipak se mora skinuti zadnji lonac da bi točak sišao sa osovine. Ja pričam o modelu iz 1994 godine koji ima neznatno drugačije plastike od onih modela koje si ti "uslikao". Jedini problem na motoru je bio plovak na pkazivaču količine goriva, ali su to Glista i Kvariša lako popravili. Ponekad me zeza sajla od prebacivača za rezervu. Motor je robustan, ima kilažu, nije punokrvni trkač. Neću da govorim kako vuče jer svaki motor vuče kao blesav, ali mogu da ti kažem da ovaj odlično koči. Ja nisam stekao utisak da je motor mekan napred, ali ja sam vozio GS500 pre njega, a GS500 je poznat po mekoći, tako da nisam merodavan. Afrika je daleko mekša ;D. Troši od 6 do 15l na 100km u zavisnosti od režima vožnje. Menjao bih vizir jer sam visok 190cm i osećam udare vetra u predelu vrata ako vozim onako kako volim a to je uzdignutog torza, bez zaleganja. KOliko sam uspeo da otkrijem po forumima i internetu, problem može biti regler koji je Nemanja menjao, ali se taj problem može rešiti dodavanjem hladnjaka i smanjivanjem grejanja samog reglera. Sa druge strane, valjalo bi preštelovati ventile jer se to uglavnom nije radilo na redovnim servisima. Ja sam imao muku dok sam mu zamenio lanac i lančanike jer je lanac bio bez "kopče" pa sam morao da skidam celu zadnju osovinu, iz rama. Ako lamele proklizavaju, najbolje ih je zameniti.

najzli

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: Honda Cbr1000F (autobus)

Posto pricamo o modelu RC36,a to su zapravo dva modela koji su poceli da se prave od 1990-1996 godine.Prvi model se proizvodio do 1993g.A drugi redizajniran model posle 1993,tj od 94g. Razlika je bila u laksem ramu,redizajniranom izgledu oklopa i fara. i vecom snagom (verovatno zbog razlike u karburatorima).

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: Honda Cbr1000F (autobus)

Sve je unistivo!!!! Ali vfr je jako puzdan,i ne kvari se cesto,skoro uopste,osim te mane sa reglerom. A realno za motor kome se nista drugo ne kvari i nije strasno na svakih 40-50 hiljada kilometara zameniti regler,jer tada od prilike crkava. A agregati prelaze bez problema po 200.000km pa cak znam pojedine i po 300.000km. Stvarno je izuzetan motorcikl!!!

• Svrati ponekad, 101 postova

Ja teram 24ku vec par meseci i nemam zamerki. Naravno regler crko, slavinica rezervoara, al to su decije bolesti vise. Jedino sto se mozda moze zaneriti tezina motora 230kg,pa se po gradu bas ne moze mnogo obilaziti provlaciti se i td... al to je vec individualno. Kad sedne suvozac malo teze se koci, ali to mu valjda dodje normalno. Ipak je to motor... Potrosnja od 5 do 7. Preko sedam tesko kako god da se vozi pa i preko 10rpm. Doduse ja sam remontovo karburatore

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja